Jordans kronprins gifter sig med en saudisk arkitekt i en ceremoni fylld med stjärnor och symbolik

0
55

Jordan’s kronprins gifte sig med en ättling till en framstående saudisk familj i torsdags vid en palatsceremoni som deltog av kungliga och andra VIPs från hela världen, när stora folkmassor samlades över hela kungariket för att fira regionens senaste maktparet.

Äktenskapet mellan kronprins Hussein, 28, och den saudiska arkitekten Rajwa Alseif, 29, drog upp en stjärnspäckad gästlista inklusive Storbritanniens prins William och hans fru Kate, samt USA:s första dam Jill Biden.

Jordaniens kronprins Hussein och Rajwa Alseif sitter under bröllopsceremonin i Amman, Jordanien, den 1 juni 2023. (Royal Hashemite Court via AP)

Firandet har djup betydelse för regionen och betonar kontinuitet i en arabisk stat uppskattad för sin långvariga stabilitet och uppfriskande av monarkins image efter en palatsfejd. Det kan till och med hjälpa det resursfattiga Jordanien att knyta ett strategiskt band med sin oljerika granne Saudiarabien.

Bruden, klädd i en elegant vit klänning av den libanesiske designern Elie Saab, anlände till Zahran Palace i en Rolls-Royce Phantom V från 1968, skräddarsydd för kronprinsens bortgångne gammelmormor. Kronprinsen anlände tidigare i full ceremoniell militäruniform med en guldfäste sabel.

Familjerna och deras gäster samlades i ett lusthus utomhus dekorerat med blommor och omgiven av anlagda trädgårdar för en traditionell muslimsk bröllopsceremoni känd som “katb al-ketab.” Publiken utbröt i applåder efter undertecknandet av äktenskapskontraktet. Alseif kommer hädanefter att bli känd som Hennes Kungliga Höghet Prinsessan Rajwa Al Hussein, enligt ett kungligt dekret.

Previous articleVarför är så många kroppar outtagna i Manipur? Sju familjer har några svar
Next articleMitt i bråket om sin “flip-flop” om NEP, åberopar Mamata-regeringen studenters framtid för 4-åriga UG-kurser