Het Israëlische leger zegt dat een Egyptische politieagent drie soldaten doodt tijdens een vuurgevecht aan de Egyptische grens

0
47

Bij een vuurgevecht waarbij een Egyptische politieagent betrokken was in het zuiden van Israël langs de Egyptische grens zijn zaterdag drie Israëlische soldaten om het leven gekomen, aldus het leger. Het was een zeldzaam geval van dodelijk geweld langs de grens. Luitenant-kolonel Richard Hecht, een legerwoordvoerder, zei dat de gevechten van de ene op de andere dag begonnen toen soldaten een poging tot drugssmokkel over de grens verijdelden.

Must Read | IIT Madras, de Israëlische regering slaan de handen in elkaar om 'India – Israel Center of Water Technology' op te richten.

Hij zei dat enkele uren later twee soldaten in een wachtpost werden neergeschoten en gedood. Hun lichamen werden gevonden na de schietpartij, toen ze niet reageerden op radiocommunicatie. Hecht zei dat de moorden verband leken te houden met de verijdelde poging tot drugssmokkel.

Het leger zei dat de Egyptische politieagent werd gedood in een tweede vuurgevecht waarbij een derde soldaat werd gedood. Hecht zei dat er een onderzoek wordt uitgevoerd in volledige samenwerking met het Egyptische leger. Hij zei dat troepen op zoek waren naar andere mogelijke aanvallers.

Lees ook | Israëlische minister bespreekt bilaterale kwesties met Jaishankar, beëindigt kort bezoek

Het was het eerste dodelijke vuurgevecht langs de grens tussen Israël en Egypte in meer dan tien jaar. Het leger zei dat een van de gedode soldaten een vrouw was. Criminelen smokkelen soms drugs over de grens, terwijl islamitische militante groeperingen ook actief zijn in het onrustige noorden van de Sinaï in Egypte.

Israël en Egypte tekenden in 1979 een vredesakkoord en onderhouden nauwe veiligheidsbanden. Gevechten langs hun gedeelde grens zijn zeldzaam.

Het vuurgevecht vond naar verluidt plaats rond de grensovergang Nitzana tussen Israël en Egypte. De grensovergang bevindt zich ongeveer 40 kilometer (25 mijl) ten zuidoosten van het punt waar Israëls grens met Egypte en de Gazastrook samenkomen.

Lees ook

Kamerleden schrijven naar Duitse gezant: 'Meer dan tijd om baby Ariha terug te sturen'

De Amerikaanse president Joe Biden zegt diepbedroefd te zijn door het treinongeluk in India

De due diligence-regels van de Europese Unie kunnen handelsbetrekkingen met ASEAN op de proef stellen

In de gecompliceerde realiteit van Amerika's oudste president te zijn

Het wordt gebruikt om goederen uit Egypte te importeren die bestemd zijn voor Israël of de door Hamas geregeerde Gazastrook. Israël heeft tien jaar geleden een hek gebouwd langs de poreuze grens om de binnenkomst van Afrikaanse migranten en islamitische militanten die actief zijn in de Egyptische Sinaï-woestijn te stoppen.