Daglig orientering: Togtragedie i Odisha; Virkningen av bryterprotesten utenfor Delhi; Ajay Banga blir president i Verdensbanken; og mer

0
46

God morgen,

Start helgen med de 5 beste historiene fra The Indian Express!

1 I en av de verste togtragediene de siste årene, minst 233 personer ble drept og mer enn 900 skadet nær Balasore i Odisha, da busser fra Coromandel Express til Chennai sporet av og falt på et tilstøtende spor i banen til et tog fra Bengaluru på vei i motsatt retning til Howrah fredag ​​kveld.

Tragedien tynget spesielt tungt på nabolandet Vest-Bengal – ett av togene hadde gått fra statens Shalimar jernbanestasjon, mens et annet var på vei til Howrah stasjon. Da nyhetene begynte å strømme inn om økende ofre, sto paniske slektninger på jakt etter svar i kø på stasjonene. Les historiene deres her.

2 I hennes ukentlige spalteNeerja Chowdhury snakker om de pågående bryternes protest mot WFI-sjefen og BJP-parlamentsmedlem Brij Bhushan Sharan Singh, og hvordan dens innvirkning merkes utenfor Delhis grenser: «Alle tror på bryterne, alle vil ha handling».

3 I vår siste bakkerapport fra Manipur, der etniske sammenstøt mellom Meitei- og Kuki-samfunnene har funnet sted siden tidlig i forrige måned, ser vi på hvordan dette skillet utspiller seg i offentlige tjenester også, med ansatte som søker overføringer og delstatsmyndighetene anerkjenner kravene.

4 Ajay Bangas oppstigning til den innflytelsesrike stillingen til presidenten for Verdensbanken vil sannsynligvis bli sett på som et nøkkeløyeblikk for Indias økende tilstedeværelse i internasjonale fora. Men hva betyr det egentlig for India? Indian Express' Udit Misra leder oss gjennom den potensielle innvirkningen av denne høyden.

Les også

Daglig orientering: Viktige anklager mot WFI-sjef Brij Bhushan Singh; NAT…

Daglig orientering: Siste om wrestlers protest; Amit Shahs besøk til Manipu…

< /figur>Daglig orientering: En oppdatering om bryternes protest; nye Karnataka-regjeringens…

Daglig orientering: Karnataka Assembly Valgresultater i dag; Kongressens h…Annonse

5 Shubhra Gupta anmelder Vicky Kaushal-Sara Ali Khan-stjernen Zara Hatke Zara Bachke: «Filmen er en tonebryter i sin andre halvdel, som introduserer en plott-vri full av sentimentalitet og legger et trist sanskari-lag til det hele.»

Til neste gang,

Arushi Bhaskar