Nepal PM for å ankomme MP for 2-dagers besøk; for å gå til Ujjains Mahakaleshwar-tempel, delta på middag arrangert av CM

0
40

Nepals statsminister Pushpakamal Dahal “Prachanda” vil være på en to-dagers omvisning i Madhya Pradesh fra fredag, hvor han vil besøke det berømte Mahakaleshwar-tempelet i Ujjain og et anlegg for håndtering av solid avfall i Indore drevet av det lokale borgerorganet, sa tjenestemenn.

Nepals statsminister er planlagt å ankomme flyplassen i Indore rundt kl. 10.00, hvoretter han vil besøke Mahakaleshwar-tempelet, et av de 12 Jyotirlingene (store tilbedelsessteder for Lord Shiva) i landet, rundt kl. 11.15, de sa.

Etter tempelbesøket vil han returnere til Indore, hvor han vil holde et møte med Madhya Pradesh-guvernør Mangubhai Patel rundt klokken 16.00. Etter møtet vil han besøke et solid avfallshåndteringsanlegg drevet av Indore Municipal Corporation, sa tjenestemennene.

Madhya Pradesh-sjefsminister Shivraj Singh Chouhan vil arrangere en middag til ære for Prachanda i Indore kl. 19.30, la de til.

På lørdag vil den nepalesiske statsministeren besøke campusene Tata Consultancy Services (TCS) og Infosys i en IT Special Economic Zone (SEZ) i Indore, og dra til New Delhi senere på dagen, ifølge dem.

Les også. | Det personlige og det politiske: Fra Nepal, leser Prachandas besøk til India

Torsdag ledet Chouhan et møte med høytstående embetsmenn i Indore gjennom videokonferanser for å gjennomgå forberedelsene til omvisningen til lederen for det 68 år gamle kommunistpartiet i Nepal-maoist (CPN-maoist) som tiltrådte vervet i desember 2022. CM bedt tjenestemenn om å legge til rette for Prachandas MP-besøk, hvor det også vil bli organisert kulturelle begivenheter, sa kilder.

Prachanda, sammen med en delegasjon på høyt nivå, ankom India onsdag ettermiddag den et fire dager langt offisielt besøk. Det er den første bilaterale utenlandsreisen av lederen for det 68 år gamle kommunistpartiet i Nepal-maoist (CPN-maoist) etter at han tiltrådte toppvervet i desember 2022.

Torsdag ble Nepals statsminister møtte sin indiske kollega Narendra Modii New Delhi. Begge lederne sverget å løse den vanskelige grensetvisten under vennskapsånden selv da de to sidene signerte flere store pakter, inkludert en om å øke New Delhis import av kraft fra nabolandet til 10 000 megawatt i løpet av de neste 10 årene .

Annonse

Etter møtet sa statsminister Modi at India vil fortsette å strebe etter å ta forholdet til Nepal til Himalaya-høyder.

I sin medieerklæring sa Modi at han og Prachanda tok mange viktige beslutninger for å gjøre partnerskapet mellom de to landene til en “superhit” i fremtiden.

Nepals statsminister møtte også president Droupadi Murmu og visepresident Jagdeep Dhankhar på torsdag.

Annonse

Nepal er viktig for India i sammenheng med landets overordnede strategiske interesser i regionen, og lederne for de to landene har ofte lagt merke til den eldgamle “Roti-Beti” forhold, som refererer til grenseoverskridende ekteskap mellom personer fra de to landene.

Les også

Odisha togtragedie Live-oppdateringer: Restaureringsarbeid pågår som dødstall. .

Odisha-togtragedie: Skolen blir likhus, identifiserer døde en stor utfordring…

SC forblir HCs ordre og søker svar på voldtektsofferets «manglik»-status

2 India-brytere, 1 toppdommer, 1 statstrener: 4 vitner som bekrefter

Landet deler en grense på over 1850 km med fem indiske stater – Sikkim, Vest-Bengal, Bihar, Uttar Pradesh og Uttarakhand. Den landlåste nasjonen er sterkt avhengig av India for transport av varer og tjenester, og dens tilgang til havet er gjennom India.