34 personer från Karnataka skadades i Odisha tågtragedi: South Western Railway

0
57

Karnataka skickade på lördagen till Odisha ett team under ledning av arbetsmarknadsminister Santosh Lad för att hämta strandade passagerare från staten, även när South Western Railway sa att 33 passagerare på Howrah Express som hade avgått från Bengaluru hade ådragit sig mindre skador.< /p>

I ett uttalande sa järnvägen också att en passagerare från Karnataka skadades allvarligt i den tre tågsolyckan som dödade minst 288 människor och skadade hundratals till på fredagskvällen.

Ministerns team har Karnataka State Disaster Management Authority-kommissionär Manoj Rajan och flera andra som medlemmar.

Trettiotvå Karnataka-idrottare som planerat att lämna Kolkata på fredagskvällen har varit strandsatta sedan Järnvägarna ställt in minst 33 tåg efter olyckan. De är volleybollspelare som deltar i en nationell turnering. “Vi har ordnat ett flyg på söndag och de kommer tillbaka tidigt på morgonen,” sa en tjänsteman.

Hundratals passagerare som skulle lämna Bengaluru sågs strandsatta vid stadens Sir M Visvesvaraya-terminalstation efter att tågen hade ställts in. De inställda tågen inkluderar 12551 SMVT Bengaluru–Kamakhya Express, 12864 SMVT Bengaluru–Howrah Express och 12253 SMVT Bengaluru–Bhagalpur Express.

Eftersom många av de strandade passagerarna är migrantarbetare, trädde icke-statliga organisationer in för att förse dem med mat och vatten.

The South Western Railway har etablerat helpdesk på olika stationer i staden. Passagerare kan få information om de drabbade tågen, inklusive de som var inblandade i olyckan, samt uppdateringar om försenade tåg och relaterad information från dessa helpdesk.

Läs även

Amit Shah träffar ett team av brottare, de ber om ett tidigt laddningsblad

Bron över Ganga “kollapsar”, Bihar säger planerad rivning

'PM Modis bil kraschar när han tittar i backspegeln': Rahul Gandhi i USA

>< img src="https://images.indianexpress.com/2023/06/ashwini-vaishnaw.jpeg?resize=450,250" />

Rootorsaken till Odisha tågolycka, ansvariga identifierade: Järnväg …Annons

En järnvägstjänsteman sa: “Det uppskattas att omkring 600 passagerare väntar vid Sir M Visvesvaraya-terminalen. Återbetalningar har getts till passagerare på de inställda tågen. Vi är i kontakt med tjänstemän om att återuppta tågen. Efter återställandet av banan kommer vi att uppdatera dig ytterligare.”

© The Indian Express (P) Ltd