'Ik had niet verwacht dat ik me zou kwalificeren, het was een verrassing om de top 10 te halen', zegt UPSC CSE AIR 9 Kanika Goyal

0
47

Je bent geboren met vleugels. Je bent niet bedoeld om te kruipen, dus doe dat niet.

Je hebt vleugels. Leer ze te gebruiken en te vliegen”

De woorden van Dichter Rumi hielden Kanika Goyal op de been toen ze de Civil Services-examen 2022. De 23-jarige kwalificeerde zich voor het examen bij haar tweede poging en zei dat ze haar ogen niet kon geloven toen ze haar naam zag op de negende plek in de UPSC Civil Services 2022-lijst met verdiensten.

< p>“Ik was niet eens zeker van kwalificatie, dus het was ongelooflijk om mijn naam op de negende plaats te zien. Ik heb meerdere keren gecontroleerd of er geen fout was. Het was gewoon mijn ouders’ zegeningen die me zulke opmerkelijke resultaten opleverden”, zei de topper.

UPSC Results 2022 | Geschiedenis geschreven, hoogste aantal vrouwen klaar om de Indiase overheidsdienst te betreden

Goyal is geboren en getogen in het Kaithal-district van Haryana en is enig kind van haar ouders. Terwijl haar vader Lakhmichand Goyal een kruideniersleverancier is, is haar moeder Neelam Goyal een huisvrouw.

Kanika wilde van kinds af aan IAS-officier worden en vormde haar academische carrière rond dezelfde droom. “Het was in klas 7 toen ik werd voorgesteld aan een IAS-officier en precies op dat moment besloot ik in de toekomst overheidsdiensten te volgen. In klas 12 koos ik voor geesteswetenschappen om een ​​concrete basis te leggen voor de voorbereiding op het ambtenarenapparaat, aangezien het examen meer kunstgerelateerde onderwerpen bevat”, zei de topper.

Goyal studeerde politicologie (H) af aan Lady Shri Ram College, Universiteit van Delhi en vervolgens voorbereid op het examen van de overheidsdienst.

UPSC-resultaten 2022 | Rang 3, zegt Uma Harathi, 'Groepsstudie met mijn vrienden heeft me geholpen'

“Bij mijn eerste poging kwalificeerde ik me voor de prelims, maar scoorde ik minder punten in de hoofdoptie, wat ook mijn afstudeervak ​​was. Dit kwam als een tegenslag omdat ik verwachtte dat ik het beter zou doen, aangezien ik in hetzelfde ben afgestudeerd. Daarom heb ik in 2022 meer nadruk gelegd op optionele doorgang en ik hoop dat ik het goed heb gedaan”, zei Goyal.

Advertentie

De topper beweert dat ze geen vast studieschema volgde, maar andere activiteiten van haar dag had gepland. “In plaats van het aantal uren vast te stellen om te studeren. Ik stel de hoeveelheid tijd in die ik zal besteden aan slaap, eten en recreatieve activiteiten. De rest van de tijd besteedde ik alleen aan studeren. Dit hielp me bij het kraken van prelims en main. Voor de persoonlijkheidstestronde gaf ik proefinterviews onder Unacademy's laatste mijl-proefinterview, wat me hielp om vragen met vertrouwen te beantwoorden op de interviewdag,” vertelde Goyal.

Lees ook

NEET RUG 2023: NTA geeft OMR-antwoordblad uit; uitdagingsvenster gaat binnenkort open

JEE Advanced 2023 Live Updates: Controleer examenanalyse – Wiskunde was moeilijk…

CUET PG 2023: Examen verplaatst naar 60 cursussen; checklist

Toppers& #039; Tips: 'CUET UG heeft me geholpen toegang te krijgen tot DU's Miranda House,' s…

Goyal deelde haar tips met de aspiranten die zich nu voorbereiden of zich niet konden kwalificeren voor de examens: “Ik geloof dat elke tegenslag en mislukking een springplank is. Het is noodzakelijk om een ​​aspirant nederig te maken ten opzichte van de reis en de dienst waarvoor ze solliciteren. Wees gewoon consequent en oefen slim werk”, zei ze.

© IE Online Media Services Pvt Ltd