Jabra Evolve2 55 Stereo Wireless Headset Review: een one-thumb-up hybride headset

0
48

Beoordeling: 7/10 ?

 • 1 – Absoluut hete rotzooi
 • 2 – Een beetje lauwe rotzooi
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele voordelen, veel nadelen
 • < li>5 – Aanvaardbaar imperfect

 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn klasse
 • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
 • 9 – Hou je mond en pak mijn geld
 • 10 – Absoluut ontwerp Nirvana

Prijs: $319 sterk> Amazon Jabra

Jason Montoya/Review Geek

De Jabra Evolve2 55 Stereo Wireless Headset ziet er misschien niet bijzonder uit, maar zelfs veeleisende audiofielen zullen verrast zijn door de geluidsweergave en rijke hoge en lage tonen die dit product levert. En als het op comfort aankomt, is dit de enige headset die ik zou gebruiken voor een lange dag bellen en vergaderen.

Dit is wat we leuk vinden

 • Uitstekende geluidskwaliteit

  li>

 • Zeer comfortabel
 • Stevige batterijduur
 • De Sound+-app zit boordevol aanpassingen

En wat we niet doen

 • Zwakke ruisonderdrukking
 • Problemen met firmware-updates
 • Beperkte beschikbaarheid

Review Geek's deskundige recensenten gaan praktisch aan de slag met elk product dat we beoordelen. We hebben elk stuk hardware urenlang getest in de echte wereld en ze door benchmarks in ons lab laten lopen. We accepteren nooit betalingen om een ​​product aan te bevelen of te beoordelen en verzamelen nooit beoordelingen van andere mensen. Lees meer >>

Ontwerp, pasvorm en comfort: beoordeel een boek niet op zijn omslag

Jason Montoya/Review Geek

 • Afmetingen headset: 7,28 x 2,56 x 6,89 inch (185 mm x 65 mm x 175 mm)
 • < strong>Gewicht headset: 130 g (0,29 lbs)
 • Afmetingen oplaadstation: 116 mm x 24 mm x 70 mm (4,57 x 0,94 x 2,76 inch)
 • < /ul>

  De Jabra Evolve2 55 is 7,28 inch lang, 6,89 inch van de linkercup naar de rechtercup, 2,56 inch van voren naar achteren en weegt 0,29 pond. De oplaadstandaard is 4,57 inch lang, 2,76 inch breed en 0,94 inch van voren naar achteren (indien ingeklapt). Zowel de headset als de oplaadstandaard zijn omhuld met een matzwarte behuizing van ABS-kunststof.

  De Evolve2 55-headset is op het eerste gezicht nogal bescheiden. Uw traditionele volumeregelaars en opdrachttoets zijn toegewezen aan geperforeerde knoppen aan de bovenkant van de rechteroorschelp, met een ruisonderdrukkende schakelaar achter de hoofdband. Er is ook een aan/uit-/Bluetooth-knop onderaan de rechtercup, direct naast de USB-oplaadpoort van de headset. Handig is dat de Evolve2 55 kan worden gekocht in zowel USB-A- als USB-C-configuraties, een voorkeur die ook wordt overgedragen naar het oplaadstation. Mijn eigen review-eenheid was de USB-C-versie.

  Jason Montoya/Review Geek

  Over configuraties gesproken, Jabra geeft u een keuze als het gaat om het soort media waarvoor uw Evolve2 55 is geoptimaliseerd, inclusief “Unified Communication” en “Microsoft Teams” opties. Mijn testmodel was geoptimaliseerd voor Teams, waarbij de standaard knop voor het beantwoorden van oproepen aan de buitenkant van de rechterbeker werd vervangen door een Teams-knop. Als u het soort persoon bent dat altijd Teams-vergaderingen bijwoont, kunt u met één druk op de Teams-knop binnen enkele seconden bij uw volgende conferentie worden aangesloten.

  De look en feel van de Evolve2 55 wordt afgerond door twee van mijn favoriete ontwerpelementen: de bevestigde boomarmmicrofoon en Jabra's Air Comfort-technologie. Aangezien de Evolve22 55 bedoeld is om alles aan te kunnen, van muziek en podcasts tot massale telefonische vergaderingen, zit er een handige ruisonderdrukkende microfoon aan het einde van die zwaaiende boom. Als je niet van de look houdt, kun je hem helaas niet verwijderen, maar die roterende giek heeft een paar trucjes in petto. Wanneer u een telefoontje ontvangt, zal het automatisch beantwoorden van de oproep door de microfoon naar uw mond te klappen. Tijdens een gesprek kun je de microfoon ook dempen door de microfoonarm terug naar je hoofd te draaien.

  Jason Montoya/Review Geek

  Dan is er Air Comfort, dat eigenlijk niets meer is dan een met kunstleer beklede vulling die is aangebracht op zowel de linker- als de rechteroorschelp en het deel van de hoofdband dat aansluit op je hoofd, of dat is tenminste wat dacht ik eerst. Jabra’s Air Comfort is eigenlijk een wonder van perfectionistische pasvorm die helpt om de druk op zowel uw oren als hoofd te verlichten terwijl u de Evolve2 draagt, en als iemand die constant een set Bluetooth-hoofdtelefoons draagt ​​voor werk en vrije tijd, ik kan niet beginnen uit te drukken hoe geweldig Air Comfort werkelijk is. Ik ben dol op mijn gebruikelijke alledaagse kleding, de Sony WHCH710N, maar mijn rechteroor begint al na 15 minuten of minder draagtijd vermoeid te raken, wat zich uit in een brandend en jeukend gevoel in het binnenoor. Tijdens de weken dat ik de Evolve 2 55 testte, droeg ik ze waarschijnlijk vier tot vijf uur per dag en nooit ervoer ik enig ongemak.

  Oh, en nog een laatste ding voordat we verder gaan; Toen ik de Jabra Evolve2 55 voor het eerst in handen kreeg, maakte ik me een beetje zorgen over hoe licht ze aanvoelden. Persoonlijk ben ik door de jaren heen geconditioneerd om gewicht te verbinden met kracht en prestaties, maar dit is een bijgeloof van consumententechnologie waar ik echt mijn best voor zou moeten doen om afscheid te nemen. Ongeacht het feit dat de blikjes iets meer dan een kwart pond kosten, overtrof de soort geluidskwaliteit die de Evolve2 bereikt mijn verwachtingen volledig (daarover later meer).

  Verbindingen, koppelen en batterijduur: de beste handshake ooit

  Jason Montoya/Review Geek

  • Connectiviteit: Bluetooth, USB-C, USB-A (alleen Link 380)
  • Bluetooth-versie: 5.2
  • Bluetooth Werkbereik: Tot 30 meter
  • Levensduur muziekbatterij: Tot 18 uur (ANC uitgeschakeld)/Tot 15 uur (ANC ingeschakeld )
  • Gespreksduur batterij: Tot 16 uur (ANC uitgeschakeld)/Tot 10 uur (ANC ingeschakeld)

  De Jabra Evolve2 55 maakt gebruik van de Bluetooth 5.2-standaard, met ondersteuning voor AAC- en SBC-audiocodecs. U kunt maximaal acht Bluetooth-apparaten aan de headset koppelen en twee gelijktijdige Bluetooth-verbindingen tegelijk hebben. Het koppelen van de headset is een heel eenvoudig proces. Zet de Evolve 2 aan en houd vervolgens de aan/uit-/Bluetooth-koppelingsknop ongeveer vier seconden ingedrukt totdat de headset aangeeft dat je klaar bent om verbinding te maken met een nieuw Bluetooth-apparaat. Ga vervolgens gewoon naar het Bluetooth-menu van uw mobiele apparaat of laptop, zoek de headset en tik/klik op verbinden, koppelen of welke andere 'handshake'-functie dan ook. lingo die uw hostinghardware gebruikt.

  Ik had geen problemen met het koppelen van de Evolve2 55 aan mijn iPhone 12 en MacBook Pro uit 2021, en hoewel de eerste verbinding met mijn computer de Evolve2 55 van mijn iPhone schopte, zodra ik -gekoppeld, beweerde de headset dat ik met twee apparaten tegelijk was verbonden.

  De Evolve2 55 wordt ook geleverd met Jabra's Link 380 Bluetooth-adapter, een USB-A-dongle die fungeert als een veredelde versterker voor uw Bluetooth-verbinding. En met ondersteuning voor Bluetooth 5.0 en HD Voice verbetert de Link 380 alles, van algehele geluids- en gesprekskwaliteit tot het Bluetooth-bereik. Persoonlijk merkte ik niet veel verschil in geluids- en gesprekskwaliteit bij het gebruik van de adapter in plaats van een directe apparaatverbinding, maar ik kan me voorstellen dat het een geweldig hulpmiddel is voor een hectische werkplek.

  Jabra beweert dat het Bluetooth-bereik maximaal 30 meter is bij gebruik van de Link 380, hoewel de enige keer dat u waarschijnlijk ooit in de buurt van deze drie cijfers komt, is in een volledig obstakelvrije omgeving. Maar Raad eens? Jabra bewees opnieuw dat ik ongelijk had.

  Voor mijn eerste connectiviteitsexperiment had ik de Evolve2 55 rechtstreeks op mijn iPhone 12 aangesloten (geen Link 380). Ik liet de telefoon in mijn woonkamer en verliet mijn appartement en liep zo ver mogelijk weg van mijn gebouw. Terwijl ik afstand bleef nemen, dacht ik steeds: “Oké, ditis wanneer de headset uitvalt,” maar de Evolve2 bleef het witte ruisnummer van mijn iPhone spelen. Pas toen ik ongeveer 30 tot 30 meter van mijn gebouw verwijderd was, verloor ik eindelijk de verbinding, en toen ik op weg naar huis ongeveer 15 meter van mijn appartement verwijderd was, maakte de headset opnieuw verbinding met mijn telefoon.

  Dat is het beste Bluetooth-bereik dat ik ooit heb ervaren van alleapparaat en een belangrijke functie voor drukke kantooromgevingen waar u misschien van uw bureau moet opspringen om naar het hokje van uw collega aan de andere kant van de kamer te rennen terwijl u uw telefoon en laptop op uw eigen werkstation houdt.

  Wat de levensduur van de batterij betreft, beweert Jabra dat je tot 18 uur muziektijd krijgt met ANC uitgeschakeld en tot 15 uur met ANC ingeschakeld. Wat de gesprekstijd betreft, zou u tot 16 uur moeten krijgen met ANC uitgeschakeld en tot 10 uur met ANC ingeschakeld. Op basis van mijn tijd met de headset kan ik zeker achter deze beweringen staan. Soms overtrof ik zelfs de verwachtingen van Jabra en kreeg ik ongeveer 17 uur muziek luisteren met ANC ingeschakeld, hoewel ik mijn deuntjes op een relatief laag volume speelde. Ik waardeerde ook de snelle stroomstoot die je krijgt van het USB-C-laadstation of een directe USB-C-verbinding, die volgens Jabra je in slechts een half uur van nul naar 50% batterij brengt.

  >

  Noise-cancelling mogelijkheden: de ene zere plek

  I so wilde heel graag ongelooflijke dingen schrijven over de functies voor actieve ruisonderdrukking (ANC) van de Evolve2 55, maar ik moet eerlijk zijn, de ANC werkt niet zo goed. Het is echt jammer, maar hoe graag ik ook wilde dat ANC omgevingsgeluiden zoals HVAC-systemen, stofzuigers en mijn geluidsmachine uitfilterde, de headset worstelde met vrijwel elke soort ANC-test die ik op mijn weg gooide. Ik had zelfs de ANC-regelaar helemaal omhoog gedraaid in de Jabra Sound+-app (beschikbaar voor iPhone en Android), maar bij alles, van oscillerende ventilatoren tot voorbijgangers, moest ik controleren of ik überhaupt wel ANC had ingeschakeld.

  Helaas gaat dit ANC-debacle ook door in het dagelijkse luisteren en telefoontjes, wat echt jammer is als je hoort wat ik te zeggen heb over het daadwerkelijke geluid en de gesprekskwaliteit in het algemeen (beide zijn fantastisch). Maar ja, het maakt niet uit welke aanpassingen ik heb gemaakt of in welke luisteromgeving ik mezelf heb geplaatst, de Evolve2 55 deed heel weinig om het soort geluiden te blokkeren dat je niet wilt horen als je naar een film kijkt of naar deuntjes luistert. Dit was vooral frustrerend als ik buiten probeerde te bellen op een winderige dag, waarbij de Evolve2 bijna niets deed om de windvlagen te verminderen die mijn gesprek steeds onderbraken.

  Geluidskwaliteit: durf te gaan waar nog geen headset is geweest

  Jason Montoya/Review Geek

  Wat de algehele audioprestaties betreft, is de Evolve2 55 een van de beste stereoheadsets die ik ooit heb getest, en dat was voordat ik zelfs maar in de Sound+-app dook om een ​​paar instellingen aan te passen. Standaard produceren de 28 mm-luidsprekers een helder en helder geluid met uitstekende hoogfrequente articulatie en verrassend veel low-end. Ik zeg verrassend, want nogmaals, ik ben supergeconditioneerd om te geloven dat koptelefoons met een goede bas zwaar moeten aanvoelen, maar dat is hier gewoon niet het geval. Ik heb de Evolve2 55 door verschillende mediatests laten lopen en was elke keer buitengewoon tevreden met de resultaten.

  Mijn vriendin en ik gebruiken graag de Roku Mobile-app voor de handige privé-luisterfunctie, die je tv-luidsprekers activeert en audio van films en tv-programma's stuurt naar elke draadloze of bedrade hoofdtelefoon die aan je mobiele apparaat is gekoppeld . We zijn hier Disney-fans, dus we dachten dat we Peter Pan & Wendy een horloge met de Evolve2 55. Ik heb gemerkt dat Disney+ en audiomixen behoorlijk wisselvallig kunnen zijn, waarbij de dialoog te ver naar beneden is gedraaid en veel te veel nadruk wordt gelegd op achtergrondmuziek en geluidseffecten, en ik heb ervaarde deze afwijkende geluidsprofielen op meerdere streaming-apparaten op zowel oude als nieuwe Disney-content. Dus het maakt me een extra gelukkige kampeerder om te kunnen zeggen dat de Evolve2 55 de meeste van mijn typische Disney+ grieven heeft uitgeroeid.

  De openingsscène van de nieuwste “Peter Pan” reimagining is een inleiding tot de Darling-familie, waar we een houten zwaardduellerende John en Michael volgen terwijl ze spelend en vechtend hun weg naar bed banen. De dialoog voor elke broer of zus was gecentreerd en scherp, waarbij elke zwaardafweer de juiste schijnwerpers op het geluidsbeeld kreeg. Achter al deze actie zit je typische Disney-orkestpartituur, waar de Evolve2 55 uitstekend op inspeelde. Individuele instrumenten waren waarneembaar en aangenaam klinkend, maar geen enkel deel van het orkest was ooit te prominent of afleidend. Oh, en er woedt ook buiten een onweersbui, waarbij elke crash en elk gerommel een goede hoeveelheid midden- en lage frequentieweergave krijgt (vooral die gerommel).

  In een latere reeks zien Peter en de Darlings het kanonvuur van het schip van Captain Hook ontwijken. Met zo'n bombastische situatie op handen, was ik er volledig op voorbereid dat de Evolve2 55 een deel van de roekeloosheid zou onder- of oververtegenwoordigen, maar ik kreeg opnieuw ongelijk. Van de kakofonie van schreeuwende piraten tot de basgeluiden van elke kanonskogel, de Evolve2 laat de scène net zo episch klinken als hij eruit ziet.

  In de muziekwereld deed de Jabra Evolve2 55 het net zo goed. Het grote en gedurfde titelloze album van Metallica (bij fans bekend als 'The Black Album') is altijd een solide go-to als het gaat om het testen van elke soort koptelefoon. Bob Rocks idee van radiovriendelijke Metallica presenteert zich meer als stampend dan headbangend, met een nummer als “Sad but True” dienen als een goed voorbeeld. Het percussieve gevoel van de track heeft nieuwe wegen ingeslagen door de Evolve2 55, waarbij elke gitaar- en baspunch met extra kracht en helderheid wordt geleverd. Wanneer James Hetfield begint te zingen, wordt zijn zang de prioriteit van het geluidsbeeld, wat de Evolve2 uitstekend heeft weten te isoleren te midden van de keiharde instrumentatie.

  Voor wat luistergemak, Paramore's “This is Why” is een discodansfeest dat des te kinetischer en energieker klonk door de Evolve2 55. Alles, van gitaar en bas tot zang, was helder en punctueel, waardoor de algehele groove van het deuntje werd versterkt. Kiezen voor meer een indierockvibe op het nieuwste album, een van de grootste veranderingen is de manier waarop drummer Zach Farro zijn kit mixt. Het resultaat, voor de meeste nummers, is dat zijn speelstijl beter naar voren komt, vooral in vergelijking met het anthemische drumwerk van de band uit het verleden. Maar ik weet niet of ik dit soort details ooit zou hebben geklokt zonder de Evolve2 55. Farro's ingetogen benadering, die zich toelegt op elke snare-hit, shuffled fill en high-hat-accent, heeft zijn ingetogen aanpak tot een goed einde gebracht. t klonk net zo goed op een van mijn andere koptelefoons.

  Gesprekskwaliteit: zo goed als mogelijk met slechte ANC

  Het is één ding dat muziek en andere media geweldig klinken via een headset, maar als je het hebt over een stel blikken met een speciale microfoon, mogen we grote resultaten verwachten. Gelukkig stelt de Evolve2 55 ook niet teleur in deze integrale categorie, hoewel het gebrek aan voldoende ANC-mogelijkheden onderweg wel wat obstakels opriep.

  Aan de kant van de luisteraar klinken gewone telefoontjes en virtuele vergaderingen lekker helder. Afgezien van het een paar keer aanpassen van het volume, hoefde ik geen EQ-aanpassingen te maken, hoewel ik wel heb geëxperimenteerd met een paar coole functies waartoe de Evolve2 55 in staat is. In Jabra’s Sound+ app onder “Call Experience,” de “gesprekskwaliteit” menu kunt u kiezen uit drie bellerprofielen: “Neutraal (de standaardinstelling),” “Hoge tonen,” en “Bas.” Zoals je je misschien kunt voorstellen, voegt het overschakelen naar de Treble-modus een glans van hoogfrequente helderheid toe aan de stemmen van de beller, waarvan ik dacht dat het gemakkelijker werd om te horen wat de beller eigenlijk zegt. Ik vond de Bass-modus iets minder indrukwekkend, waarbij de verdieping van dialogen en bepaalde omgevingsgeluiden iets te storend waren naar mijn smaak.

  De Evolve2 55 bevat ook een functie genaamd Sidetone die uw eigen stem isoleert tijdens een telefoongesprek, terwijl zaken als gebabbel op kantoor, passerend verkeer en andere moeilijk te negeren geluiden worden weggefilterd. In de Sound+-app kun je Sidetone in- en uitschakelen en aanpassen hoeveel isolatie er op je stem wordt toegepast. Ik hield mijn eigen isolement op ongeveer tweederde vol, wat me een mooie balans gaf tussen de articulatie van de beller en veel duidelijkheid voor mijn eigen spreekstem.

  Ik vind het ook indrukwekkend dat Jabra dacht om ruisonderdrukking toe te voegen aan de microfoon van de Evolve2 55 (gepatenteerde techniek aangekondigd als Jabra Clearvoice), maar helaas stelt dit niet veel voor. Degenen die met mij spraken, meldden dat mijn stem laag en vervaagd klonk alsof ik een slechte verbinding had. Ik vraag me af of Jabra misschien een aantal van deze ANC-problemen kan oplossen met een firmware-update. En over updates gesproken

  De Jabra Sound+-app: breng uw Evolve2 naar een hoger niveau

  Jason Montoya/Review Geek

  • Compatibiliteit: iPhone/iPad, Android
  • Werkt met: Microsoft Teams, Alexa, Android Fast Paar

  Jabra’s Sound+ app (beschikbaar voor iPhone en Android) is niet zomaar een standaard hoofdtelefoonhulpmiddel. Als het gaat om het afstemmen van de audio en de algehele prestaties van uw Evolve2 55, loopt u zelfs een aantal geweldige functies en aanpassingen mis als u niet minstens een duik of twee neemt in Jabra's 8217;s geweldige app.

  Wanneer uw Evolve2 55 is ingeschakeld en is gekoppeld aan uw mobiele apparaat, geeft het beginscherm van de app u een uitlezing van de resterende batterijduur van de headset, samen met ruisonderdrukkingsaanpassingen, een muziekequalizer, verschillende muziekvoorinstellingen, achtergrondgeluiden en een schakelaar voor het in gesprek-lampje van de headset (de LED van de headset licht rood op als u midden in een gesprek zit). Je ziet ook een optie voor het uitvoeren van een firmware-update bovenaan het startscherm, maar om de een of andere reden kon ik de daadwerkelijke update nooit downloaden. Telkens als ik het probeerde, kreeg ik een foutmelding dat de installatie mislukt was. Ik heb zelfs mijn telefoon, headset en de app meerdere keren opnieuw opgestart, maar het mocht niet baten. Misschien komt er een firmware-update om de firmware-updates te repareren.

  Tik op de knop “Instellingen” pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm om in het echte vlees en de aardappelen van maatwerk te komen. Op het scherm Instellingen kunt u allerlei headsetinstellingen aanpassen voor audio, oproepen en algemeen gebruik, van het al dan niet afspelen van muziek wanneer HearThrough (Jabra's versie van Ambient Listening) is ingeschakeld. ingeschakeld hoe lang het duurt voordat de Evolve2 in de slaapstand gaat. Mijn favoriete aanpassing is een functie genaamd MySound, een kalibratietool die de headset optimaliseert op basis van hoe goed je bepaalde testtonen hoort. Eenmaal voltooid, kun je dit geluidsprofiel gebruiken voor alle luistermedia en laat me zeggen dat er nogal een verschil was tussen muziek met MySound ingeschakeld en MySound uitgeschakeld. De eerste was gewoon in alle opzichten beter, van algehele geluidsweergave tot hoge en lage frequentienuances.

  Onderaan het startscherm bevindt zich een lint met drie menu-opties. Tik op de knop “Ontdekken” Met het pictogram (de gloeilamp) kunt u bijvoorbeeld uw Evolve2-headset registreren en toegang krijgen tot de snelstartgids en een digitale versie van de gebruikershandleiding. Tik op de knop “Over geluid+” pictogram (de “i” in het midden van een cirkel) geeft u een link naar het ondersteuningsteam van Jabra, evenals andere nuttige informatie, zoals welke softwareversie de headset gebruikt en een link naar Jabra's privacybeleid.

  Moet u de Jabra Evolve2 55 kopen?

  De Jabra Evolve2 55 vinkt een paar cruciale vakjes aan voor een effectieve stereoheadset, vooral als het gaat om de algehele geluidskwaliteit, snelkoppelingen voor oproepen en vergaderingen en in-app-aanpassingen. Dat gezegd hebbende, scoort de headset niet al te hoog op de ANC-afdeling, wat een behoorlijk grote misser is in mijn boek, en die fout in de firmware-update mag ook niet worden genegeerd.

  Persoonlijk denk ik dat $ 319 iets te veel gevraagd is voor een headset die niet volledig presteert. Ook  vanaf de publicatie van deze recensie is de headset volledig uitverkocht bij Jabra en heeft Amazon het item vermeld als tijdelijk niet op voorraad.

  Beoordeling: 7/10 ?

  • 1 – Absolute Hot Garbage
  • 2 – Een beetje lauw afval
  • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
  • 4 – Enkele pluspunten, veel nadelen
  • 5 – Aanvaardbaar onvolmaakt
  • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
  • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn klasse
  • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
  • 9 – Hou je mond en Take My Money
  • 10 – Absoluut ontwerp Nirvana

  Prijs: $319 Amazon Jabra

  Dit is wat we leuk vinden

  • Uitstekende geluidskwaliteit
  • Zeer comfortabel
  • Stevige batterijduur
  • De Sound+-app zit boordevol aanpassingen

  En wat we niet doen

  • Zwakke ruisonderdrukking
  • Problemen met firmware-updates
  • Beperkte beschikbaarheid