Narendra Modi spreekt de gezamenlijke vergadering van het Amerikaanse Congres toe tijdens het eerste staatsbezoek

0
55

Premier Narendra Modi zal later deze maand een gezamenlijke vergadering van het Amerikaanse Congres toespreken tijdens zijn reis naar Washington DC. De Amerikaanse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, nodigde de Indiase premier uit om op 22 juni een gezamenlijke vergadering van het Huis van Afgevaardigden en de Senaat toe te spreken, aangeprezen als een van de hoogste onderscheidingen die Washington aan buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders toekent.

>

Het thema van de toespraak zal draaien rond de visie van Modi voor de toekomst van India en de wereldwijde uitdagingen waarmee de twee landen worden geconfronteerd.

In de uitnodiging van McCarthy werd ook melding gemaakt van de laatste toespraak van de premier tot het Amerikaanse congres, waarin hij zei dat de uitnodiging “een blijvende impact had''. en heeft de vriendschappelijke banden tussen India en de VS enorm versterkt.

Lees ook

Kamerleden schrijven aan Duitse gezant: 'Meer dan tijd om baby Ariha terug te sturen'

De Amerikaanse president Joe Biden zegt diepbedroefd te zijn door het treinongeluk in India

Odisha train tragedie : Wereldleiders steunen India, condoleren verlies…

Top 5 Amerikaanse verhalen vandaag: jongen van Indiase afkomst wint spellingbij, senaat passe…

De Amerikaanse president Joe Biden is gepland om premier Modi te ontvangen op het Witte Huis voor diens eerste staatsbezoek aan de VS tussen 21 en 24 juni. Hoewel premier Modi eerder in zijn ambtstermijn meerdere keren door de VS heeft gereisd, wordt dit zijn eerste ‘staatsbezoek’ sinds zijn aantreden in 2014. Dit wordt de vierde ontmoeting tussen Biden en Modi in een maand tijd.