Een communist in Manhattan: het gala van de linkse regering in Kerala werd gevild vanwege het zeer Amerikaanse tintje

0
42

De Amerikaanse regionale bijeenkomst van de Loka Kerala Sabha (LKS), een gemeenschappelijk platform van Keralieten die over de hele wereld wonen en die volgende week in New York wordt gehouden, is op een politieke controverse gestuit over het werven van sponsoring voor het evenement.< /p>

Beide oppositiepartijen van de staat, het Congres en de BJP, hebben de regering van Kerala gevild omdat ze tijdens de bijeenkomst geld zochten om te dineren en het podium te delen met Chief Minister Pinarayi Vijayan van de CPI(M). Het congres heeft bovendien de communistische regering bespot vanwege haar getrapte sponsoringbeleid, waarbij expatbezoekers zichtbaarheid en toegang kunnen kopen door meer geld te betalen, door te zeggen dat het neerkomt op differentiatie op basis van economische klasse, en dat het een verhaal rond Vijayan's 8217 duwt. ;s persoonlijkheid.

Lees ook | Controverse over het evenement van Kerala CM in New York, Oppn claimt tot $ 100.000 aan kosten om dicht bij Pinarayi Vijayan te zitten

De LKS, bestaande uit voornamelijk prominente niet-ingezeten Keralite zakenmensen en professionals, evenals parlementsleden en MLA's van de staat, werd gevormd door de vorige regering van Pinarayi Vijayan. Drie LKS-conclaven zijn tot nu toe georganiseerd door de deelstaatregering, allemaal in de hoofdstad Thiruvananthapuram, met de derde en laatste in juni 2022. Georganiseerd door het Department of Non-Resident Keralites Affairs (NORKA) in het State Assembly Complex, deze werden bijgewoond door 182 afgevaardigden uit de hele wereld en India. Ze namen deel aan verschillende sessies, afhankelijk van hun land van verblijf, en debatteerden over verschillende kwesties die de expats van Kerala aangaan en hoe ze konden bijdragen aan het stimuleren van de economie van de staat.

Daarop werd besloten. om regionale conferenties te houden in geselecteerde landen. In oktober vorig jaar werd een Europese en Britse regionale conferentie gehouden.

De laatste regionale conferentie van de LKS, die van 9 juni tot 11 juni in Manhattan wordt gehouden, is verwikkeld geraakt in een controverse over een beleid van graduele toegang voor individuele sponsors van het evenement, gebaseerd op het bedrag dat ze doneren – een praktijk en beleid vergelijkbaar met geldinzamelingsacties door Amerikaanse politieke partijen.

Ook in Political Pulse | De confrontaties tussen de regering van Pinarayi Vijayan en de media onder de scanner terwijl Oppn de zaak tegen de tv-ploeg aan de kaak stelt

De sponsoren zijn onderverdeeld in de categorieën goud, zilver en brons. Voor een expat die een gouden sponsoring koopt met een prijskaartje van $ 100.000, omvat het aanbod een diner met VIP's uit Kerala, podiumherkenning, gereserveerde stoelen voor alle functies op de conferentie, eersteklas zitplaatsen aan de bankettafel en prominente weergave van namen van de persoon of het bedrijf op ‘videomuren’ strategisch geplaatst op Times Square en in de zaal, het Marriott Marquis Hotel.

Er zijn vergelijkbare aanbiedingen voor de zilveren en bronzen sponsors, die bereid zijn om kleinere bedragen te doneren voor het evenement.

Advertentie < p>Hoewel de brochure voor het werven van sponsoring van in de VS gevestigde NRK's ​​de namen van de verwachte VIP's niet vermeldt, zou het onmiskenbaar CM Pinarayi Vijayan bevatten, die ook een openbare bijeenkomst op Times Square zou toespreken als onderdeel van een Kerala-regeringsshow. . Hoewel de Kerala-delegatie bestaat uit minister K N Balagopal en parlementsvoorzitter A N Shamseer, zou alleen Vijayan de vergadering op Times Square toespreken.

Het congres reageerde scherp op het programma en wees erop dat dergelijke gouden, zilveren of bronzen passen niet nodig waren om voormalig CM en partijveteraan Oommen Chandy te ontmoeten of te spreken. De vice-president van het jeugdcongres K S Sabarinadhan beschreef de gegradeerde passen als “de grootheidswaanzin van Vijayan” en deelde een oude foto van Chandy die aan het dineren was met gewone partijmedewerkers, zonder het incident of de locatie te noemen.

Congresstaat president K Sudhakaran zei: “De LKS is gereduceerd tot gimmicks van een paar rijke NRK's ​​vanwege hun toewijding aan Vijayan.” Hij zou moeten uitleggen hoe expats zouden profiteren van de LKS. Het is een programma geworden om de status van Vijayan te verbeteren.”

Advertentie

Oppositieleider V D Satheesan zei dat de door de CPI(M) geleide regering van Links Front expats in categorieën indeelt op basis van hun financiële status. “Moet een expat Rs 82 lakh betalen om een ​​podium te delen met Vijayan in de VS? Communistische CM Vijayan vertelt de wereld het verschil tussen haves en have nots. Het geeft de boodschap weer dat alleen iemand die 1 lakh kan ophoesten, bij Vijayan kan zitten. Anderen moeten buiten de poort wachten”, zei hij.

Vrijdag zei de president van de BJP-staat, K Surendran, dat Vijayan moet stoppen met het illegaal inzamelen van geld van expats onder het mom van de LKS. “Als een persoon een podium moet delen met de CM, moet hij Rs 82 lakh betalen. Het is een belediging voor pravasis en komt neer op woeker van het zuurverdiende geld van de expats. Vijayan verwelkomt alleen de rijken, terwijl de armen de deur gewezen worden. Het zou de eerste keer ter wereld zijn dat een overheid geld inzamelt om zelfs maar te dineren met een CM.”

CPI(M) centraal commissielid AK Balan rechtvaardigde de sponsoring. “Waarom zouden ze (het congres) er zo jaloers op zijn? De overheid krijgt van harte steun van de pravasis. Het idee van de LKS kwam van Vijayan. Er zal een controle plaatsvinden met betrekking tot de besteding van de ingezamelde gelden voor de vergadering. De oppositie staat de regering niet toe om uit de staatsbegroting voor het evenement te besteden, noch om het vereiste bedrag in het buitenland op te halen. Dit is een hond-in-de-kribbe-houding,” zei hij.

Lees ook

'Aaj toh yaari ho gayi': Sidhu-Majithia knuffel na lang slecht bloed zet pol…

Yogi Adityanath houdt 'Tiffin Par Charcha' vast: 'BJP moet nieuwe identiteit creëren…

De spanning loopt op in hun banden als de Bengaalse gouverneur en de regering van Mamata elkaar in de haren vliegen…

In Bengalen laait de Junglemahal-breuklijn op terwijl Kudmis de lat hoger legt in ST-status…

De door het congres geleide oppositie had alle voorgaande edities van de LKS geboycot en zei dat het een zinloze exercitie was ten koste van de schatkist. Bovendien waren de suggesties die uit de sessies van LKS naar voren kwamen in het verleden nooit geïmplementeerd, zeiden ze.