Technische student sterft door zelfmoord nadat hij werd bespot omdat hij een Hindi medium student was: MP Police

0
42

Een eerstejaars student Bachelor of Engineering (BE) van een overheidsschool in Indore is donderdagmiddag door zelfmoord overleden nadat hij naar verluidt was bespot als een Hindi medium student, aldus de politie.

De politie heeft gemaakt de beweringen op basis van een afscheidsbrief die ze hebben teruggekregen waarin het slachtoffer heeft verklaard dat ze tot klas 12 op een Hindi middelbare school heeft gestudeerd en nadat ze was toegelaten tot een technische universiteit, werd ze “bespot op de universiteit” vele keren. Volgens de politie nam de studente de extreme stap nadat ze tijdens haar eerste semester voor vijf vakken zakte.

“De studente liet een briefje achter waarin stond dat ze vijf papers van het eerste semester niet had gehaald omdat ze geen Engels verstond en werd bespot omdat ze een Hindi medium student was,” zei Kamlesh Sharma, stadsinspecteur van het politiebureau van Tukoganj.

De politie zei dat ze niet naar de lessen ging en zei dat ze zich niet goed voelde, maar later op de dag vonden haar kamergenoten haar hangend aan de plafondventilator.

“Ze brachten het incident op de hoogte van het schoolbestuur en de politie werd gebeld,” zei Sharma.

Lees ook

Ongeval met Coromandel Express Live updates: dodental in Odisha-treintrein…

SC handhaaft HC's bevel om antwoord te krijgen op de 'manglik'-status van het slachtoffer van verkrachting

Odisha train tragedie: school wordt mortuarium, doden identificeren is een grote uitdaging…

2 Indiase worstelaars, 1 topscheidsrechter, 1 staatscoach: 4 getuigen die bevestigen

De familieleden van de overledene zijn op de hoogte gebracht en haar lichaam is naar de autopsie gestuurd, zei de politie.