Atleten geschokt, diepbedroefd door dodelijk treinongeluk

0
44

Voormalig India-kapitein Virat Kohli en olympisch gouden medaillewinnaar Abhinav Bindra spraken samen met verschillende andere sporters hun ongenoegen uit over hetverwoestende treinongeluk in het Balasore-district van Odisha, waarbij zeker 238 doden vielen. mensen en meer dan 900 gewonden.

Het treinongeluk op vrijdag, waarbij de Bengaluru-Howrah Superfast Express, de Shalimar-Chennai Central Coromandel Express en een goederentrein betrokken waren, is een van de dodelijkste ongevallen sinds de onafhankelijkheid.

Ambtenaren in Bhubaneswar zeiden dat 200 ambulances, 50 bussen en 45 mobiele gezondheidseenheden aan het werk waren op de plaats van het ongeval, naast 1.200 personeelsleden.

De lichamen werden met allerlei voertuigen, waaronder tractoren, naar de ziekenhuizen gebracht.

Kohli, die met het India-team in Engeland is voor de WK-finale tegen Australië op The Oval wenste vanaf 7 juni een spoedig herstel van de gewonden.

“Bedroefd om te horen over het tragische treinongeluk in Odisha. Mijn gedachten en gebeden gaan uit naar de families die hun dierbaren hebben verloren en ik wens de gewonden een spoedig herstel toe,” tweette Kohli.

India's eerste individuele Olympische gouden medaillewinnaar, geweerschutter Abhinav Bindra, was diepbedroefd door het nieuws van de ongeval.

“Hartverscheurend nieuws van Odisha over het verwoestende treinongeluk. Mijn hart gaat uit naar alle getroffenen en hun naasten in deze ongelooflijk moeilijke tijd. Alsjeblieft, laten we allemaal onze steun en gebeden naar hen uitspreken. Mogen de gewonden snel herstellen,” tweette Bindra, de gouden medaillewinnaar van de Olympische Spelen van 2008 in Peking met een luchtbuks van 10 meter.

Het treinongeluk, het op drie na dodelijkste in India volgens beschikbare gegevens, vond plaats in de buurt van het Bahanaga Baazar-station in het Balasore-district, ongeveer 250 km ten zuiden van Kolkata en 170 km ten noorden van Bhubaneswar, rond 19.00 uur op vrijdag, wat het Spoorwegministerie ertoe bracht een sonde te bestellen.

De Indiase cricketspeler Shreyas Iyer noemde de beelden die uit Balasore kwamen “schokkend”.

Advertentie

“Schokkende beelden van Odisha. Bidden voor de slachtoffers van het tragische treinongeluk.” Voormalig Indiase cricketspeler Virender Sehwag betuigde zijn condoleances aan de families die hun dierbaren verloren.

“Extreem droevig bericht over dit tragische treinongeluk met Coromandel Express in Odisha. Condoleances aan alle families die hun dierbaren hebben verloren en gebeden voor een snel herstel van de gewonden,” schreef Sehwag.

Lees ook

Sachin Tendulkar Belandt in alweer een controverse

Hooggerechtshof zegt dat de aanklacht van worstelaars tegen WFI-chef ernstig is, problemen n…

Sri Lanka’s Kumar Sangakkara neemt afscheid van internationale cricket

Dhoni's reactie op de rusteloze menigte die flessen gooide in de 2e T20I Match Be…

Voormalig Indiase allrounder Irfan Pathan noemde het een “hartverscheurend nieuws”.

“Hartverscheurend nieuws uit Odisha. Mijn gedachten en gebeden voor de families die het leven lieten bij dit gruwelijke treinongeluk,” schreef Pathan.

Voormalig tempo-bowler Venkatesh Prasad schreef: 'Zeer gekwetst en gekweld door het tragische treinongeluk in Odisha. De veiligheid van passagiers moet voorop staan. Mijn hart gaat uit naar de families die hun dierbaren hebben verloren en gebeden voor een soepel herstel van de gewonden.”

Voormalig hockeyschipper uit India en huidig ​​voorzitter van de federatie Dilip Tirkey twitterde: “Diep bedroefd om te horen over het treinongeluk in Balasore. Mijn gedachten en gebeden zijn bij de slachtoffers en hun families in deze ongelooflijk moeilijke tijd. We steunen elkaar en bieden onze diepste condoleances aan.”