CBI registrerar ett fall mot IL&FS dotterbolag för påstådda bedrägerier av 19 banker

0
64

CBI har lämnat in ett mål mot IL&FS Transportation Network Ltd och dess direktörer för påstådda bedrägeri av 19 banker på 6 524 crore Rs mellan 2016 och 2018.

Canara Bank, som är den klagande i det här fallet. sade till Central Bureau of Investigation (CBI), “Offentliga pengar på mer än Rs 6 524 crore har förskingrats av ITL och därmed lurat alla långivare. De anklagade personerna är brottslingar i vit färg och känner mycket väl till lagens krångligheter och vet att de kan rädda sig själva från lagens klor.”

Bedrägerierna från IL&FS Transportation Network Ltd (ITNL) och dess direktörer uppdagades efter National Company Law Tribunal 2018 utsåg en ny styrelse som tog över moderföretaget IL&FS, sade den första informationsrapporten (FIR).

Läs även

Bro under konstruktion kollapsar i Bihar, andra gången sedan 2022

Rootorsaken till Odisha tågolycka, ansvariga identifierade: järnväg …

'Coromandel gick in i slinglinjen efter grön signal': Järnvägsstyrelsen förklarar…

Odisha tågtragedi Liveuppdateringar: Järnvägsministeriet söker CBI-undersökning av …

“Den anklagade förskingrade de sanktionerade kreditfaciliteterna genom fusk, avledning av medel, cirkulära transaktioner mellan närstående/systerföretag, felaktig framställning av inkomst- och utgiftsböcker etc. orsakade därigenom felaktig förlust av totalt Rs. 6 524 crores (den 31/10/2021) till de långivande bankerna och motsvarande felaktig vinst till dem själva,” klagomålet läses.