Midt i strid om sin “flip-flop” på NEP, påkaller Mamata-regjeringen studentenes fremtid for utrulling av 4-årig UG-kurs

0
45

Vest-Bengals sjefsminister og øverste leder i Trinamool Congress (TMC) Mamata Banerjee rettferdiggjorde torsdag regjeringens trekk for å introdusere det fireårige honours-kurset på undergraduate (UG)-nivå fra denne akademikeren økt, og sa at det ville hjelpe bengalske studenter med å få like konkurransevilkår i høyere utdanning på nasjonalt nivå.

Mamata sa at det nye systemet som skal implementeres er i samsvar med < strong>University Grants Commission (UGC)s retningslinjer.

Selv om det fireårige UG honours-kurset er en av funksjonene i National Education Policy (NEP) 2020, TMC-regjeringen hadde først motarbeidet NEP’s implementering og kritiserte det BJP-ledede senteret for bringer det.

Ikke gå glipp av | Skroter NEP på regjeringsbordet i Karnataka Cong, ny politikk for å fokusere på statlig kultur, mennesker

“Tidligere tok det tre år å fullføre eksamen. Nå er dette endret. De som følger bestått kurs (ikke æresbevisninger), vil fullføre graden om tre år. Men de som skal ta æreskurs, vil fullføre det samme om fire år. Dette er en ny regel (retningslinje) for UGC,” sa Mamata mens han snakket på et velsignelsesarrangement for topperne i Bengal-styret, CBSE, ICSE og ISC på Biswa Bangla Mela Prangan i Kolkata.

“Denne (nye regelen) har én fordel. Når du tar mastergraden, vil du fullføre den på ett år i stedet for to år som var den forrige normen. Hvis andre stater følger denne regelen, og vi ikke gjør det, vil studenter fra staten vår ligge bak konkurransen med resten av landet. Det er derfor vi måtte gjøre dette,” sa CM.

TMC-regjeringen kunngjorde onsdag innføringen av fireårig utmerkelseskurs på UG-nivå, i stedet for det eksisterende treårige kurset, i alle statlige og statsstøttede høyere utdanningsinstitusjoner fra studieåret 2023-24 i samsvar med UGC& #8217;s nasjonale læreplan.

Tjenestemenn sa at flyttingen ikke vil påvirke studenter som hadde meldt seg på et honours-kurs før 2023 ved et statlig eller statsstøttet universitet.

Annonse

I en uttalelse sa den statlige høyere utdanningsavdelingen at avgjørelsen er tatt etter å ha holdt samtaler med alle interessenter og basert på anbefaling fra et statlig oppnevnt ekspertpanel, som anbefalte å rulle ut et fireårig UG-kurs fra dette studieåret.< /p>

“Spørsmålet om å introdusere et 4-årig UG-nivåprogram i forskjellige statlige/statsstøttede/sponsede høyere utdanningsinstitusjoner har vært under vurdering av statens regjering i noen tid. Statens regjering utgjorde en ekspertkomité for å undersøke saken og sende inn anbefalingen om implementering av det nasjonale læreplanen og studiepoengrammeverket (NCCF)…. Ekspertkomiteen har anbefalt implementering av NCCF for 4 års UG-kurs fra studieåret 2023-2024 i alle statlige/støttede/sponsede høyere utdanningsinstitusjoner i staten gjennom optimal utnyttelse av eksisterende ressurs eller egenmobilisering av tilleggsressurser, i påvente av mottak av ytterligere økonomisk bistand,” opplyste høyere utdanningsavdelingen.

Les også | Som et slag mot opposisjonens enhet, dårlig blod mellom Cong, blusser TMC i hælene på en urolig våpenhvile

“Etter å ha konsultert ulike interessenter og tatt i betraktning studentenes fremtid, har den kompetente myndigheten i delstatsregjeringen besluttet at det 4-årige UG-nivåprogrammet skal innføres i all statlig/statlig støttet/statlig støttet høyere utdanning Institusjoner fra akademisk økt 2023-2024. De skal tildeles grader i samsvar med UGCs nasjonale læreplan og studiepoengramme for programmer på UG-nivå,” den la til.

Annonse

NEP 2020 har anbefalt inkludering av et fireårig honours-kurs på UG-nivå i stedet for det eksisterende treårige ett og et ettårig postgraduate (PG) kurs i stedet for to år, eller “4+1”-format i stedet for det nåværende “3+2”-systemet. Mamata-regjeringen hadde tidligere motsatt seg NEP 2020 og sa at den ikke vil bli implementert i Bengal.

Statens utdanningsminister Bratya Basu hevdet onsdag at dette ikke ble gjort i samsvar med NEP 2020. I stedet var flyttingen en del av statens utdanningspolitikk, der bare «beste praksis» er inkludert, sa han.

“En misvisende nyhet blir sirkulert om at delstatsregjeringen har vedtatt den nasjonale utdanningspolitikken. Å kalle det en hån mot sannheten vil være en underdrivelse. Delstatsregjeringen har formulert en helt egen statlig utdanningspolitikk ved å innlemme alle ‘beste praksis’. Denne statlige utdanningspolitikken vil bli lastet opp snart,» twitret han på bengali.

Les også

'BJP vil ikke si noe, og Brij Bhushan vil heller ikke gi opp… Kanskje ideen er t…

Hva den tause Modi-regjeringen ikke får: alle tror på bryterne, e…

Bhopal med et annet navn? Byens historie, Nawabs arv, siste blinkpunkter…

< /figur>Hver tredje måned, BJP for å kartlegge bakkesituasjonen, vurdere sin posisjon i al…

Utdanningsministeren uttalte: “Våre syv lakh studenter ville ikke ha vært i stand til å konkurrere i hele India-feltet hvis de fire -års studium var ikke innført. I dette tilfellet ville deres tendens til å studere i utlandet eller i en annen stat ha økt. De som er økonomisk svake, de ville vært i fare. Denne avgjørelsen er tatt med tanke på alle disse tingene. Dessuten ville det å beholde det treårige studiet ha vært like studentfiendtlig som den forrige Venstre-regjeringens beslutning om å droppe engelsk fra klasse én eller å innføre bridge-kurs eller kanskje enda mer.»