CBI registreert zaak tegen IL&FS-dochteronderneming wegens vermeende oplichting van 19 banken

0
49

De CBI heeft een zaak aangespannen tegen IL&FS Transportation Network Ltd en zijn directeuren wegens vermeende oplichting van 19 banken voor Rs 6.524 crore tussen 2016 en 2018.

Canara Bank, de klager in deze zaak verklaarde aan het Central Bureau of Investigation (CBI), “Publiek geld van meer dan Rs 6.524 crore is verduisterd door ITL en daarmee alle geldschieters bedrogen. De beklaagden zijn blanke criminelen en kennen de fijne kneepjes van de wet heel goed en weten hoe ze zichzelf moeten redden uit de klauwen van de wet.”

De fraude door IL&FS Transportation Network Ltd (ITNL) en haar bestuurders kwam aan het licht nadat het National Company Law Tribunal in 2018 een nieuwe raad van bestuur aangesteld die het moederbedrijf IL&FS overnam, aldus het eerste informatierapport (FIR).

Lees ook

Brug in aanbouw stort in Bihar, tweede keer sinds 2022

Oorzaak van Odisha-treinongeval, verantwoordelijken geïdentificeerd: spoor …

'Coromandel kwam luslijn binnen na groen signaal': Spoorwegraad legt uit…

Odisha treintragedie Live Updates: Spoorwegministerie zoekt CBI-onderzoek naar …

“De beschuldigde heeft zich verduisterd de gesanctioneerde kredietfaciliteiten door bedrog, misbruik van fondsen, circulaire transacties tussen verwante/zusterondernemingen, verkeerde voorstelling van inkomsten- en uitgavenboeken enz. veroorzaakten daardoor een onrechtmatig verlies van de totale Rs. 6.524 Crores (per 31.10.2021) aan de kredietverstrekkende banken en overeenkomstige onrechtmatige winst voor henzelf, "8221; de klacht lezen.