Jabra Evolve2 55 Stereo Wireless Headset Review: Ett hybridheadset med en tumme upp

0
43

Betyg: 7/10 ?

 • 1 – Absolut hett sopor
 • 2 – Sorta ljummet sopor
 • 3 – Starkt felaktig design
 • 4 – Några fördelar, många nackdelar
 • < li>5 – Acceptabelt imperfekt

 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Utmärkt, men inte bäst i klassen
 • 8 – Fantastiskt, med några fotnoter
 • 9 – Håll käften och ta mina pengar
 • 10 – Absolut design Nirvana

Pris: 319 USD strong> Amazon Jabra

Jason Montoya/Recensionsnörd

Jabra Evolve2 55 trådlösa stereoheadset ser kanske inte så mycket ut, men även kräsna audiofiler kommer att bli överraskade av ljudscenen och de rika toppar och dalar som den här produkten levererar. Och när det kommer till komfort är detta det enda headsetet jag skulle använda för en lång dag av samtal och möten.

Här är vad vi gillar

 • Utmärkt ljudkvalitet
 • Mycket bekväm
 • Solid batteritid
 • Ljud+-appen är laddad med anpassningar

Och vad vi inte gör

 • Svag brusreducering
 • Problem med firmwareuppdateringar
 • Begränsad tillgänglighet

Recension Geeks expertgranskare går praktiskt in på varje produkt vi recenserar. Vi testar varje hårdvara i timmar i den verkliga världen och kör dem genom riktmärken i vårt labb. Vi accepterar aldrig betalning för att rekommendera eller recensera en produkt och samlar aldrig ihop andras recensioner. Läs mer >>

Design, passform och komfort: Döm inte en bok efter omslaget

Jason Montoya/Review Geek

 • Headsetmått: 7,28 x 2,56 x 6,89 tum (185 mm x 65 mm x 175 mm)
 • < strong>Headsetets vikt: 0,29 lbs (130 g)
 • Laddningsställets mått: 4,57 x 0,94 x 2,76 tum (116 mm x 24 mm x 70 mm)
 • < /ul>

  Jabra Evolve2 55 är 7,28 tum lång, 6,89 tum från vänster kopp till höger kopp, 2,56 tum framifrån och bak och väger 0,29 pund. Laddningsstället är 4,57 tum högt, 2,76 tum brett och 0,94 tum framifrån och bak (när det är hopfällt). Både headsetet och laddningsstället är skalade i ett mattsvart ABS-plasthölje.

  Evolve2 55-headsetet är ganska anspråkslöst vid första anblicken. Dina traditionella volymjusteringar och kommandoknapp är mappade till perforerade knappar på toppen av den högra öronkåpan, med en brusreducerande reglage placerad bakom pannbandet. Det finns också en ström/Bluetooth-knapp längst ner på den högra koppen, precis bredvid headsetets USB-laddningsport. Bekvämt kan Evolve2 55 köpas i både USB-A- eller USB-C-konfigurationer, en preferens som även går över till laddningsdockan. Min egen recensionsenhet var USB-C-versionen.

  Jason Montoya/Recensionsnörd

  På tal om konfigurationer, Jabra ger dig ett val när det kommer till vilken typ av media din  Evolve2 55 är optimerad för, inklusive “Unified Communication” och “Microsoft Teams” alternativ. Min recensionsmodell var Teams-optimized, som ersätter den vanliga samtalssvarsknappen på utsidan av den högra koppen med en Teams-knapp istället. Om du är den typen av person som alltid deltar i Teams-möten, kommer ett enda tryck på Teams-knappen att lappa in dig i din nästa konferens på några sekunder.

  För att avrunda utseendet och känslan av Evolve2 55 är två av mina favoritdesignelement: den bifogade bomarmsmikrofonen och Jabras Air Comfort-teknik. Eftersom Evolve22 55 är avsedd att hantera allt från musik och podcasts till massiva konferenssamtal, finns det en praktisk brusreducerande mikrofon i slutet av den svängande boomen. Om du inte gillar utseendet kan du tyvärr inte ta bort den, men den roterande bommen har några knep i ärmen. När du får ett telefonsamtal svarar samtalet automatiskt om du fäller bommen mot din mun. Under ett samtal kan du också stänga av mikrofonen genom att vrida bommen tillbaka mot din noggin.

  Jason Montoya/Review Geek

  Sedan finns det Air Comfort, som egentligen inte är något annat än en konstläderklädd vaddering som är monterad på både vänster och höger öronkåpa och den del av pannbandet som ansluter till ditt huvud, eller åtminstone det är vad tänkte jag först. Jabras Air Comfort är faktiskt ett under av perfektionistisk formpassning som hjälper till att avlasta både öronen och huvudet när du bär Evolve2, och som någon som ständigt bär en uppsättning Bluetooth-hörlurar på jobbet och fritid, jag kan inte börja uttrycka hur fantastisk Air Comfort verkligen är. Jag älskar mina vanliga vardagskläder, Sony WHCH710N, men mitt högra öra börjar bli trött efter bara 15 minuter eller mindre, vilket ger en brännande och kliande känsla i innerörat. Under veckorna jag testade Evolve 2 55 bar jag dem antagligen fyra till fem timmar om dagen och aldrig upplevt obehag av något slag.

  Åh, och en sista sak innan vi går vidare; När jag först fick tag på Jabra Evolve2 55 var jag lite bekymrad över hur lätta de kändes. Personligen har jag varit konditionerad genom åren för att koppla kraft med kraft och prestanda, men det här är en konsumentteknisk vidskepelse som jag verkligen borde anstränga mig för att skiljas från. Oavsett det faktum att burkarna går in på drygt ett kvarts pund, överträffade den typ av ljudkvalitet som Evolve2 uppnår mina förväntningar totalt (mer om det om en stund).

  Anslutning, ihopkoppling och batteritid: det bästa handslaget någonsin

  Jason Montoya/Recensionsnörd

  • Anslutning: Bluetooth, USB-C, USB-A (endast Link 380)
  • Bluetooth-version: 5.2
  • Bluetooth drifträckvidd: Upp till 100 fot (30m)
  • Musikbatteritid: Upp till 18 timmar (ANC inaktiverad)/Upp till 15 timmar (ANC aktiverad )
  • Samtals batteritid: Upp till 16 timmar (ANC inaktiverad)/Upp till 10 timmar (ANC aktiverad)

  Jabra Evolve2 55 använder Bluetooth 5.2-standarden, med stöd för AAC- och SBC-ljudkodekar. Du kan ha upp till åtta Bluetooth-enheter kopplade till headsetet och två samtidiga Bluetooth-anslutningar samtidigt. Att para ihop headsetet är en mycket enkel process. Sätt bara på Evolve 2 och tryck och håll ner ström-/Bluetooth-parningsknappen i cirka fyra sekunder tills headsetet säger att du är redo att ansluta en ny Bluetooth-enhet. Sedan är det bara att gå in i Bluetooth-menyn på din mobila enhet eller bärbara dator, leta reda på headsetet och trycka/klicka på anslut, koppla ihop eller vad som helst annat “handslag” lingo som din värdhårdvara använder.

  Jag hade inga problem med att koppla ihop Evolve2 55 med min iPhone 12 och 2021 MacBook Pro, och även om den första anslutningen till min dator fick Evolve2 55 från min iPhone, när jag väl -parade det, påstod headsetet att jag var ansluten till två enheter samtidigt.

  Evolve2 55 kommer också med Jabra’s Link 380 Bluetooth-adapter, en USB-A-dongel som fungerar som en glorifierad förstärkare för din Bluetooth-anslutning. Och med stöd för Bluetooth 5.0 och HD Voice förbättrar Link 380 allt från övergripande ljud- och samtalskvalitet till Bluetooth-räckvidd. Personligen märkte jag inte för stor skillnad i ljud och samtalskvalitet när jag använde adaptern istället för en direkt enhetsanslutning, men jag föreställer mig att det är ett bra verktyg för en hektisk arbetsplats.

  Jabra hävdar att räckvidden för Bluetooth är upp till 100 fot när du använder Link 380, även om den enda gången du förmodligen någonsin kommer i närheten av dessa tre siffror är i en helt obstruktionsfri miljö. Men gissa vad? Jabra visade att jag hade fel igen.

  För mitt första anslutningsexperiment hade jag Evolve2 55 kopplad till min iPhone 12 direkt (ingen Link 380). Jag lämnade telefonen i mitt vardagsrum och lämnade min lägenhet och gick så långt bort från min byggnad som jag kunde. När jag fortsatte att ta avstånd tänkte jag “Okej, det här är när headsetet kommer att stängas av,” men Evolve2 fortsatte att spela spåret med vitt brus från min iPhone. Det var inte förrän jag var i stort sett 90 till 100 fot från min byggnad som jag äntligen tappade anslutningen, och när jag väl var cirka 50 fot bort från min lägenhet på väg hem, kopplade headsetet till min telefon igen.

  Detta är det bästa Bluetooth-intervallet jag någonsin har upplevt från någonenhet och en viktig funktion för livliga kontorsmiljöer där du kan behöva hoppa upp från ditt skrivbord för att springa ner till din kollegas skåp i andra änden av rummet samtidigt som du har din telefon och laptop på din egen arbetsstation.

  Nu när det gäller batteritiden, hävdar Jabra att du kommer att få upp till 18 timmars musiktid med ANC inaktiverat och upp till 15 timmar med ANC påslaget. När det gäller samtalstid bör du få upp till 16 timmar med ANC avstängt och upp till 10 timmar med ANC aktiverat. Baserat på min tid med headsetet kan jag definitivt stå bakom dessa påståenden. Ibland överträffade jag till och med Jabras förväntningar och fick runt 17 timmars musiklyssning med ANC aktiverat, även om jag spelade mina låtar på en relativt låg volym. Jag uppskattade också den snabba kraftökningen du får från USB-C-laddningsstationen eller en direkt USB-C-anslutning, som Jabra hävdar kommer att få dig från noll till 50 % batteri på bara en halvtimme.

  Brusreducerande funktioner: The One Sore Spot

  Jag ville verkligen skriva otroliga saker om Evolve2 55’s aktiva brusreducerande (ANC) funktioner, men jag måste vara ärlig, ANC fungerar inte så bra. Det är en rejäl bummer, men hur gärna jag än ville att ANC skulle filtrera bort miljöljud som HVAC-system, dammsugare och min bullermaskin, så kämpade headsetet med i stort sett alla typer av ANC-test jag gjorde. Jag hade till och med ANC-justeraren vriden hela vägen upp i Jabra Sound+-appen (tillgänglig för iPhone och Android), men allt från oscillerande fläktar till förbipasserande fick mig att kontrollera om jag ens hade ANC aktiverat alls.

  Tyvärr bär detta ANC-debacle över till vardagslyssnande och telefonsamtal också, vilket är riktigt synd när du hör vad jag har att säga om det faktiska ljudet och samtalskvaliteten överlag (båda är fantastiska). Men ja, oavsett vilka justeringar jag gjorde eller vilka lyssningsmiljöer jag satte mig i, gjorde Evolve2 55 väldigt lite för att blockera den typ av ljud du inte vill höra när du tittar på en film eller lyssnar på låtar. Detta var särskilt frustrerande när man försökte ringa ett telefonsamtal utomhus en blåsig dag, med Evolve2 som nästan inte gjorde något för att minska vindbyarna som hela tiden avbröt mitt samtal.

  Ljudkvalitet: Djärvt gå dit inget headset har gått förut

  Jason Montoya/Recensionsnörd

  När det gäller övergripande ljudprestanda är Evolve2 55 ett av de bästa stereoheadseten jag någonsin har testat, och det var innan jag ens dök in i Sound+-appen för att justera några inställningar. Som standard producerar 28 mm-högtalarna ett skarpt och klart ljud med utmärkt högfrekvent artikulation och en överraskande mängd low-end. Jag säger förvånande eftersom jag återigen är superkonditionerad att tro att hörlurar med bra bas ska kännas tunga, men det är bara inte fallet här. Jag körde Evolve2 55 genom flera mediatester och var mycket nöjd med resultatet varje gång.

  Min flickvän och jag gillar att använda Roku Mobile App för den praktiska privata lyssningsfunktionen, som sätter igång dina TV-högtalare och skickar ljud från filmer och TV-program till vilka trådlösa eller trådbundna hörlurar som är kopplade till din mobila enhet . Vi är Disney-fans här, så vi tänkte att vi skulle ge Peter Pan & Wendy en klocka med Evolve2 55. Jag har funnit att Disney+ och ljudmixar kan vara ganska bra eller missa, med dialogen för långt ner och alldeles för mycket betoning på bakgrundsmusik och ljudeffekter, och jag har upplevde dessa obalanserade ljudprofiler över flera streamingenheter på både gammalt och nytt Disney-innehåll. Så det gör mig till en extra glad campare att kunna säga att Evolve2 55 utrotade de flesta av mina typiska Disney+-missbruk.

  Inledningsscenen för den senaste “Peter Pan” reimagining är en introduktion till familjen Darling, där vi följer en träsvärdsduellerande John och Michael när de lek-kämpar sig upp till sängen. Dialogen för varje syskon var centrerad och skarp, med varje svärdparering fick ordentlig spotlight på ljudscenen. Bakom all denna action ligger ditt typiska Disney-orkesterpartitur, som Evolve2 55 gjorde ett fantastiskt jobb med att nå in på. Enskilda instrument var urskiljbara och behagligt klingande, men ingen del av orkestern var någonsin för framträdande eller distraherande. Åh, och det rasar ett åskväder utanför också, med varje krasch och mullret får en bra mängd mellan- och lågfrekvent representation (särskilt dessa mullrar).

  En senare sekvens upptäcker att Peter and the Darlings undviker kanonelden från Captain Hook’s skepp. Med en sådan bombastisk situation till hands var jag helt förberedd på att Evolve2 55 skulle under- eller överrepresentera någon del av stöket, men det visade sig att jag hade fel igen. Från kakofonien av skrikande pirater till de basladdade sprängningarna från varje kanonkula, låter Evolve2 scenen låta precis så episk som den såg ut.

  Över i musikens värld gjorde Jabra Evolve2 55 ett lika bra jobb. Metallicas stora och djärva självbetitlade skiva (känd av fansen som “The Black Album”) är alltid ett gediget val när det kommer till att testa alla typer av hörlurar. Bob Rocks idé om radiovänliga Metallica framstår som mer fottrampande än head-banging, med en låt som “Sad but True” tjänar som ett utmärkt exempel. Den perkussiva känslan av spåret fick ny mark genom Evolve2 55, med varje gitarr- och bastuff levererad med extra styrka och klarhet. När James Hetfield börjar sjunga blir hans sång den prioriterade ljudscenen, vilket Evolve2 gjorde ett utmärkt jobb med att isolera mitt i den hårt slående instrumenteringen.

  För enklare lyssnande, Paramore’s “This is Why” är en disco-dansfest som lät desto mer kinetisk och energifylld genom Evolve2 55. Allt från gitarr och bas till sång var skarpt och punktligt, vilket förstärkte den övergripande grooven i låten. En av de största förändringarna är hur trummisen Zach Farro mixade sitt kit när han valde mer indierock-vibe på det senaste albumet. Resultatet, för de flesta låtar, är en bättre framhävning av hans spelstil, särskilt jämfört med några av bandets mer antematiska trumspel av tidigare skivor. Men jag vet inte om jag någonsin skulle ha klockat den här typen av detaljer utan Evolve2 55. Farros underskattade tillvägagångssätt har finslipat på varje snareträff, blandad fyllning och accent med hög hatt. t lät lika bra på någon av mina andra hörlurar.

  Samtalskvalitet: så bra som det blir med dålig ANC

  Det är en sak för musik och andra medier att låta bra genom ett headset, men när du pratar om en uppsättning burkar med en dedikerad mikrofon bör vi förvänta oss stora resultat. Lyckligtvis gör inte Evolve2 55 någon besviken i denna integrerade kategori heller, även om bristen på tillräcklig ANC-kapacitet ledde till några vägspärrar på vägen.

  På lyssnarens sida låter vanliga telefonsamtal och virtuella möten trevligt och tydligt. Förutom att justera volymen några gånger behövde jag inte göra några EQ-justeringar, även om jag experimenterade med några coola funktioner som Evolve2 55 kan göra. Finns i Jabra’s Sound+-app under “Call Experience,” “Samtalskvalitet” menyn låter dig välja mellan tre uppringarprofiler: “Neutral (standardinställning),” “Diskant,” och “Bas.” Som man kan föreställa sig, lägger byte till diskantläge en glans av högfrekvent ljusstyrka till uppringarens röster, vilket jag trodde gjorde det lättare att höra vad den som ringer faktiskt säger. Jag tyckte att basläget var lite mindre imponerande, med fördjupningen av dialogen och vissa miljöljud som var lite för distraherande för min smak.

  Evolve2 55 innehåller också en funktion som kallas Sidetone som isolerar din egen röst under ett telefonsamtal samtidigt som du filtrerar bort saker som kontorsprat, passerande trafik och andra ljud som är svåra att ignorera. I Sound+-appen kan du slå på och av Sidetone, samt justera hur mycket isolering som tillämpas på din röst. Jag höll min egen isolering på cirka två tredjedelar av hela märket, vilket gav mig en fin balans mellan uppringarens artikulation och mycket klarhet för min egen talröst.

  Jag tycker att det också är imponerande att Jabra tänkte lägga till brusreducering till Evolve2 55:s mikrofon (proprietär teknik faktureras som Jabra Clearvoice), men tyvärr är det inte så mycket. De som pratade med mig rapporterade att min röst lät låg och bleknade som om jag hade en dålig anslutning. Jag undrar om Jabra kanske kommer att kunna fixa några av dessa ANC-problem med en firmwareuppdatering. Och på tal om uppdateringar…

  Appen Jabra Sound+: Ta din Evolve2 till nästa nivå

  Jason Montoya/Recensionsnörd figur>

  • Kompatibilitet: iPhone/iPad, Android
  • Fungerar med: Microsoft Teams, Alexa, Android Fast Par

  Jabras Sound+-app (tillgänglig för iPhone och Android) är inte bara ditt typiska följeslagare för hörlurar. Faktum är att när det gäller att finjustera ljudet och den övergripande prestandan för din Evolve2 55, går du miste om flera fantastiska funktioner och anpassningar om du inte tar minst ett dyk eller två i Jabra’ 8217;s fantastiska app.

  När din Evolve2 55 är påslagen och ihopkopplad med din mobila enhet, kommer startskärmen i appen att ge dig en avläsning av headsetets återstående batteritid, tillsammans med brusreduceringsjusteringar, en musikequalizer, flera musikförinställningar, bakgrundsljudlandskap och en växel för headsetets upptagetljus under samtal (headsetets LED lyser rött när du är mitt i ett samtal). Du ser också ett alternativ för att utföra en firmwareuppdatering högst upp på startskärmen, men av någon anledning kunde jag aldrig ladda ner den faktiska uppdateringen. Varje gång jag försökte fick jag ett felmeddelande om att installationen misslyckades. Jag startade till och med om min telefon, headset och appen flera gånger, men utan resultat. Kanske kommer det att finnas en firmwareuppdatering…för att fixa firmwareuppdateringarna.

  Tryck på “Inställningar” ikonen i det övre högra hörnet av skärmen för att komma in i det riktiga köttet och potatisen för anpassning. På skärmen Inställningar kommer du att kunna justera alla typer av headsetinställningar för ljud, samtal och allmän användning, från om musik fortfarande kommer att spelas eller inte när HearThrough (Jabras version av Ambient-lyssning) är aktiverat för hur lång tid det tar för Evolve2 att gå in i viloläge. Min favoritanpassning är en funktion som heter MySound, ett kalibreringsverktyg som optimerar headsetet baserat på hur väl du hör vissa testtoner. När du är klar kommer du att kunna använda den här ljudprofilen för alla lyssnande media och låt mig säga att det var ganska stor skillnad mellan musik med MySound aktiverat och MySound inaktiverat. Den förra var helt enkelt bättre på alla sätt, från övergripande ljudinställning till hög- och lågfrekventa nyanser.

  Längst ner på hemskärmen finns ett band med tre menyalternativ. Tryck på “Upptäck” ikonen (glödlampan) låter dig göra saker som att registrera ditt Evolve2-headset och få tillgång till snabbstartsguiden och en digital version av användarmanualen. Tryck på knappen “About Sound+” ikonen ('i mitten av en cirkel) ger dig en länk till Jabras supportteam, samt annan användbar information som vilken programvaruversion headsetet körs och en länk till Jabra’s sekretesspolicy.

  Ska du köpa Jabra Evolve2 55?

  Jabra Evolve2 55 markerar några viktiga rutor för ett effektivt stereoheadset, särskilt när det kommer till övergripande ljudkvalitet, genvägar för samtal och möten och anpassningar i appen. Som sagt, headsetet får inte alltför höga poäng i ANC-avdelningen, vilket är en ganska stor miss i min bok, och det felet i firmwareuppdateringen bör inte heller ignoreras.

  Personligen tycker jag att 319 $ är lite för mycket att begära för ett headset som inte levererar fullt ut. Dessutom, när den här recensionen publicerades är headsetet helt slutsålt hos Jabra, och Amazon har artikeln listad som tillfälligt slut i lager.

  Betyg: 7/10 ?

  • 1 – Absolut hett sopor
  • 2 – Sorta Ljummet sopor
  • 3 – Starkt felaktig design
  • 4 – Vissa fördelar, många nackdelar
  • 5 – Acceptabelt ofullkomlig
  • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
  • 7 – Utmärkt, men inte bäst i klassen
  • 8 – Fantastiskt, med några fotnoter
  • 9 – Håll käften och Take My Money
  • 10 – Absolute Design Nirvana

  Pris: 319 USD Amazon Jabra

  Här är vad vi gillar

  • Utmärkt ljudkvalitet
  • Mycket bekvämt
  • Solid batteritid
  • Ljud+-appen är laddad med anpassningar
  • ul>

   Och vad vi inte gör

   • Svag brusreducering
   • Problem med firmwareuppdateringar
   • Begränsad tillgänglighet