CBI registrerer sak mot datterselskapet IL&FS for angivelig bedrageri av 19 banker

0
42

CBI har anlagt sak mot IL&FS Transportation Network Ltd og dets direktører for angivelig bedrageri av 19 banker for 6524 crore Rs mellom 2016 og 2018.

Canara Bank, som er klageren i denne saken uttalte til Central Bureau of Investigation (CBI), «Offentlige penger på mer enn Rs 6,524 crore har blitt misbrukt av ITL og derved lurt alle långivere. De siktede personene er kriminelle i hvit farge og kjenner godt lovens forviklinger og vet å redde seg selv fra lovens klør.”

Svindel fra IL&FS Transportation Network Ltd (ITNL) og dets direktører kom frem etter National Company Law Tribunal i 2018 utnevnte et nytt styre som tok over morselskapet IL&FS, sa den første informasjonsrapporten (FIR).

Les også

Bro under konstruksjon kollapser i Bihar, andre gang siden 2022

Rootårsak til Odisha-togulykke, ansvarlige identifisert: Jernbane …

'Coromandel gikk inn i sløyfelinje etter grønt signal': Railway Board forklarer…

Odisha-togtragedie Live-oppdateringer: Jernbanedepartementet søker CBI-undersøkelse av …

“Den siktede misbrukte de sanksjonerte kredittfasilitetene ved juks, avledning av midler, sirkulære transaksjoner mellom relaterte/søsterforetak, uriktig fremstilling av inntekts- og utgiftsbøker etc. forårsaket dermed urettmessig tap av totalt Rs. 6 524 Crores (pr. 31.10.2021) til utlånsbankene og tilsvarende urettmessig gevinst til dem selv,” klagen leste.