En kommunist på Manhattan: Venstre-gallaen til Kerala-regjeringen flakset for sitt svært amerikanske preg

0
35

Det amerikanske regionale møtet i Loka Kerala Sabha (LKS), en felles plattform for keralitter som bor over hele verden, som etter planen skal holdes i New York neste uke, har havnet i en politisk kontrovers om å søke sponsing for arrangementet.< /p>

Begge statlige opposisjonspartier, kongressen og BJP, har utskjelt Kerala-regjeringen for å søke penger til å spise middag og dele salen med sjefsminister Pinarayi Vijayan fra CPI(M) på møtet. Kongressen har i tillegg hånet den kommunistiske regjeringen for dens graderte sponsorpolitikk, der expat-deltakere kan kjøpe synlighet og tilgang ved å betale mer penger, og sagt at det utgjør differensiering på grunnlag av økonomisk klasse, og at det driver en fortelling rundt Vijayan&#8217 ;s personlighet.

Les også | Kontrovers over Kerala CMs New York-arrangement krever Oppn opptil $100 000 avgift for å sitte nær Pinarayi Vijayan

LKS, som hovedsakelig består av fremtredende ikke-bosatte Keralite-forretningspersoner og fagfolk, samt parlamentsmedlemmer og MLA-er fra staten, ble dannet av den forrige Pinarayi Vijayan-regjeringen. Tre LKS-konklaver har så langt vært arrangert av delstatsregjeringen, alle i delstatshovedstaden Thiruvananthapuram, med den tredje og siste i juni 2022. Organisert av Department of Non-Resident Keralites Affairs (NORKA) i State Assembly Complex, disse ble deltatt av 182 delegater fra hele verden og India. De deltok i ulike sesjoner avhengig av deres bostedsland, og diskuterte ulike spørsmål som berører Keralas utlendinger og hvordan de kunne spille inn for å øke statens økonomi.

Det ble da bestemt. å gjennomføre regionale konferanser i utvalgte land. En regional konferanse i Europa og Storbritannia ble holdt i oktober i fjor.

Den siste regionale konferansen til LKS, som skal holdes på Manhattan fra 9. juni til 11. juni, har blitt involvert i en kontrovers om en politikk med gradert tilgang for individuelle sponsorer av arrangementet, basert på beløpet de donerer – en praksis og retningslinjer ligner på innsamlinger fra amerikanske politiske partier.

Også i Political Pulse | Pinarayi Vijayan-regjeringens oppkjøringer med media under skanner mens Oppn skrur opp i saken mot TV-teamet

Sponsorene er delt inn i kategoriene gull, sølv og bronse. For en utvandrer som kjøper et gullsponsing med en prislapp på $100k, inkluderer tilbudet middag med VIP-er fra Kerala, scenegjenkjenning, reserverte plasser for alle funksjoner på konferansen, førsteklasses sitteplasser ved bankettbordet og fremtredende visning av navn på individet eller bedriften på ‘videovegger’ plassert strategisk på Times Square og inne i lokalet, Marriott Marquis Hotel.

Det er lignende tilbud for sølv- og bronsesponsorer, som er villige til å donere mindre beløp til arrangementet.

Annonse < p>Selv om brosjyren for å anmode om sponsing fra USA-baserte NRK ikke nevner navnene på VIP-ene som forventes, vil den unektelig inkludere CM Pinarayi Vijayan, som også ville tale til et offentlig møte på Times Square som en del av et regjeringsshow i Kerala . Selv om Kerala-delegasjonen inkluderer minister K N Balagopal og forsamlingstaler A N Shamseer, var det bare Vijayan som ville tale møtet på Times Square.

Kongressen reagerte skarpt på programmet og påpekte at slike gull-, sølv- eller bronsepass ikke var nødvendig for å møte eller snakke med tidligere CM og partiveteran Oommen Chandy. Ved å beskrive de graderte passeringene som «Vijayans stormannsgalskap», delte visepresident for delstatens ungdomskongress, KS Sabarinadhan, et gammelt bilde av Chandy som spiste middag med vanlige partiarbeidere, uten å nevne hendelsen eller stedet.

Kongressens delstat. President K Sudhakaran sa: “LKS har blitt redusert til gimmicker av noen få rike NRK-er på grunn av deres hengivenhet overfor Vijayan. Han bør forklare hvordan utlendinger vil ha nytte av LKS. Det har blitt et program for å forbedre Vijayans status.”

Annonse

Opposisjonsleder V D Satheesan sa at den CPI(M)-ledede venstrefrontsregjeringen kategoriserer utlendinger basert på deres økonomiske status. “Bør en utvandrer betale 82 lakh Rs for å dele en tribune med Vijayan i USA? Kommunisten CM Vijayan forteller verden forskjellen mellom har og ikke har. Det gir beskjed om at bare en person som kan hoste opp 1 lakh USD kan sitte med Vijayan. Andre burde vente utenfor porten,” sa han.

På fredag ​​sa BJP-statspresident K Surendran at Vijayan burde avstå fra ulovlig innsamling av penger fra utlendinger under dekke av LKS. “Hvis en person må dele en tribune med CM, må han betale 82 lakh Rs. Det er en fornærmelse mot pravasis, og utgjør åger av de hardt opptjente pengene til utvandrerne. Vijayan ønsker bare de rike velkommen, mens de fattige blir vist døren. Det ville være første gang i verden at en regjering samler inn penger for å spise middag med en CM.»

CPI(M) sentralkomitémedlem A K Balan begrunnet sponsingen. “Hvorfor skulle de (kongressen) være så sjalu på det? Regjeringen har fått helhjertet støtte fra pravasisen. Ideen til LKS kom fra Vijayan. Det vil bli en revisjon med hensyn til utgiftene til innsamlede midler til møtet. Opposisjonen tillater ikke regjeringen å bruke fra statsbudsjettet til arrangementet, og heller ikke å skaffe det nødvendige beløpet i utlandet. Dette er en hund-i-krybben-holdning,» sa han.

Les også

'Aaj toh yaari ho gayi': Sidhu-Majithia klem etter lang dårlig blodsett pol…

Yogi Adityanath holder 'Tiffin Par Charcha': 'BJP må opprette ny identitet…

Spenningen øker i båndene deres når Bengal-guvernøren, Mamata-regjeringen låser hornene…

I Bengal blusser Junglemahal feillinjer mens Kudmis oppover i ST-statuen…

Den kongressledede opposisjonen hadde boikottet alle tidligere utgaver av LKS, og sa at det var en fåfengt øvelse på bekostning av statskassen. Dessuten hadde forslagene som dukket opp fra øktene til LKS aldri blitt implementert tidligere, sa de.