Dagelijkse briefing: treintragedie in Odisha; Impact van het protest van worstelaars buiten Delhi; Ajay Banga wordt president van de Wereldbank; en meer

0
40

Goedemorgen,

Begin je weekend met de top 5 verhalen uit The Indian Express!

1 In een van de ergste treintragedies van de afgelopen jaren, minstens 233 mensen werden gedood en meer dan 900 raakten gewond in de buurt van Balasore in Odisha, toen rijtuigen van de Coromandel Express naar Chennai ontspoorden en vielen op een aangrenzend spoor in het pad van een trein uit Bengaluru die op weg was in de tegenovergestelde richting naar Howrah op vrijdagavond.

>

De tragedie woog met name zwaar op het naburige West-Bengalen: een van de treinen was vertrokken vanaf het Shalimar-treinstation in de staat, terwijl een andere op weg was naar het Howrah-station. Toen het nieuws binnenstroomde over toenemende slachtoffers, stonden paniekerige familieleden op zoek naar antwoorden in de rij bij de stations. Lees hun verhalen hier.

2 In haar wekelijkse column, Neerja Chowdhury vertelt over het voortdurende protest van worstelaars tegen WFI-chef en BJP-parlementslid Brij Bhushan Sharan Singh, en hoe de impact ervan wordt gevoeld buiten de grenzen van Delhi: “Iedereen gelooft de worstelaars, iedereen wil actie”.

3 In ons laatste grondrapport uit Manipur, waar sinds begin vorige maand etnische botsingen plaatsvinden tussen de Meitei- en Kuki-gemeenschappen, kijken we naar hoe deze kloof zich ook afspeelt in overheidsdiensten, met werknemers die overplaatsingen zoeken en de deelstaatregering de eisen erkent.

4 De opkomst van Ajay Banga tot de invloedrijke positie van de president van de Wereldbank zal waarschijnlijk worden gezien als een sleutelmoment voor de groeiende aanwezigheid van India op internationale fora. Maar wat betekent het echt voor India? De Udit Misra van de Indian Express leidt ons door de mogelijke impact van deze verhoging.

Lees ook

Dagelijkse briefing: belangrijkste beschuldigingen tegen WFI-chef Brij Bhushan Singh; NAT…

Dagelijkse briefing: het laatste nieuws over het protest van worstelaars; Amit Shah's bezoek aan Manipu…

< /figuur>Dagelijkse briefing: een update over het protest van de worstelaars; nieuwe regering van Karnataka…

Dagelijkse briefing: verkiezingsuitslag Karnataka Assembly vandaag; Congress h…Advertentie

5 Shubhra Gupta bespreekt de hoofdrolspeler van Vicky Kaushal-Sara Ali Khan Zara Hatke Zara Bachke: “De film is een toonwisseling in de tweede helft, die een plotwending introduceert die is overgoten met sentimentaliteit in de mottenballen, en een sombere sanskari-laag aan het geheel toevoegt.”

Tot de volgende keer,

i>

Arushi Bhaskar