“Forventet ikke å kvalifisere meg, å komme til topp 10 var en overraskelse,” sier UPSC CSE AIR 9 Kanika Goyal

0
57

Du ble født med vinger. Du er ikke ment for å krype, så ikke gjør det.

Du har vinger. Lær deg å bruke dem og fly»

Ordene til poeten Rumi holdt Kanika Goyal gående mens hun tok knekken på Civil Services-eksamen 2022. Da hun kvalifiserte eksamen på sitt andre forsøk, sa 23-åringen at hun ikke kunne tro sine egne øyne da hun så navnet sitt på niende plass på UPSC Civil Services 2022-meritlisten.

< p>“Jeg var ikke engang sikker på å kvalifisere meg, så å se navnet mitt på rang 9 var utrolig. Jeg sjekket flere ganger for å sikre at det ikke var noen feil. Det var bare foreldrene mine’ velsignelser som ga meg så bemerkelsesverdige resultater,” sa topperen.

UPSC-resultater 2022 | Historikk, det høyeste antallet kvinner som er satt til å gå inn i indiske sivile tjenester

Goyal er født og oppvokst i Haryanas Kaithal-distrikt, og er enebarn av foreldrene. Mens faren Lakhmichand Goyal er dagligvareleverandør, er moren Neelam Goyal hjemmeværende.

Kanika ønsket å bli IAS-offiser helt fra barndommen og formet hennes akademiske karriere rundt den samme drømmen. “Det var i klasse 7 da jeg ble introdusert for en IAS-offiser, og akkurat i det øyeblikket bestemte jeg meg for å satse på sivile tjenester i fremtiden. I klasse 12 valgte jeg at humaniora skulle sette et konkret grunnlag for forberedelse av sivile tjenester, med tanke på at eksamenen har flere kunstrelaterte fag,» sa topperen.

Goyal ble uteksaminert med en statsvitenskap (H)-grad fra Lady Shri Ram College, Delhi University og deretter forberedt for siviltjenesteeksamen.

UPSC-resultater 2022 | Rang 3, Uma Harathi sier: 'Gruppestudie med vennene mine hjalp meg'

«I mitt første forsøk kvalifiserte jeg forhåndskonkurransen, men fikk færre karakterer i hovedfaget som også var avgangsemnet mitt. Dette kom som et tilbakeslag da jeg forventet å gjøre det bedre med tanke på at jeg ble uteksaminert i det samme. Derfor la jeg mer vekt på valgfri gjennomgang i 2022, og jeg håper jeg gjorde det bra, sa Goyal.

Annonse

Topperen hevder at hun ikke fulgte en fastsatt studieplan, men heller planlagt andre aktiviteter på dagen. «I stedet for å angi antall timer å studere. Jeg angir hvor lang tid jeg skal bruke på søvn, til spising og rekreasjonsaktiviteter. Resten tiden dedikerte jeg til kun å studere. Dette hjalp meg med å knekke prelims og main. For personlighetstestrunden ga jeg mock-intervjuer under Unacademys siste mile mock-intervju som hjalp meg til å svare trygt på spørsmål på intervjudagen,» delte Goyal.

Les også

NEET UG 2023: NTA utsteder OMR svarark; utfordringsvinduet åpnes snart

JEE Advanced 2023 Live Updates: Sjekk eksamensanalyse- Mathematics was toug…

CUET PG 2023: Eksamen flyttet til 60 kurs; sjekkliste

Toppers& #039; Tips: 'CUET UG hjalp meg med å få adgang til DUs Miranda House,' s…

I å dele sine tips med aspirantene som nå forbereder seg eller ikke kunne kvalifisere seg til eksamenene, sa Goyal: «Jeg tror at hvert tilbakeslag og fiasko er et springbrett. Det er nødvendig å gjøre en aspirant ydmyk overfor reisen og tjenesten de søker på. Bare vær konsekvent og øv smart arbeid,” sa hun.

© IE Online Media Services Pvt Ltd