34 mensen uit Karnataka gewond bij treintragedie in Odisha: South Western Railway

0
42

Karnataka stuurde zaterdag een team naar Odisha onder leiding van minister van Arbeid Santosh Lad om gestrande passagiers uit de staat te halen, terwijl de South Western Railway zei dat 33 passagiers van de Howrah Express die uit Bengaluru was vertrokken, lichte verwondingen hadden opgelopen.< /p>

In een verklaring zei de spoorlijn ook dat een passagier uit Karnataka ernstig gewond was geraakt bij het ongeval met drie treinen, waarbij vrijdagavond ten minste 288 mensen om het leven kwamen en honderden anderen gewond raakten.

Het team van de minister heeft Manoj Rajan, commissaris voor rampenbeheer van de staat Karnataka, en verscheidene anderen als leden.

Tweeëndertig sporters uit Karnataka die vrijdagavond Kolkata zouden verlaten, zijn gestrand sinds de spoorwegen ten minste 33 treinen hebben geannuleerd na het ongeval. Het zijn volleyballers die deelnemen aan een nationaal toernooi. “We hebben zondag een vlucht geregeld en ze komen vroeg in de ochtend terug,” zei een functionaris.

Honderden passagiers die Bengaluru zouden verlaten, waren gestrand op het Sir M Visvesvaraya Terminal-station van de stad nadat treinen waren geannuleerd. Tot de geannuleerde treinen behoren de 12551 SMVT Bengaluru-Kamakhya Express, 12864 SMVT Bengaluru-Howrah Express en de 12253 SMVT Bengaluru-Bhagalpur Express.

Aangezien veel van de gestrande passagiers arbeidsmigranten zijn, kwamen ngo's tussenbeide om hen van voedsel en water te voorzien.

De South Western Railway heeft op verschillende stations in de stad helpdesks opgericht. Passagiers kunnen bij deze helpdesks informatie krijgen over de getroffen treinen, inclusief de treinen die bij het ongeval betrokken waren, evenals updates over vertraagde treinen en gerelateerde informatie.

Lees ook

Amit Shah ontmoet een team van worstelaars, ze vragen om een ​​vroege chargesheet

Brug over Ganga 'stort in', zegt Bihar geplande sloop

'PM Modi's auto crasht terwijl hij in de achteruitkijkspiegel kijkt': Rahul Gandhi in de VS

< img src="https://images.indianexpress.com/2023/06/ashwini-vaishnaw.jpeg?resize=450,250" />

Oorzaak van Odisha-treinongeval, verantwoordelijke personen geïdentificeerd: spoor …Advertentie

Een spoorwegbeambte zei: “Naar schatting wachten ongeveer 600 passagiers bij de Sir M Visvesvaraya Terminal. Er is restitutie verleend aan passagiers van de geannuleerde treinen. We hebben contact met ambtenaren over het hervatten van de treinen. Zodra de baan is hersteld, zullen we u verder op de hoogte houden.

© The Indian Express (P) Ltd