Kijk: Joe Biden struikelt en valt tijdens diploma-uitreiking, herstelt snel

0
58

De Amerikaanse president Joe Biden struikelde en viel na het uitreiken van het laatste diploma donderdag tijdens een diploma-uitreiking aan de US Air Force Academy, maar stond snel op en liep terug naar zijn stoel.

De 80-jarige -oude leider viel voorover, hield zichzelf vast met zijn handen en ging toen op één knie staan, geholpen door drie mensen. Hij liep zonder hulp terug naar zijn stoel.

Nadat Biden overeind was geholpen, wees hij naar achteren, alsof hij aangaf waarover hij struikelde. Hij mengde zich daarna met andere functionarissen, glimlachte en stak een “duim omhoog” sign.

Communicatiedirecteur van het Witte Huis, Ben LaBolt, zei op Twitter dat Biden in orde was. “Er lag een zandzak op het podium terwijl hij handen schudde,” legde hij uit.

“Hij is helemaal in orde, ” Dat vertelde Karine Jean-Pierre, perssecretaris van het Witte Huis, later aan verslaggevers.

De val kwam nadat Biden een openingstoespraak hield voor een zwaaiend publiek waar hij afgestudeerden waarschuwde dat ze in dienst zullen treden in een steeds onstabieler wordende wereld, daarbij verwijzend naar uitdagingen uit Rusland en China.

Biden, de oudste persoon die het Oval Office bekleedt, stelt zich kandidaat voor herverkiezing in 2024. Zijn belangrijkste Republikeinse tegenstander, Donald Trump, wordt deze maand 77.

Trump, gevraagd naar de val van Biden tijdens een bijeenkomst in Iowa, zei “Hij is echt gevallen? Nou, ik hoop dat hij niet gewond is geraakt. Trump voegde eraan toe: “Daar moet je voorzichtig mee zijn”, voegde hij eraan toe. zelfs als u op uw tenen een helling af moet.

Advertentie

In juni 2020 zorgde de langzame, voorzichtige afdaling van Trump van een helling bij de Amerikaanse militaire academie in West Point ervoor dat sommige waarnemers zijn behendigheid in twijfel trokken. “Het laatste wat ik ging doen is ‘herfst’ voor het nepnieuws om plezier mee te hebben,” Trump tweette daarna.

In februari verklaarden doktoren Biden gezond en fit voor de dienst na een lichamelijk onderzoek, waarbij ze opmerkten dat de president geen alcohol drinkt of tabak gebruikt en oefeningen “tenminste” vijf keer per week.

Biden viel afgelopen juni toen hij van zijn fiets afstapte, nadat hij met een voet in een teenklem was geraakt, maar bleef ongedeerd.

Lees ook

Kamerleden schrijven naar Duitse gezant: 'Meer dan tijd om baby Ariha terug te sturen' />

Narendra Modi spreekt gezamenlijke vergadering van Amerikaans Congres toe tijdens maiden state…

Odisha train tragedie: wereldleiders bieden steun aan India, condoleren verlies…

Kroonprins van Jordanië trouwt met Saoedische architect tijdens ceremonie vol sterren…Advertentie

Polls tonen Amerikanen maken zich zorgen dat iedereen ouder dan 75 president wordt. Uit gegevens van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention blijkt dat vallen bij volwassenen van 65 jaar en ouder de belangrijkste oorzaak is van dodelijk letsel voor die groep.