Telangana fyller 10 år: BRS avduker en 21-dagers fullpakket timeplan for å feire prestasjoner

0
45

Telanganas sjefsminister K Chandrashekhar Rao startet fredag ​​arrangementer planlagt for å markere det 10. året for statens dannelse. Den regjerende Bharat Rashtra Samithi (BRS) har stilt opp flere programmer over 21 dager for å fremheve ordningene sine de siste ni årene og har bevilget 105 millioner Rs til hvert av statens 33 distrikter.

Etter å ha hyllet martyrene fra Telangana-kampen ved et minnesmerke i Hyderabads Gun Park, sa CM, populært kjent som KCR, at Telangana var en ung stat som hadde gjort raske fremskritt på alle felt, og ble en “benchmark” for landet. «Jeg hadde lovet folket i Telangana at jeg vil gjenoppbygge staten og utvikle den på en måte som nasjonen ville være stolt av. Det har vi oppnådd på kort tid på ni år. Telangana har blitt en inspirerende modell for utvikling for hele landet,’’ sa han.

Les også | Telangana-statens dag: BRS feirer '60 år med kamp', ber statsminister Modi om å matche en annen stat til den; Cong understreker sin rolle

KCR la til: “Vi har kommet ut av Covid-19-pandemien. Telangana-modellen for utvikling og vekst er den mest ettertraktede modellen. Alle statene krever at det implementeres i deres respektive stater. Det vinner også anerkjennelse i utlandet også.”

Guvernør Tamilisai Soundararajan, med hvem Telangana regjeringen har hatt en langvarig feide, ble ikke invitert til arrangementet.

I følge regjeringen var det planlagt å holde åpningsseremonier for formasjonsdagen ved forskjellige distriktssamlere på fredag. Lørdag vil bli markert som Telangana bondedag, med folkevalgte og embetsmenn som møter bøndene. Ansatte i BRS har allerede satt opp plakater og startet en kampanje for å fremheve partiets ordninger i landbrukssektoren. Ledere for Rythu Bandhu samitis (en bondes investeringsstøtteordning), landsbysarpancher og andre lokale ledere vil delta i møtet. Statens landbruksavdeling vil også gjennomføre programmer for å diskutere forsikringsordninger med bøndene, og dette vil bli etterfulgt av et felles måltid. Partiet har også brukt landbruksplanken når det forsøker å ekspandere utenfor staten. På et offentlig møte i Nanded, Maharashtra, sa KCR forrige måned: «Tilstanden til bøndene har ikke endret seg under kongressens og BJP-styret. Det er på tide med en forandring. Jeg ønsker å implementere Telangana-modellen for støtte til bønder og forskjellige andre deler av samfunnet over hele landet,'' sa han.

Regjeringen vil holde 4. juni som sikkerhetsdag og programmer vil bli organisert for å spre bevissthet om initiativene til Telangana-politiet.

En dag senere, på det som blir markert som Telanganas elektrisitetsseiersdag, vil det bli holdt møter på valgkretsnivå med bønder, forbrukere, elektrisitetsansatte og offentlige representanter som kommer sammen for å snakke om den “kvalitative endringen oppnådd i kraftsektoren”. sa partiet. Et kulturprogram vil bli holdt senere samme kveld, med en dokumentarvisning, boklansering og taler om statens prestasjoner.

Regjeringen har også planlagt en industriell vekstfestival i Telangana 6. juni og en vanningsdag 7. juni — med visninger av en dokumentar om vanningsprosjektet Kaleshwaram lift. Det har også planlagt en Telangana-velferdsdag, en Telangana-dag for godt styresett, en Telangana-litteraturdag, en Telangana-kvinners velferdsdag og en Telangana palle pragathi-dag (landsbyutviklingsdag).

Annonse

Den 21. juni vil staten feire en åndelig dag hvor templer, moskeer, kirker og andre tilbedelsessteder skal dekoreres. Den siste dagen vil markere martyrene fra statsbevegelsen, som starter med et møte i hver landsby. KCR vil også flagge et møte med 6000 mennesker senere på dagen.

Kongressens planer

Les også

Stage hvisker fra Rajasthan BJP: Enter Vasundhara Raje

Midt voksende splid, ingen BJP-tilstedeværelse på Gopinath Munde dødsjubileum ev…< figure class="non_premium_icon">'BJP vant&#039 ;ikke si noe, og Brij Bhushan vil heller ikke gi opp… Kanskje ideen er t…

Hva venter MVA? En LS-byavstemning har noen ledetråder

Telangana-kongressen har i mellomtiden også organisert sine egne programmer i 21 dager og utvidet invitasjoner til Karnataka-sjefsminister Siddaramaiah, viseminister DK Shivakumar og tidligere Lok Sabha-taler Meira Kumari.
På fredag ​​garlanderte statskongressledere og dusjet melk på portrettene av kongressleder Sonia Gandhi på flere steder i delstaten. De organiserte også stevner og startet et offentlig oppsøkende program.
“UPA-regjeringen var ved makten da beslutningen om å opprette den separate staten Telangana ble tatt. Som kongresspresident var Sonia Gandhi ansvarlig for å gi Telangana stat,'' sa seniorleder og tidligere minister for Kongressen Mohammed Ali Shabbir.
«Kongresspartiets flagg har blitt heist på partimedlemmers hus de neste 20 dagene som et symbol på solidaritet og stolthet,'' sa en partileder.
På et møte sa Samir Waliullah, president for Hyderabad District Congress Committee (DCC),: “Til tross for at han visste at det å gi Telangana statsskap ville bety at Kongresspartiet ville lide store valgtap, gikk Soniaji med på å gi separat statsskap til Telangana. Dette sier mye om hennes dedikasjon til å oppfylle forpliktelsen hun ga til folket,'' sa han.
Siddaramaiah og Shivakumar forventes å komme til staten etter 8. juni, etter TPCC-sjef A Revanth Reddys retur fra USA tur som han for tiden er på sammen med Rahul Gandhi.