India stelt wereldwijd platform voor technologie, productoverdracht tijdens noodsituaties op gezondheidsgebied voor

0
49

Gericht op gelijke toegang tot diagnostiek, medicijnen en vaccins in de nasleep van de Covid-19-pandemie, heeft India een coördinatieplatform voor medische tegenmaatregelen voorgesteld om technologieën en producten effectief over te dragen naar andere landen tijdens noodsituaties op gezondheidsgebied. De regering stelt ook voor om onderzoeks- en ontwikkelings- en productienetwerken over de hele wereld te ontwikkelen.

Als onderdeel van het G20-voorzitterschap dringt India aan op een corpus van $ 200 miljoen voor digitale gezondheidstechnologieën, waarbij digitale platforms worden aangeboden als publieke goederen, en convergerende internationale inspanningen voor gezondheidscrises op het gebied van preventie, paraatheid en respons.

In een briefing voorafgaand aan de derde bijeenkomst van de gezondheidswerkgroep van de G20 die zondag in Hyderabad zal worden gehouden, heeft Union Health Lav Agarwal, aanvullend secretaris van het ministerie, zei: “Dankzij de belangenbehartiging van India is er in principe overeenstemming voor alle drie de prioriteitsgebieden.”

Onder de deelnemende landen zijn technische documenten over het bestuurskader van het coördinatieplatform verspreid. Agarwal zei dat er behoefte was aan het in kaart brengen en integreren van wereldwijde initiatieven voor snelle besluitvorming en planning in tijden van crisis. Hij voegde eraan toe dat de focus ook lag op klimaatverandering en gezondheid om de uitdagingen van zoönotische overloop van ziekten die van dier op mens worden overgedragen beter te begrijpen

India heeft zich uitgesproken tegen intellectuele eigendomsrechten die landen beletten toegang te krijgen tot medische tegenmaatregelen in tijden van crisis. Tijdens de pandemie hadden India en Zuid-Afrika de productierechten voor vaccins geëist van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). India maakt samen met Indonesië en Brazilië deel uit van de G20-trojka. Alle drie de landen zijn ontwikkelende en opkomende economieën van het Globale Zuiden.

Dr. Lakshmi Narasimhan Balaji, senior gezondheidsadviseur bij UNICEF zei: “Het duurde ongeveer 1,5 jaar tijdens de huidige pandemie om aandelenkwesties op tafel te krijgen. Deze trojka zal helpen bij het opzetten van de moeren en bouten voor het verkrijgen van toekomstige productiecapaciteit en toewijzing van middelen, hetzij intellectueel eigendom of monetair, aan het Globale Zuiden. In de prioriteitsnota voor medische tegenmaatregelen wordt gesproken over een platform met een regelgevend mechanisme en regels voor samenwerking tussen landen. , en epidemieën worden geen pandemieën.

Lees ook

Brug over Ganga 'stort in', zegt Bihar geplande sloop

Oorzaak van Odisha-treinongeval, verantwoordelijken geïdentificeerd: spoor …

'Coromandel kwam luslijn binnen na groen signaal': Railway Board legt uit…

Odisha treintragedie Live updates: Spoorwegministerie zoekt CBI-onderzoek naar…Advertentie

India richt zich ook op het creëren van een platform voor het samenbrengen van alle bestaande digitale gezondheidsinitiatieven, zodat er niet herhaaldelijk middelen worden uitgegeven om soortgelijke producten te ontwikkelen. India zal zijn eigen platforms, zoals het vaccinbeheersysteem voor Covid-19, gratis beschikbaar stellen.

© The Indian Express (P) Ltd