Onder vuur stelt Brij Bhushan de Ayodhya-bijeenkomst uit; DM zegt dat hij nooit is benaderd

0
40

Onder vuur vanwege vermeende seksuele intimidatie van vrouwelijke worstelaars en wangedrag, kondigde de chef van de Wrestling Federation of India en BJP-parlementslid Brij Bhushan Sharan Singh vrijdag aan dat een Jan Chetna Maharally, gepland voor 5 juni in Ayodhya, werd uitgesteld omdat “de politie onderzoek doet naar de aantijgingen” en er zijn “ernstige aanwijzingen van het Hooggerechtshof”.

Het districtsbestuur van Ayodhya zei echter dat het geen aanvraag voor een bijeenkomst op 5 juni had ontvangen en dat het nog steeds een aanvraag voor een Sant Samagam omdat er die dag al een evenement op Wereldmilieudag was gepland op hetzelfde terrein.

Eerder hadden Singh en enkele religieuze leiders gezegd dat ze een Sant Sammelan zouden houden in Ayodhya. De Sants zeiden dat de Sammelan een wijziging van de POCSO-wet zouden zoeken, bewerend dat de bepalingen ervan werden misbruikt – een van de twee FIR's tegen Singh valt onder de POCSO-wet en de klager is de vader van een minderjarige worstelaar.

>

De Sants noemden Singh niet en noemden 'recente incidenten' als voorbeeld. Singh was uitgenodigd voor de voorgestelde Sammelan, die werd beschouwd als een show van kracht.

In een Facebook-bericht op vrijdag zei Singh: “Er is besloten om op 5 juni een Sant Sammelan in Ayodhya te houden om na te denken over het kwaad dat zich over de samenleving verspreidt. Maar nu de politie de beschuldigingen onderzoekt en de serieuze aanwijzingen van het Hooggerechtshof respecteert, is het programma 'Jan Chetna Maharally, 5 juni, Ayodhya Chalo' een paar dagen uitgesteld.”

Hij beweerde dat dat “mijn politieke tegenstanders en hun partijen valse beschuldigingen tegen mij hebben geuit”.

Maar de districtsrechter van Ayodhya, Nitish Kumar, vertelde The Indian Express dat hij geen enkele aanvraag voor een bijeenkomst had ontvangen.

Lees ook

Odisha treintragedie Live updates: herstelwerkzaamheden aan de gang als dodentol…

Odisha train tragedie: school wordt mortuarium, doden identificeren is een grote uitdaging…

SC handhaaft bevel van HC om antwoord te krijgen op de 'manglik'-status van het slachtoffer van verkrachting

2 Indiase worstelaars, 1 topscheidsrechter, 1 staatscoach: 4 getuigen die bevestigenAdvertentie

“We hebben er geen ontvangen aanvraag voor welke rally dan ook op 5 juni. Alles wat we hebben ontvangen is een aanvraag voor het organiseren van een Sant Samagam. De aanvraag is in behandeling, maar het kan moeilijk zijn omdat de vieringen van Wereldmilieudag al op 5 juni op dezelfde plaats zijn gepland”, zei hij.