SBI Life neemt de verzekeringstak van Sahara over: Regulator

0
51

Verzekeringstoezichthouder Irdai heeft SBI Life Insurance aangewezen om de activiteiten van Sahara India Life Insurance (SILIC) over te nemen om de belangen van 200.000 polishouders te beschermen.

“…SBI Life zal de polisverplichtingen overnemen van ongeveer 2 lakh-polissen van SILIC, ondersteund door de activa van de polishouder, met onmiddellijke ingang”, zei Irdai in een verklaring op vrijdag.

Sahara India Life Insurance kreeg in 2004 een registratiecertificaat. Maar vanwege zorgen over financiële betrouwbaarheid en bestuur moest de verzekeringsautoriteit in 2017 een bewindvoerder aanstellen om de zaken van de verzekeraar te beheren. zaken.

De beheerder had zorgen gesignaleerd, zoals een omleiding van `78,15 crore in naam van veiligheidsdeposito's en aandeelhouders en raad van bestuur die niet happig waren op herstel. In het rapport stond dat het bedrijf overleefde door reserves vrij te maken, wat niet houdbaar was aangezien de nieuwe premie aanzienlijk was gedaald en de zaken van het bedrijf werden beheerd door de niet-uitvoerende voorzitter in plaats van door de raad van bestuur.

Lees ook.

IRDAI van plan om enkele polisdekking te lanceren leven, gezondheid & eigenschap

Uitbreiding mkt-aandeel particuliere schadeverzekeraars

Irdai-commissie stelt verzekering voor drones voor in overeenstemming met luchtvaartliabi. ..

Zorg voor dekking voor moeders die een draagmoederschap: IRDAI

“Ondanks dat SILIC voldoende kansen en voldoende tijd heeft gekregen om naleving te garanderen, heeft SILIC de instructies van de autoriteit niet opgevolgd en geen bevestigende stappen ondernomen om de belangen van haar polishouders te beschermen. Verder blijkt uit de beleidsgegevens van SILIC dat de portefeuille van het bedrijf een aflopende trend laat zien”, zei Irdai in zijn verklaring. Het zei dat de financiële positie van het bedrijf is verslechterd met toenemende verliezen en een hoger percentage claims op de totale premie. FE

© The Indian Express (P) Ltd