När bör du uppgradera din smartklocka?

0
50
Josh Hendrickson

De flesta smartklockor kommer att behöva bytas ut efter högst tre år. Efter tre år kommer batteritiden att börja försämras och företag slutar ofta tillhandahålla programuppdateringar.

Precis som din smartphone är din smartklocka en enhet du använder varje dag. Det kan dock ta ännu mer stryk eftersom du bär det direkt på handleden istället för att gömma det i fickan eller handväskan. Det här kanske gör att du undrar hur ofta du behöver uppgradera din smartklocka.

För att belysa detta ämne förklarar vi hur ofta du behöver byta ut din Apple Watch eller Wear OS smartklocka. Du kan också lära dig vilka faktorer du bör tänka på innan du tar steget för att uppgradera din enhet.

Innehållsförteckning

Hur länge håller smartklockor?
Vad är några tecken på att det är dags att byta ut Din smartklocka?
Vilka Apple Watch-modeller bör du överväga att byta ut nu?
Vilka bärbara smartklockor bör du tänka på att uppgradera?

Hur länge håller smartklockor?

Michael Crider/Recensionsnörd

Du hittar många olika svar på detta fråga som svävar runt på internet. Men i allmänhet uppgraderar de flesta sin smartwatch vartannat år eller så. Anledningen är batteriet i din smartklocka.

Ett uppladdningsbart litiumjonbatteri, som är det som driver din smartklocka, kan vanligtvis hålla en full laddning i cirka 300 till 500 laddningscykler. I teorin översätts detta till två till tre år av att ha ditt batteri i toppform. Men i praktiken har smartklockor ett litet batteri och de flesta behöver laddas dagligen. Det betyder att du laddar din klocka från 0 till 100 oftare, vilket är hårt för batteriet. Som ett resultat kan du förvänta dig att batteriet i din smartwatch kommer att räcka lite mindre än den beräknade två till tre år.

Hur är det med de människor som säger att du kan få fem eller fler år på din smartklocka? Tja, det kan du tekniskt sett. Men om du planerar att behålla din smartklocka så länge kommer du att uppleva minskad batteritid och försämrad prestanda över tiden. När ditt batteri åldras kommer du att börja märka att din smartklocka inte håller en laddning så länge som den en gång gjorde. Du kanske till och med måste börja hitta tid att ladda din klocka mitt på dagen.

Vad är några tecken på att det är dags att ersätta Din smartklocka?

Bill Loguidice/Review Geek

Två till tre år är en bra riktlinje för att hjälpa dig att bestämma när för att byta ut din smartklocka. Det är inte den enda faktorn att tänka på när du undrar om det är dags för en ny klocka. Här är några andra skäl att överväga att skaffa en nyare modell.

  • Din smartklockas batteri kan inte hålla någon laddning, oavsett hur gammal den är.
  • < li>Uppdateringar är inte längre tillgängliga för din klockas modell.

  • Du märker minskad prestanda när du använder din smartklocka.
  • Du vill prova funktionerna som finns på nya smartklockor.< /li>
  • Det finns fysiska skador på din klocka som skulle bli kostsamma att reparera.

Det är sant att du kan byta ut batteriet i din smartklocka (även om det inte nödvändigtvis är lätt att göra) och reparera problem som en sprucken skärm. Du måste dock bestämma dig för om det är värt ansträngningen och kostnaden att reparera din befintliga modell eller om din tid och pengar skulle spenderas bättre på en helt ny klocka. Din enhets ålder och hur bra den fungerar annars kan hjälpa dig att fatta det här beslutet.

När det gäller problem som att inte längre ta emot uppdateringar och uppleva dålig prestanda, är det svårt eller till och med omöjligt att åtgärda dessa problem. Som ett resultat är det vettigt att unna dig en ny smartklocka i dessa situationer.

Vilka Apple Watch-modeller bör du överväga att byta ut nu?

Josh Hendrickson/Review Geek

Nu är det dags att prata om specifika klockor. Om du är hängiven åt Apple Watch kanske du vill veta vilka modeller som bör bytas ut nu. Svaret är Apple Watch Series 3 och tidigare generationer.

Dessa modeller får inte längre programuppdateringar, så du kommer att möta problem som föråldrad design och dålig prestanda. För att undvika dessa problem och njuta av de senaste funktionerna vill du uppgradera till en nyare modell i Apple Watch-serien.

What Wear OS Smartklockor bör du tänka på att uppgradera?

Joe Fedewa/Recensionsnörd

Alla lever inte i Apples universum, vilket är vettigt eftersom det finns flera konkurrenskraftiga Wear OS-smartklockor. I den här världen är Samsung och Google två av de mest populära varumärkena.

Eftersom Google Pixel Watch fortfarande är relativt ny behöver du inte uppgradera ännu. Det är faktiskt inte ens möjligt att uppgradera just nu eftersom en andra version inte är tillgänglig än.

Men Samsung Galaxy Watch är en annan historia. Även om Galaxy Watch 4 fortfarande är en bra klocka, kanske du vill överväga att köpa Samsung Galaxy Watch 5 om du har Galaxy Watch 3. Ja, du kan fortfarande använda Samsung Galaxy Watch 3, men den tar emot begränsade OS-uppdateringar. I grund och botten har den här klockan fortfarande lite liv i sig, men det är klokt att satsa på en nyare modell 2023.

Oavsett om du har en Wear OS smartwatch eller en Apple Watch, uppgradering till höger tid kan säkerställa att du får bästa prestanda och batteritid. Med tipsen du har läst här kan du nu hitta den perfekta tiden att göra det.