Daglig information: Tågtragedi i Odisha; Effekten av brottares protest utanför Delhi; Ajay Banga blir Världsbankens president; och mer

0
46

God morgon,

Börja helgen med de 5 bästa berättelserna från The Indian Express!

1 I en av de värsta tågtragedierna på senare år, minst 233 personer dödades och mer än 900 skadades nära Balasore i Odisha, när bussar från den Chennai-bundna Coromandel Express spårade ur och föll på ett intilliggande spår i vägen för ett tåg från Bengaluru på väg i motsatt riktning mot Howrah på fredagskvällen.

Tragedin vägde tungt, särskilt på grannlandet Västbengalen – ett av tågen hade gått från statens Shalimar järnvägsstation, medan ett annat var på väg till Howrah station. När nyheterna började strömma in om ökande offer stod panikslagna släktingar i kö på stationerna i kö för att hitta svar. Läs deras berättelser här.

2 I hennes veckaspaltNeerja Chowdhury talar om de pågående brottarnas protester mot WFI-chefen och BJP-parlamentarikern Brij Bhushan Sharan Singh, och hur dess inverkan märks utanför Delhis ramar: “Alla tror på brottarna, alla vill ha action”.

3 I vår senaste markrapport från Manipur, där etniska sammandrabbningar mellan Meitei- och Kuki-samhällena har ägt rum sedan början av förra månaden, tittar vi på hur denna klyfta också utspelar sig inom statliga tjänster, med anställda som söker transfereringar och delstatsregeringen erkänner kraven.

4 Ajay Bangas uppstigning till den inflytelserika positionen som presidenten för Världsbanken kommer sannolikt att ses som ett nyckelögonblick för Indiens växande närvaro i internationella forum. Men vad betyder det egentligen för Indien? Indian Expressens Udit Misra leder oss genom den potentiella påverkan av denna höjd.

Läs även

Daglig genomgång: Viktiga anklagelser mot WFI-chefen Brij Bhushan Singh; NAT…

Daglig genomgång: Senaste om brottares protest; Amit Shahs besök i Manipu…

< /figure>Daglig genomgång: En uppdatering om brottarnas protest; nya Karnataka-regeringens…

Daglig genomgång: Valresultatet i Karnataka församlingen i dag; Kongressens h…Annons

5 Shubhra Gupta recenserar Vicky Kaushal-Sara Ali Khan i huvudrollen Zara Hatke Zara Bachke: “Filmen är en tonal växling i sin andra halvlek, som introducerar en plottwist fylld i malpåse sentimentalitet och lägger till ett trist sanskari-lager till det hela.”

Tills nästa gång,

i>

Arushi Bhaskar