Kongressen, BJP i ordkrig etter at Rahul Gandhi kalte Muslim League “sekulær”

0
60

Kongressleder Rahul Gandhi kalte torsdag ‘Indian Union of Muslim League’ (IUML) en “sekulær” parti som gir næring til en ordkrig mellom BJP og det store gamle partiet.

I en interaksjon med journalistene ved National Press Club i Washington, ble Gandhi spurt om partiet sitt' 8217;s allianse med ‘Indian Union of Muslim League’ i Kerala, som han svarte, “Muslim League er et fullstendig sekulært parti, det er ikke noe ikke-sekulært ved dem…”

Bemerkningen fikk betydelige floskler fra BJP-lederne og deres støttespillere.

Forbundsministeren og BJP-lederen Kiren Rijiju betegnet uttalelsen som «ekstremt uheldig»: «Jinnahs muslimske liga er et sekulært parti? Partiet som er ansvarlig for Indias deling på religiøse linjer er et sekulært parti Ekstremt uheldig at noen mennesker i India fortsatt anser personen som støtter den muslimske ligaen som sekulær!”

UP-nestleder CM Brajesh Pathak kalte Gandhis “veldig triste”. “Indias folk vil aldri akseptere fornærmelse av nasjoner på fremmed jord,” la han til.

Med et ekko fra Rijijus ord sa Amit Malaviya, BJPs talsperson og IT-cellesjef, at det var kongresslederens tvang til å forbli akseptabel i Wayanad som fikk ham til å kalle den muslimske ligaen et “sekulært parti”.< /p>

Kongressleder Pawan Khera påpekte imidlertid at Jinnah’s Muslim League og Indian Union Muslim League (IUML) er to forskjellige partier. Khera siterte Malviya’s tweet og skrev på hindi: “Er du analfabet? Vet du forskjellen mellom Kerala Muslim League og Jinnah Muslim League? Jinnah’s Muslim League er det dine forfedre allierte seg med. Den andre var den muslimske ligaen som BJP hadde en allianse med.”

I likhet med Khera har en rekke kongresstilhengere også sitert nyhetsrapporter fra over 10 år siden som sa at BJP hadde innført IUML for å beholde makten i Nagpur Municipal Corporation i 2012.

Les også

Coromandel Express-ulykke Liveoppdateringer: Dødstall i Odisha-togtrag…

SC forblir HCs ordre for å søke svar på voldtektsofferets “manglik”-status

Mulig signalfeil kan ha forårsaket Odisha togtragedie

2 India-brytere, 1 toppdommer, 1 statstrener: 4 vitner som bekrefter

Supriya Shrinate, leder av kongressens sosiale medier og digitale plattformer, kalte Malviya en «falske nyheter», delte Malviyas tweet og ba ham forberede seg på litt mer søvn -berøvede dager fremover og sporer Gandhis USA-reise.

“Hei falske nyhetshandler, godt å se du brenner midnattsoljen. Men gjør deg klar for noen flere dager med søvnmangel når du sporer Rahul Gandhis USA-reise. Du har et trist liv mann!” hun skrev.

 

© IE Online Media Services Pvt Ltd