De Amerikaanse minister van defensie, Lloyd Austin, komt vandaag aan om gesprekken te voeren met Rajnath

0
39

Van meer samenwerking bij de ontwikkeling van geavanceerde technologieën tot gesprekken over gezamenlijke productie van kritieke technologieën zoals inheemse straalmotoren voor gevechtsvliegtuigen en schepen, minister van Defensie Rajnath Singh en de Amerikaanse minister van defensie Lloyd Austin zullen een reeks bilaterale kwesties bespreken wanneer ze elkaar volgende week ontmoeten, vertelden topambtenaren van defensie aan The Indian Express.

Austin komt zondag aan in New Delhi voor een tweedaags bezoek vanuit Singapore.Het wordt zijn tweede bezoek aan India, de vorige was in maart 2021 en zijn zevende officiële bezoek aan de Indo-Pacifische regio. Hij heeft een ontmoeting met Rajnath Singh op maandag voor bilaterale gesprekken over een reeks kwesties op het gebied van defensiesamenwerking, met de nadruk op industriële samenwerking.

Het bezoek komt een maand voor het officiële staatsbezoek van premier Narendra Modi aan het Witte Huis.

Defensiefunctionarissen vertelden The Indian Express dat het binnenhalen van meer Amerikaanse schepen naar India voor revisie, onderhoud en reparatie en algemene capaciteitsopbouw en algemene regionale veiligheid enkele kwesties zijn die ook aan de orde zullen komen in de bilaterale gesprekken.

Een functionaris zei dat het aan bod zal komen in de bilaterale gesprekken.

dat besprekingen over de gezamenlijke productie van straalmotoren — die zich in een vergevorderd stadium bevinden — op de agenda staan ​​naast andere kritieke technologieën en de algehele regionale veiligheid, met name de Indo-Pacifische regio te midden van zorgen over toenemende Chinese activiteiten.

Beide landen zijn in een vergevorderd stadium van gesprekken over een samenwerking tussen het door de staat gerunde Hindustan Aeronautics Limited's (HAL) en het Amerikaanse bedrijf General Electric (GE) voor de gezamenlijke productie van inheemse straalmotoren van gevechtsvliegtuigen.

De voorgestelde deal tussen de twee landen zal waarschijnlijk worden aangekondigd tijdens het officiële staatsbezoek van premier Modi volgende maand aan de VS.

Advertentie

Ambtenaren zeiden dat tijdens de gesprekken ook een voorstel wordt besproken om het aantal Amerikaanse schepen dat aandokt voor onderhoud, reparatie en revisie in Indiase faciliteiten te vergroten.

Must Read | NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg: 'Veiligheid niet langer regionaal… wat in Azië gebeurt, is belangrijk voor Europa'

In augustus vorig jaar meerde een Amerikaans vrachtschip USNS Charles Drew voor het eerst 11 dagen lang in India aan bij een faciliteit in Chennai.

In maart 2023 meerde USNS Matthew Perry, een drogeladingschip van de Amerikaanse marine, in dezelfde faciliteit aan voor onderhouds- en reparatiewerkzaamheden.

Advertentie

Ondertussen zal de Duitse federale minister van Defensie Boris Pistorius, die volgende week een vierdaags bezoek brengt aan India, ook Singh ontmoeten voor bilaterale gesprekken op dinsdag.

Volgens het ministerie van Defensie zal hij aankomen uit Indonesië en naast zijn ontmoeting met de minister van Defensie zal hij waarschijnlijk enkele defensie-startups ontmoeten tijdens een evenement georganiseerd door Innovations for Defense Excellence (iDEX) in New Delhi.

Later in de week reist hij naar Mumbai, waar hij waarschijnlijk het hoofdkantoor, Western Naval Command en Mazagon Dock Shipbuilders Limited zal bezoeken.

Lees ook

Brug over Ganga 'stort in', zegt Bihar geplande sloop

'PM Modi's auto crasht terwijl hij naar binnen kijkt achteruitkijkspiegel': Rahul Gandhi in de VS

Amit Shah ontmoet een team van worstelaars, ze vragen om een ​​vroege aanklacht

Odisha-treintragedie Live Updates: Spoorwegen bestellen landelijke veiligheidsdri…

De focus van de bilaterale gesprekken met beide landen zal liggen op het versterken van de defensiesamenwerking met India.

© De Indian Express (P) Ltd