Jordans kronprins gifter seg med den saudiske arkitekten i en seremoni fullpakket med stjerner og symbolikk

0
38

Jordan’s kronprins giftet seg med avkom til en fremtredende saudisk familie torsdag i en palasseremoni deltatt av kongelige og andre VIP-er fra hele verden, da massive folkemengder samlet seg over hele kongeriket for å feire regionens nyeste maktparet.

Ekteskapet til kronprins Hussein (28) og den saudiske arkitekten Rajwa Alseif (29) trakk en stjernespekket gjesteliste inkludert Storbritannias prins William og hans kone Kate, samt USAs førstedame Jill Biden.

Jordans kronprins Hussein og Rajwa Alseif sitter under bryllupsseremonien i Amman, Jordan, 1. juni 2023. (Royal Hashemite Court via AP)

Feiringen har dyp betydning for regionen, og understreker kontinuitet i en arabisk stat verdsatt for sin langvarige stabilitet og forfriskende monarkiets image etter en palassfeide. Det kan til og med hjelpe ressursfattige Jordan til å knytte et strategisk bånd med sin oljerike nabo, Saudi-Arabia.

Bruden, iført en elegant hvit kjole av den libanesiske designeren Elie Saab, ankom Zahran Palace i en Rolls-Royce Phantom V fra 1968, skreddersydd for kronprinsens avdøde oldemor. Kronprinsen ankom tidligere i full seremoniell militæruniform med en gullhjeltet sabel.

Familiene og deres gjester samlet seg i et frilufts lysthus pyntet med blomster og omgitt av anlagte hager for en tradisjonell muslimsk bryllupsseremoni kjent som “katb al-ketab.” Publikum brøt ut i applaus etter signeringen av ekteskapskontrakten. Alseif vil heretter bli kjent som Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Rajwa Al Hussein, ifølge et kongelig dekret.

Previous articleHvorfor er det ikke gjort krav på så mange lik i Manipur? Syv familier har noen svar
Next articleMidt i strid om sin “flip-flop” på NEP, påkaller Mamata-regjeringen studentenes fremtid for utrulling av 4-årig UG-kurs