En kommunist på Manhattan: Keralas vänsterregeringsgala flådde för sin mycket amerikanska touch

0
41

Det amerikanska regionala mötet för Loka Kerala Sabha (LKS), en gemensam plattform för keraliter som bor över hela världen, som planeras att hållas i New York nästa vecka, har stött på en politisk kontrovers om att söka sponsring för evenemanget.< /p>

Båda de statliga oppositionspartierna, kongressen och BJP, har kritiserat Keralas regering för att ha sökt pengar för att äta och dela salen med chefsminister Pinarayi Vijayan från CPI(M) vid mötet. Kongressen har dessutom hånat den kommunistiska regeringen för dess graderade sponsringspolicy, genom vilken expatdeltagare kan köpa synlighet och tillgång genom att betala mer pengar, och sagt att det innebär differentiering på grundval av ekonomisk klass, och att det driver en berättelse kring Vijayan&#8217 ;s personlighet.

Läs också | Kontrovers över Kerala CM:s evenemang i New York, Oppn hävdar upp till $100 000 avgift för att sitta nära Pinarayi Vijayan

LKS, som huvudsakligen består av framstående icke-bosatta Keralite affärspersoner och yrkesverksamma, såväl som parlamentsledamöter och MLAs från staten, bildades av den tidigare Pinarayi Vijayan-regeringen. Tre LKS-konklaver har hittills varit värdar av delstatsregeringen, alla i delstatens huvudstad Thiruvananthapuram, med den tredje och sista i juni 2022. Dessa organiserades av Department of Non-Resident Keralites Affairs (NORKA) i State Assembly Complex. deltog 182 delegater från hela världen och Indien. De deltog i olika sessioner beroende på deras bosättningsland, och diskuterade olika frågor som berörde Keralas utlandsstationerade och hur de kunde delta för att stärka statens ekonomi.

Det beslöts sedan. att genomföra regionala konferenser i utvalda länder. En regional konferens i Europa och Storbritannien hölls i oktober förra året.

Den senaste regionala konferensen för LKS, som kommer att hållas på Manhattan från 9 juni till 11 juni, har hamnat i en kontrovers om en policy för graderad tillgång för enskilda sponsorer av evenemanget, baserat på det belopp de donerar – en praxis och policy liknande insamlingar av amerikanska politiska partier.

Även i Political Pulse | Pinarayi Vijayan-regeringens inkörningar med media under skannern när Oppn höjer värmen mot tv-teamet

Sponsorerna har delats in i kategorierna guld, silver och brons. För en utlänning som köper en guldsponsring med en prislapp på 100 000 $, inkluderar erbjudandet middag med VIPs från Kerala, scenigenkänning, reserverade platser för alla funktioner på konferensen, utmärkta sittplatser vid bankettbordet och framträdande visning av namn på individen eller företaget på ‘videoväggar’ placerad strategiskt på Times Square och inne i lokalen, Marriott Marquis Hotel.

Det finns liknande erbjudanden för silver- och bronssponsorerna, som är villiga att donera mindre belopp för evenemanget.

Annons < p>Även om broschyren för att begära sponsring från USA-baserade NRK inte nämner namnen på de förväntade VIP-medlemmarna, skulle den onekligen inkludera CM Pinarayi Vijayan, som också skulle tala vid ett offentligt möte på Times Square som en del av en regeringsuppvisning i Kerala . Även om Kerala-delegationen inkluderar minister K N Balagopal och församlingens talman A N Shamseer, var det bara Vijayan som skulle tala vid mötet på Times Square.

Kongressen reagerade skarpt på programmet och påpekade att sådana guld-, silver- eller bronspass inte krävdes för att möta eller tala med före detta CM och partiveteranen Oommen Chandy. Delstatens ungdomskongress vicepresident K S Sabarinadhan beskrev de betygsatta pass som “Vijayans storhetsvansinne” och delade ett gammalt foto där Chandy äter middag med vanliga partiarbetare, utan att nämna händelsen eller platsen.

Kongressens delstat. President K Sudhakaran sa, “LKS har reducerats till jippon av några rika NRK på grund av deras hängivenhet mot Vijayan. Han borde förklara hur utlandsstationerade skulle dra nytta av LKS. Det har blivit ett program för att förbättra Vijayans status.”

Annons

Oppositionsledaren V D Satheesan sa att den CPI(M)-ledda vänsterfrontsregeringen kategoriserar utlandsstationerade baserat på deras ekonomiska status. “Ska en utlänning betala 82 lakh Rs för att dela en salong med Vijayan i USA? Kommunisten CM Vijayan berättar för världen skillnaden mellan har och inte har. Det ger beskedet att bara en person som kan hosta upp 1 lakh USD kan sitta med Vijayan. Andra borde vänta utanför porten”, sa han.

På fredagen sa BJP:s statspresident K Surendran att Vijayan borde avstå från att illegalt samla in pengar från utlandsstationerade under sken av LKS. “Om en person måste dela en byggnad med CM måste han betala 82 lakh Rs. Det är en förolämpning mot pravasis och uppgår till ett ocker på de surt förvärvade pengarna från utlandsboende. Vijayan välkomnar endast de rika, medan de fattiga visas dörren. Det skulle vara första gången i världen som en regering samlar in pengar för att ens äta middag med en CM.”

CPI(M) centralkommittéledamot A K Balan motiverade sponsringen. “Varför skulle de (kongressen) vara så avundsjuka på det? Regeringen har fått helhjärtat stöd från pravasisen. Idén till LKS kom från Vijayan. Det kommer att göras en revision med avseende på utgifterna för insamlade medel till mötet. Oppositionen tillåter inte att regeringen spenderar från statsbudgeten för evenemanget, och inte heller att samla in det nödvändiga beloppet utomlands. Det här är en hund-i-krubba-attityd”, sa han.

Läs även

'Aaj toh yaari ho gayi': Sidhu-Majithia kram efter lång dålig blodsättningar pol…

Yogi Adityanath håller 'Tiffin Par Charcha': 'BJP måste skapa ny identitet…

Spänningen ökar i deras band när Bengals guvernör, Mamata-regeringen låser hornen…

I Bengalen blossar Junglemahal fellinjer upp när Kudmis uppåt i ST-statu…

Den kongressledda oppositionen hade bojkottat alla tidigare upplagor av LKS och sagt att det var en meningslös övning på bekostnad av statskassan. Dessutom hade förslagen som kom från sessionerna i LKS aldrig implementerats tidigare, sa de.