Israelisk militär säger att egyptisk polis dödar tre soldater i skottlossning vid egyptiska gränsen

0
44

En skottlossning som involverade en egyptisk polis i södra Israel längs den egyptiska gränsen gjorde att tre israeliska soldater dog i lördags, uppgav armén. Det var ett sällsynt fall av dödligt våld längs gränsen. Överstelöjtnant Richard Hecht, en armétalesman, sa att striderna började över natten när soldater omintetgjorde ett försök till drogsmuggling över gränsen.

Måste läsa | IIT Madras, Israels regering går samman för att etablera “India – Israel Center of Water Technology”

Han sa flera timmar senare att två soldater på en vaktpost sköts och dödades. Deras kroppar hittades efter skottlossningen, när de inte svarade på radiokommunikation. Hecht sa att morden verkade ha samband med det motverkade narkotikasmugglingsförsöket.

Armén sa att den egyptiske polisen dödades i en andra skottväxling där en tredje soldat dödades. Hecht sa att en utredning genomfördes i fullt samarbete med den egyptiska armén. Han sa att trupper letade efter andra möjliga angripare.

Läs också | Israels minister diskuterar bilaterala frågor med Jaishankar, avbryter ett kort besök

Det var den första dödliga eldväxlingen längs gränsen mellan Israel och Egypten på över ett decennium. Armén sa att en av de dödade soldaterna var en kvinna. Brottslingar smugglar ibland droger över gränsen, medan islamiska militanta grupper också är aktiva i Egyptens vilsamma norra Sinai.

Israel och Egypten undertecknade ett fredsavtal 1979 och upprätthåller nära säkerhetsband. Det är sällsynt att slåss längs deras gemensamma gräns.

Eldväxlingen ska ha ägt rum runt Nitzanas gränsövergång mellan Israel och Egypten. Korsningen är belägen cirka 40 kilometer (25 miles) sydost om den punkt där Israels gräns mot Egypten och Gazaremsan sammanstrålar.

Läs även

Ledamöterna skriver till Tyskt sändebud: “Mer än dags att skicka tillbaka baby Ariha”

USA:s president Joe Biden säger att han är knäckt av en tågkrasch i Indien

Europeiska unionens due diligence-regler kan testa handelsbanden med ASEAN

Inuti den komplicerade verkligheten att vara USA:s äldsta president

Det används för att importera varor från Egypten avsedda för Israel eller den Hamas-styrda Gazaremsan. Israel byggde ett staket längs den porösa gränsen för ett decennium sedan för att stoppa inresan för afrikanska migranter och islamiska militanter som är aktiva i Egyptens Sinaiöken.