Hoe een 68-jarige slapeloosheid beheerde door middel van deze asana's

0
37

Catherine Nathan, 68, uit Chennai nam vorige maand deel aan mijn online yogales. Ze had drie problemen: slapeloosheid, kniepijn en rugklachten. Maar haar grootste zorg was het gebrek aan slaap waarvoor ze kleine doses Restyl was gaan gebruiken.

Binnen een maand afwisselende dag groepsyoga zijn alle drie de problemen bijna verdwenen. Ze is het gelukkigst dat ze beter kan slapen. Eerder lukte het haar slechts drie uur gestoord te slapen. Nu slaapt ze rond 22.00 uur, staat rond 14.00 uur op om naar de wasruimte te gaan, maar gaat dan weer slapen en wordt rond 6.00 uur wakker. Ook haar slaap is gezond en veel beter.

Hier zijn enkele eenvoudige asana's, pranayama, ademhaling en mantra oefenen.

Asana's

1. Shashank-asana:Shashank betekent maan in het Sanskriet. Net als de maan heeft het een kalmerend, verkoelend en kalmerend effect. Het is ook goed voor het beheersen van woede en angst. Het verbetert de werking van het centrale zenuwstelsel wat zorgt voor een betere communicatie tussen de hersenen en de verschillende systemen en organen van het lichaam, wat resulteert in een betere gezondheid en welzijn.

Shashank betekent maan in het Sanskriet. Net als de maan heeft het een kalmerend, verkoelend en kalmerend effect.

Oefening:

· Zit in Vajrasana met de handen comfortabel op de dijen. Sluit je ogen en ontspan je hele lichaam. Dit is de basispositie.

· Adem diep in en hef je armen boven je hoofd in een rechte lijn, schouderbreedte uit elkaar.

Advertentie

· Terwijl je uitademt, buig je naar voren vanuit de heupen, waarbij je handen, hoofd en romp van je lichaam in een rechte lijn houdt lijn.

· In de uiteindelijke positie moeten het hoofd en de handpalmen op de grond zijn. Als je ruggengraat niet flexibel genoeg is, ga dan gewoon zoveel mogelijk naar beneden. Forceer jezelf niet in de uiteindelijke positie. Met oefening zal het gebeuren.

· Blijf minimaal vijf seconden in de eindpositie en houd de adem buiten in. Als dat niet mogelijk is, kun je de houding vijf rondes van ademen en uitademen vasthouden.

Advertentie

· Adem in en til je handen, hoofd en romp allemaal tegelijk op, net zoals je deed tijdens het bukken.

>

· Kom terug naar de basispositie en ontspan.

· Dit is één ronde. Begin met drie ronden en bouw dit op tot vijf ronden.

Let op: personen met een hoge bloeddruk, hernia, duizeligheid of bovenrugproblemen mogen deze asana niet oefenen.

2. Adembewustzijn: Dit is heel eenvoudig en kan door iedereen worden beoefend, samen met de yogabeoefening of op elk moment. Degenen die lijden aan chronische slapeloosheid moeten dit oefenen voordat ze gaan slapen, zittend of liggend op hun rug op het bed. Het helpt gedachteloosheid te creëren. Het egaliseert de ademhaling die het hele lichaam-geest systeem ontspant. Het helpt de buitenwereld en zijn problemen, zorgen en keten van nooit eindigende gedachten buiten te sluiten. Dit helpt bij het opwekken van slaap.

Probeer niet te manipuleren of diep adem te halen. Gewoon kijken naar de normale natuurlijke ademstroom zou de poging moeten zijn

Oefening:Of u nu zit of ligt, sluit gewoon uw ogen en breng uw bewustzijn naar uw neusgaten en let op elke inademing en uitademing. Probeer niet te manipuleren of diep adem te halen. Gewoon kijken naar de normale natuurlijke ademstroom zou de poging moeten zijn. Het is niet gemakkelijk omdat de geest afdwaalt naar andere dingen. Dan moet je het terugbrengen naar het observeren van de stroom van elke in- en uitademing.

Advertentie

3. Shambhavi Mudra: Dit heeft een directe invloed op de pijnappelklier, die het hormoon melatonine afgeeft dat verantwoordelijk is voor het opwekken van slaap. Het zingen zuivert het onderbewuste en onbewuste en lost zo diepe, verborgen conflicten en angsten op. Een combinatie van deze twee heeft een krachtige invloed op uw slaap- en waakcyclus. Iedereen kan dit oefenen.

Shambhavi Mudra heeft een directe invloed op de pijnappelklier, die het hormoon melatonine vrijgeeft dat verantwoordelijk is voor het opwekken van slaap.

Oefening:

Advertentie

· Ga comfortabel zitten met gekruiste benen, op een stoel of bed. Als u rugklachten heeft, kunt u uw rug tegen de bedstijl of de muur laten rusten.

· Sluit uw ogen en ontspan uw hele lichaam.

· Oefen adembewustzijn gedurende 5-6 rondes van inademing en uitademing.

Advertentie

· Adem diep in en terwijl je inwendig uitademt, chant mentaal Om…A-O-M

· Richt je aandacht dan inwendig op het wenkbrauwcentrum waarachter zich de pijnappelklier bevindt, waardoor deze wordt geactiveerd.

· Je kunt Om 11 of 28 keer chanten.

4. Bhramari pranayama:Dit is weer een uitstekende eenvoudige oefening om de geest te ontspannen. Het kan worden geoefend voor het slapen gaan. Het heeft een directe invloed op de hersenen en maakt stress en cerebrale spanning los en beheerst woede en angst, wat allemaal een directe invloed heeft op slapeloosheid. Het heeft ook invloed op het genezend vermogen van het lichaam.

Bhramari pranayama is een uitstekende eenvoudige oefening om de geest te ontspannen .

Oefen:

· Ga in een comfortabele houding zitten.

· Sluit uw oren af ​​met uw vinger.

Lees ookLoopband versus hometrainer: wat is beter om cardiovasculair te verbeteren…

Vitamine D nodig? De zon doet het werk, supplementen heb je niet nodig. Zelfs een …

Kunnen mango's je bloedsuiker als je je dag ermee begint? Moet…

vraagt ​​Luke Coutinho , kunnen we de app voor sociale media en de voedselaggregator afsluiten…

· Adem diep in en zeg terwijl je uitademt een Om maar met een korte eerste en tweede lettergreep, dat wil zeggen A en O, verleng dan de laatste lettergreep M zo lang mogelijk, waardoor een zoemend geluid in je hoofd ontstaat terwijl je blijft uitademen.

· Dit is één ronde. Doe vijf tot tien rondes.