India foreslår en global plattform for teknologi, produktoverføring under helsekrise

0
48

Med fokus på rettferdig tilgang til diagnostikk, legemidler og vaksiner i kjølvannet av Covid-19-pandemien, har India foreslått en koordineringsplattform for medisinske mottiltak for å effektivt overføre teknologier og produkter til andre land under helsekrise. Regjeringen foreslår også å utvikle forsknings- og utviklings- og produksjonsnettverk over hele verden.

Som en del av sitt G20-presidentskap presser India på for et korpus på 200 millioner dollar for digitale helseteknologier, og leverer digitale plattformer som offentlige goder, og konvergerende internasjonal innsats for helsekriser når det gjelder forebygging, beredskap og respons.

I en orientering i forkant av det tredje møtet i G20 helsearbeidsgruppen som skal holdes i Hyderabad fra og med søndag, Union Health Tilleggssekretær i departementet, Lav Agarwal, sa: “På grunn av Indias talsmann er det prinsipiell enighet for alle tre prioriterte områdene.”

Tekniske dokumenter om styringsrammeverket for koordineringsplattformen har blitt sirkulert blant deltakerlandene. Agarwal sa at det var behov for å kartlegge og integrere globale initiativer for rask beslutningstaking og planlegging i krisetider. Han la til at fokus også var på klimaendringer og helse for å bedre forstå utfordringene med zoonotisk spredning av sykdommer som overføres fra dyr til mennesker

India har uttalt seg mot immaterielle rettigheter som hindrer land i å få tilgang til medisinske mottiltak i krisetider. Under pandemien hadde India og Sør-Afrika krevd rettigheter til vaksineproduksjon fra Verdens handelsorganisasjon (WTO). India er en del av G20-troikaen sammen med Indonesia og Brasil. Alle tre landene er utviklende og fremvoksende økonomier i det globale sør.

Dr Lakshmi Narasimhan Balaji, senior helserådgiver i UNICEF sa: “Det tok rundt 1,5 år under den nåværende pandemien å få spørsmål om egenkapital på bordet. Denne troikaen vil hjelpe til med å få på plass muttere og bolter for å få fremtidig produksjonskapasitet og allokering av ressurser, enten intellektuell eiendom eller monetær, til det globale sør. Det prioriterte papiret om medisinske mottiltak snakker om en plattform med en reguleringsmekanisme og regler for engasjement mellom land.»

Balaji la til at bedre primærhelsesystemer og et responsivt overvåkingssystem var nødvendig for å sikre at utbrudd ikke blir epidemier , og epidemier blir ikke til pandemier.

Les også

Broen over Ganga «kollapser», Bihar sier planlagt riving

Rootårsaken til Odisha-togulykken, ansvarlige identifisert: Jernbane …

'Coromandel gikk inn i sløyfelinje etter grønt signal': Railway Board forklarer…

Odisha togtragedie Live-oppdateringer: Railway Ministry søker CBI-undersøkelse i … Annonse

India fokuserer også på å lage en plattform for å samle alle eksisterende digitale helsetiltak slik at ressurser ikke brukes gjentatte ganger på å utvikle lignende produkter. India vil gjøre tilgjengelig gratis sine egne plattformer som vaksinestyringssystemet for Covid-19.

© The Indian Express (P) Ltd