Wat is de controverse rond het resort van Sukhbir Badal, Sukhvilas?

0
54

Sukhvilas Spa Resort, gerund door Oberoi Hotels, in Palanpur nabij Chandigarh wordt opnieuw geconfronteerd met controverse, waarbij kabinetsminister Kuldeep Singh Dhaliwal onlangs aankondigde dat de regering van de Aam Aadmi-partij (AAP) actie zou ondernemen tegen het resort strong>.

We bekijken het resort dat eigendom is van Sukhbir Singh Badal en de controverse eromheen.

Wat is Sukhvilas?

De Oberoi Sukhvilas is vernoemd naar voormalig plaatsvervangend hoofd van Punjab, Sukhbir Singh Badal, die eigenaar is van dit pand aan de rand van Chandigarh, liefkozend City Beautiful genoemd.

Het resort heeft luxe villa's, kamers en tenten met privézwembaden. Verspreid over 25 hectare zijn de tarieven torenhoog, met een luxe villa die ongeveer Rs 2 lakh kost en tenten met privézwembaden rond de Rs 40.000.

Het werd in december 2016 voor het publiek geopend.

Hoe kwam het tot stand?

Het pand in Palanpur waar het resort werd gebouwd, huisvestte vroeger een pluimveebedrijf dat eigendom is van de familie van voormalig premier van Punjab, Parkash Singh Badal.

Best of Explained

Klik hier voor meer

Nadat de Shiromani Akali Dal (SAD) in 2007 de regering vormde, begon de herontwikkeling , met bouw voltooid in 2016, slechts een paar weken voor de parlementsverkiezingen van 2017 in de staat.

Wat is de controverse rond het resort?

De Aam Aadmi-partij (AAP) had vóór de verkiezingen van 2017 beweerd dat dergelijke projecten volgens het ecotoerismebeleid van de staat niet konden worden gerealiseerd op meer dan 2,5 hectare land. Sukhvilas was echter verspreid over een uitgestrekt gebied, meer dan 25 hectare groot.

Advertentie lees ook | Geschiedenis van Kerala's IUML, oude bondgenoot van het Congres, partij met een langdurige aanwezigheid in het Indiase parlement

AAP beweerde ook dat de kennisgeving van grondaankoop voor een verharde weg een dag voordat de modelgedragscode van kracht werd, op 3 januari 2017, door de overheid was afgegeven. weg werd aangelegd te midden van beschuldigingen dat de weg Sukhvilas verbond met de luchthaven van Chandigarh. Voorheen was het resort via de PGI-Mullanpur-weg verbonden met de luchthaven.

Wat gebeurde er tijdens het congresregime van 2017 tot 2022?

In 2018, tijdens het bewind van de regering van voormalig eerste minister Amarinder Singh, had een IFS-officier genaamd Harsh Kumar controverse aangewakkerd toen hij aan de NGT schreef dat landbehoudwet PLPA 1900 en Forest Conservation Act, 1980 niet correct werden gevolgd in de ecologisch gevoelige zone van lagere Shivaliks in Mohali. Sukhvilas was een van de betrokken eigendommen.


Harsh Kumar beweerde ook dat de vereiste toestemmingen niet waren aangevraagd onder de Punjab Land Preservation Act van 1900 (PLPA). Er kwam echter niets uit.

Wat heeft Sukhbir Badal gezegd?

Advertentie

Tot op heden heeft Sukhbir Badal herhaaldelijk de regeringen van de dag uitgedaagd om vind elke overtreding die het resort heeft begaan.

Vorig jaar, nadat eerste minister Bhagwant Mann had gedreigd met actie tegen Sukhvilas tijdens de tussentijdse verkiezing van Sangrur Lok Sabha, daagde Badal hem uit om de documenten te overleggen die de overtreding aantoonden.

Lees ook

Hoe is het treinongeluk in Odisha gebeurd? Dit is wat we tot nu toe weten

Waarom schat Ariha Shah is bij haar ouders weggehaald in Duitsland

Uitgelegd: Kavach, de Indiase technologie die kan voorkomen dat twee treinen…

Van kolenmijnen tot Engels vocabulaire: hoe een klein vogeltje een reddingslijn werd…

Bovendien heeft Metro Eco-Green Resorts, het bedrijf dat het resort heeft opgericht, ook sterk ontkende alle schendingen, verklaarde dat alle vereiste toestemmingen van tijd tot tijd werden ingenomen.