'Waarom geen actie ondernomen tegen Brij Bhushan': Priyanka Gandhi tegen premier Modi over beschuldigingen van seksuele intimidatie

0
45

Delen The Indian Express’ rapport waarin de belangrijkste beschuldigingen in de FIR's worden beschreven die zijn ingediend tegen de chef van de Wrestling Federation of India en BJP-parlementslid Brij Bhushan Singh, en congresleider Priyanka Gandhi heeft vrijdag premier Narendra Modi ondervraagd over het gebrek aan actie en het stilzwijgen van de regering over de kwestie.

In een tweet zei Gandhi: “Narendra Modi ji, lees deze ernstige beschuldigingen en vertel het land waarom er geen actie is ondernomen tegen de beschuldigde.

Onder verwijzing naar hetzelfde rapport, Shiv Sena (UBT) parlementslid Priyanka Chaturvedi vroeg zich af waarom Brij Bhushan Sharan Singh wordt beschermd door de regering en de BJP.

De premier van de natie blijft deze man beschermen. De minister van Welzijn voor vrouwen en kinderen van de natie zwijgt voor deze man. De minister van Sport van de natie knijpt een oogje dicht voor deze man. De politie van Delhi blijft het nemen van actie tegen deze man uitstellen. Waarom wordt deze man beschermd door de overheid & BJP? Antwoorden?” Chaturvedi twitterde.

Eerder vandaag meldde The Indian Express dat de belangrijkste beschuldigingen van de FIR's tegen Singh twee gevallen omvatten van het eisen van “seksuele gunsten” in plaats van professionele hulp; ten minste 15 incidenten van seksuele intimidatie, waaronder 10 gevallen van ongepaste aanrakingen, molestering, waaronder handen over borsten strijken, de navel aanraken en verschillende gevallen van intimidatie, waaronder stalking.

Beide FIR's citeren IPC-secties 354 (mishandeling of crimineel geweld tegen een vrouw met de bedoeling haar bescheidenheid te beledigen), 354A (seksuele intimidatie), 354D (stalking) en 34 (algemene bedoeling) waarop een gevangenisstraf van één tot drie jaar staat. De eerste FIR behandelt de aantijgingen van zes volwassen worstelaars en noemt ook WFI-secretaris Vinod Tomar. De tweede FIR is gebaseerd op de klacht van de vader van een minderjarige en beroept zich ook op sectie 10 van de POCSO-wet, die vijf tot zeven jaar gevangenisstraf met zich meebrengt.

Lees ook

Coromandel Express ongeval Live updates: dodental binnen Odisha treintrein…

SC handhaaft het bevel van HC om antwoord te krijgen op de 'manglik'-status van het slachtoffer van verkrachting

Odisha train tragedie: school wordt mortuarium, doden identificeren is een grote uitdaging…

2 Indiase worstelaars, 1 topscheidsrechter, 1 staatscoach: 4 getuigen die bevestigen

In de tweede FIR zei een vrouwelijke worstelaar (aanklager) dat de zesvoudige BJP MP zocht seksuele gunsten door te beloven haar voedingssupplementen te kopen. Op de dag dat ze een gouden medaille won op een groot kampioenschap, riep hij haar naar zijn kamer, liet haar tegen haar zin op zijn bed zitten en “met geweld” omhelsde haar zonder haar toestemming. Jarenlang hield hij vol met “voortdurende seksuele intimidatie en herhaalde onfatsoenlijke avances”, waardoor ze “diep verontrust en bang werd.