Det bästa DDR5 RAM-minnet 2023

0
61
Justin Duino/How-To Geek

Köper DDR5 RAM 2023

DDR5 RAM är både snabbare och kan ha högre kapacitet än DDR4. Den drar också mindre ström, så det handlar inte bara om prestanda. DDR5 är relativt nytt och en tydlig efterföljare till DDR4, så om du bygger en ny PC, se till att bygget använder DDR5 RAM, för framtida kompatibilitet om inte annat.

Medan de flesta nya moderkort stöder DDR5-minne, vill du dubbelkolla när du handlar. Om du har en äldre dator som du uppgraderar, kontrollera vilken typ av RAM-minne du har installerat eller vad ditt moderkort stöder för att säkerställa att du kan använda DDR5.

När du är säker på att du kan använda DDR5 måste du överväga hur mycket RAM-minne du behöver. Medan 16 GB och till och med 8 GB-byggen fortfarande är relativt vanliga, beroende på vad du använder din dator till, kanske du vill välja 32 GB RAM. Beroende på kapaciteten kan du välja en sticka eller fler eller till och med välja ett kit med dubbla kanaler.

RELATERATDDR4 vs. DDR5 RAM: Är en uppgradering värt det?

Efter kapacitet är hastighet nästa stora övervägande. Minneshastigheten är inte alltför viktig om du bygger en dator för allmänt bruk eller för webbsurfning. Som sagt, om du bygger en dator för spel, videoproduktion eller andra mer krävande arbetsbelastningar, vill du noga överväga hastigheten och timingen för RAM-minnet du köper.

Om du uppgraderar en befintlig dator vill du se till att du matchar hastigheten och kapaciteten med det redan installerade RAM-minnet, såvida du inte byter ut allt. Även om det inte är lika kritiskt som hastigheten och kapaciteten, är det idealiskt också bäst att använda samma tillverkare. Om du inte gör det riskerar du att RAM-minnena inte fungerar bra med varandra, vilket gör att din dator går långsammare än den borde.

Slutligen, beroende på vilken dator du är bygga eller uppgradera, kanske du vill ha andra funktioner. För spel eller andra högpresterande funktioner är enkel överklockning via funktioner som Intel XMP trevlig att ha, och du kan även hitta RAM-minne med mjukvarukontrollerbara RGB-funktioner.

Bästa DDR5 RAM totalt: G.Skill Trident Z5 RGB-serien

G.Skill

Proffs

 • ✓ Utmärkt prestanda
 • ✓ Alternativ för både Intel XMP 3.0 och AMD Expo
 • ✓ Bra pris med tanke på prestandan
 • ✓ RGB-belysning

Nackdelar

 • ✗ Overkill för vissa användningsfall

Helst erbjuder DDR5 RAM kraftfull prestanda utan att det kostar dig för mycket pengar. Det snabba RAM-minnet i G.Skill Trident Z5 RGB-serien uppfyller båda kriterierna, men det har mycket mer bakom sig för att få en rekommendation, speciellt om du letar efter den bästa prestanda du kan få.

Vi tittar på 32GB-paketet med en hastighet på 6 400 MHz och en spänning på 1,40 V. Denna modell har stöd för Intel XMP 3.0 för enkel, automatisk överklockning av ditt RAM-minne. Känn dig dock inte utanför om du kör en AMD-processor, eftersom G.Skill också erbjuder en AMD Expo-version av Trident Z5 RGB-serien.

RELATERATDDR5-RAM: hur mycket snabbare är det och vad mer Är ny?

Med Intel XMP 3.0-versionen av RAM-minnet kan du få RAM-tider på upp till 32-39-39-102. AMD Expo-versionen körs på en lägre spänning på 1,35V och en lägre hastighet på 6 000 MHz. Den här versionen har tider på upp till 0-38-38-96.

Oavsett vilket kommer 32GB-versionen av detta RAM-minne som ett kit med två kanaler som består av två 16GB-minnen. Intel-versionen finns i svart eller metalliskt silver.

Bästa DDR5 RAM totalt sett

G.Skill Trident Z5 RGB-serien

G.Skill Trident Z5 RGB-serien är inte bara snabb, utan den är kompatibel med både Intel XMP 3.0 och AMD Expo. Det kanske inte är plug-and-play i alla system, men själva prestandan är värd den extra installationen.

Amazon

129,99 $
159,99 $ Spara 19 %

Bästa budget DDR5 RAM: Corsair Vengeance DDR5 5600MHz

Corsair

Proffs

 • &# 10003; Bra prestanda för priset
 • ✓ Mer överklockningsprestanda än förväntat
 • ✓ Handvalda marker för kompatibilitet

Nackdelar

 • ✗ Inte lika snabbt som andra DDR5-RAM

RAM har kommit långt, särskilt med DDR5. Det brukade vara att budget-RAM var opålitligt och ofta var det svårt att få arbeta med din dator. Det var länge sedan, och nu visar RAM-minne som Corsair Vengeance DDR5 5600MHz att köp av budget-RAM inte är något att svettas i dessa dagar.

Corsair strävar efter att vara så kompatibel som möjligt med moderna PC-byggen, så att du kan räkna med att RAM-minnet fungerar för dig. För detta ändamål handsorterar företaget faktiskt chips och skärmar för bästa prestanda och kompatibilitet.

< strong class='relatedtext'>RELATEDHur mycket RAM-minne behöver din dator?

Detta RAM-minne har Onboard Voltage Regulation för enklare överklockning. Tack vare Intel XMP 3.0-profiler är detta redan en enklare process. Lägg till Corsairs iCue-programvara så kan du överklocka din dators minne utan att ens behöva komma åt BIOS.

Corsair Vengeance DDR5 har en begränsad livstidsgaranti och finns även i alternativen 48GB (2x24GB), 64GB (2x32GB), 64GB (4x16GB) och 96GB (2x48GB).

Best Budget DDR5 RAM

Corsair Vengeance DDR5 5600MHz

Corsair Vengeance DDR5 5600MHz erbjuder både imponerande prestanda och stenhård tillförlitlighet, vilket innebär att detta prisvärda RAM-minne är allt annat än billigt.

Amazon

94,99 USD
114,99 USD Spara 17 %

Bästa köp

94,99 USD
109,99 USD Spara 14 %

Bästa DDR5 RAM för spel: TEAMGROUP T-Force Delta RGB DDR5 RAM

TEAMGROUP

Proffs

 • ✓ Utmärkt prestanda
 • ✓ Gott om plats för överklockning
 • ✓ Fantastiskt RGB-utseende

Nackdelar

 • ✗ Kan vara dyrt

Om du väljer DDR5 för en speldator är det absolut nödvändigt med snabb hastighet. Människor gillar också att visa upp sina PC-byggen, vilket gör TEAMGROUP T-Force Delta RGB DDR5 RAM till ett perfekt val, tack vare dess blixtrande hastighet och överlägsna utseende.

RELATERAT5 saker att tänka på innan du uppgraderar din dators RAM

TEAMGROUP T-Force Delta RGB DDR5 RAM är tillgängligt i en mängd olika hastigheter och kapaciteter, från 5 200 MHz och timings på 40-40-40-76 hela vägen upp till 8 000 MHz med timings på 38-48-48-84 . Företaget använder noggrant utvalda IC:er för att skapa stabilitet och tillförlitlighet.

När det gäller belysningen har detta RAM-minne RGB-belysning, men det är inte bara standard RGB. Detta är 120-graders ultrabred belysning, vilket innebär att du kommer att kunna se fler färger från utsidan av ditt fodral. Dessa lampor är kompatibla med många olika kontrollerprogramvarualternativ, inklusive ASRock, Polychrome Sync, ASUS Aura Sync, MSI Music Light Sync och mer.

TEAMGROUP T-Force Delta RGB DDR5 RAM är kompatibelt med Intel 600- och 700-seriens styrkretsar, och finns i konfigurationer upp till 96GB (2x48GB) 6 400Mhz.

Bästa DDR5-RAM för spel

TEAMGROUP T-Force Delta RGB

TEAMGROUP T-Force Delta RGB är tillgänglig i en mängd olika hastigheter och timings, vilket innebär att du kan få ut lika mycket prestanda från RAM-minnet som ditt moderkort och CPU kan. Det ser bra ut också.

Amazon

219,99 USD
299,99 $ Spara 27 %

Bästa DDR5 RAM-minne för bärbara datorer: Crucial RAM 32GB DDR5 4800MHz CL40 Laptop-minne

Avgörande

Proffs

 • ✓ Bra prestanda för SODIMM DDR5
 • ✓ Mycket kompatibel och pålitlig
 • ✓ Tillgänglig i flera kapaciteter och konfigurationer

Nackdelar

 • ✗ Inte lika snabbt som skrivbords-RAM

Även om det inte är fysiskt svårare än att ersätta RAM-minne i en vanlig PC, kan det vara svårt att uppgradera din bärbara dators RAM-minne, oavsett om du behöver byta ut det befintliga RAM-minnet eller fastnar med en kortplats som löds in. 8217;är varför det är viktigt att välja RAM i olika kapaciteter och konfigurationer, som Crucial RAM 32GB DDR5 4800MHz CL40 Laptop-minne.

RELATERATWindows 11: Hur mycket RAM-minne kan din dator ha?

Detta RAM-minne körs på 4 800 MHz, vilket är typiskt för laptop DDR5, eftersom du för närvarande inte hittar många alternativ med högre hastigheter med en kapacitet på 32 GB. Oavsett om du bläddrar igenom 100+ flikar eller spelar de senaste spelen, är detta RAM-minne tillräckligt snabbt för att ge dig all prestanda du vill ha.

Crucial har varit ett pålitligt namn för RAM-minne i flera år, trots att det vanligtvis är ett lägre- prissatt märke. Varumärkets relation till modervarumärket Micron innebär att företaget har fler alternativ när det gäller att välja chips för sitt RAM-minne, vilket innebär att det har en solid tillförlitlighet.

Detta Crucial laptop-minne finns i flera konfigurationer: 8GB, 32GB, ett 32GB (2x16GB) kit och ett 64GB (2x32GB) kit.

Bästa DDR5 RAM för bärbara datorer

Crucial RAM 32GB DDR5 4800MHz CL40 Laptop Memory

Även om det kanske inte är lika blixtsnabbt som stationär DDR5, Crucial RAM 32GB DDR5 4800MHz CL40 bärbar datorminne kommer fortfarande att ge massor av prestanda till din bärbara dator, oavsett om det gäller arbete eller lek.

Amazon

82,99 USD
91,70 USD Spara 9%

Bästa 32 GB DDR5 RAM: Corsair Dominator Platinum RGB

Corsair

Proffs

 • ✓ Utmärkt temperaturkontroll
 • ✓ Enkel överklockning med Corsairs iCue-programvara
 • ✓ RGB-belysning

Nackdelar

 • ✗ Begränsade hastigheter och tidsinställningar tillgängliga

Medan du nu kan klara dig med 16 GB eller till och med 8 GB RAM, är det dags för 32 GB. Du kanske inte behöver det nu, men det är bra för framtida kompatibilitet, och DDR5 är här för att stanna i många år framöver. För ett nytt PC-bygge kan du lika gärna börja med 32 GB högpresterande RAM, som Corsair Dominator Platinum RGB.

RELATEDNär kommer DDR6 RAM ut?

Corsair Dominator Platinum RGB är att även om den har stöd för ljuseffekter, ser den inte överdriven ut. Du kan slänga in detta i en arbetsstation lika enkelt som en speldator, och den inbyggda värmespridaren hjälper den att stå emot all arbetsbelastning du kan lägga på den, inklusive överklockning.

Även om värmespridaren hjälper, är en del av denna termiska prestanda också tack vare Onboard Voltage Regulation, som hjälper dig att hålla dig från att trycka RAM-minnet för långt när det gäller spänning och värme. Detta i kombination med Intel XMP 3.0-profiler gör att det är relativt enkelt att få ut maximal prestanda ur detta RAM-minne.

Släng in Corsairs iCue-programvara, och det blir ännu enklare, så att du kan justera minnesinställningar och överklocka RAM-minnet utan att ens behöva starta upp i din BIOS-meny.

Bästa 32GB DDR5 RAM

Corsair Dominator Platinum RGB DDR5 RAM 32GB

Om du bygger en ny dator är DDR5 ett bra ställe att börja, så varför inte välja 32 GB och inte behöva uppgradera på ett tag? Corsair Dominator Platinum RGB har prestanda som håller dig i flera år.

Amazon

129,99 USD
149,99 USD spara 13 %

Bästa köp

129,99 USD
149,99 USD Spara 13 %

Vanliga frågor

Vad står DDR5 för?

DDR5 står för “Double Data Rate 5”, eftersom det är den femte versionen av denna minnesstandard.

Är DDR5 RAM-minnen AMD eller Intel beroende?

Nej. DDR5 RAM är inte CPU-specifikt, men det finns tillverkarspecifika funktioner som Intel XMP 3.0 och AMD Expo som kan ge bättre prestanda på en tillverkares processor, beroende på vad RAM-minnet stöder.

Kan jag använda DDR4 RAM i en DDR5-kortplats?

Nej, det passar inte. DDR5 och DDR4 använder helt olika fysiska konstruktioner för att förhindra att människor av misstag använder en i fel plats.

Kan jag blanda DDR4 och DDR5 RAM i min PC-byggnad?

Nej. Moderkort stöder bara en typ av minne, som DDR5 eller DDR4. Eftersom dessa är fysiskt inkompatibla kan du bara installera den typ som ditt moderkort stöder.

Hur vet jag om mitt RAM-minne är DDR5?

Om RAM-minnet inte är installerat i datorn, bör detta märkas någonstans på utsidan av RAM-minnet. Om det är installerat på din PC kan du kontrollera vilken typ av RAM-minne du har installerat i Windows.

The Best DDR4 RAM of 2023 Best DDR4 RAM Overall Patriot Viper Steel DDR4 32GB (1 x 32GB) 3600 MHz Module Amazon

60,99 USD
66,99 USD Spara 9 %

Bästa budget DDR4 RAM Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 Amazon

$44,99
$65.99 Spara 32%

Bäst DDR4 RAM för spel TEAMGROUP T-Force Xtreem ARGB 32GB (2x16GB) Amazon

84,99 $
 

Bästa DDR4 RAM för bärbara datorer Kingston FURY Impact 32GB Amazon

78,75 USD
 

Bästa 32 GB DDR4 RAM G.SKILL 32 GB (2 x 16 GB) Ripjaws V Series DDR4 Amazon

64,99 USD
$69,99 Spara 7%

LÄS NÄSTA

 • › 5 skäl att uppgradera till 11:e generationens Kindle Paperwhite
 • › Fysiska spel kontra digitala spel: Ska du köpa fysiska spel?
 • › Vad du bör (och inte bör) koppla ur eller stänga av när du åker på semester
 • › Hur man optimerar flera stopp till en tur och retur på Google Maps
 • › Adjö, Cortana
 • › Hur man lägger till en genväg till i stort sett vad som helst på Android