Hur man lägger till en genväg till i stort sett vad som helst på Android

0
50
Justin Duino/How-To Geek

Det är irriterande att ständigt navigera genom flera sidor i en app bara för att komma till den. sak du behöver. Tack och lov gör Android-apparnas natur det enkelt att skapa en genväg till i stort sett vad som helst i en app.

En av kärnkomponenterna i Android-appar är “aktiviteter.” När du startar en app från startskärmen går du till en viss skärm, men du kommer att gå till en annan skärm om du startar den från en avisering. Utan aktiviteter skulle du alltid öppna appen på samma huvudskärm. Aktiviteter gör det möjligt att ta genvägar till olika delar av appen.

Det är vad vi kan utnyttja för att skapa genvägar till en massa olika platser inuti appar. Det finns ett par sätt du kan göra detta. Vi visar dig en mycket enkel metod och en lite mer involverad men kraftfullare metod.

Skapa genvägar från startskärmen

Nästan varje startskärm för Android har möjligheten att starta genvägar genom att trycka länge på en appikon. Till exempel har YouTube en genväg till “Prenumerationer” fliken och Spotify har genvägar till din senaste aktivitet.

Ett enkelt långt tryck för att ta fram genvägarna är redan ganska praktiskt, men vi kan göra det ännu bättre. Du kan faktiskt trycka och hålla ned genvägen och sedan dra den till startskärmen.

Om du alltid vill öppna YouTube till fliken Prenumerationer kan du lägga den genvägen på din startskärm istället för YouTubes huvudapp. Många Android-appar stöder genvägar som denna, så var inte rädd för att trycka länge och se vad du kan hitta.

RELATERAT: Genvägar på startskärmen är den bästa Android-funktionen du inte använder

Skapa genvägar med en app från tredje part

Metoden som beskrivs ovan fungerar riktigt bra—och den är bäst för de flesta genvägar som du förmodligen skulle vilja ha—men du kan gå ännu djupare med en tredjepartsapp som heter “Activity Launcher.” Den här appen visar i princip alla aktiviteter som finns i en app, och du kan lägga till dem på din startskärm.

Hämta först Activity Launcher och öppna appen. Du måste vänta en sekund på alla aktiviteter för att dina appar ska laddas upp.

Här är listan över alla appar och tjänster som är installerade på din enhet. När du väljer en ser du en lista över alla aktiviteter som är kopplade till den. Vissa av aktiviteterna har en låsikon, vilket indikerar att de är “privata aktiviteter” som inte kan startas utan root-åtkomst.

Du kommer att märka att de flesta av aktiviteterna är strängar av ord och text utan ikoner—de var inte avsedda att ses av den genomsnittliga användaren. Däremot kan du leta efter ledtrådar om vad aktiviteten kan göra, eller helt enkelt trycka på den för att se vad som händer.

Jag märkte till exempel att den här aktiviteten i Bing-appen nämner “VoiceActivity.“ 8221; När den startas går den direkt till röstinmatning med Bing Chat AI.

Allt är inte bara för appar heller. Det finns många områden av själva Android listade här. “Inställningar” appen är särskilt användbar att titta på. Till exempel, aktiviteten com.android.settings.DisplaySettings går direkt till skärminställningarna.

Nu, för att göra dessa genvägar enklare att använda, kan vi lägga till dem på startskärmen. Hitta en aktivitet och tryck på menyikonen med tre punkter och välj sedan “Skapa genväg.”

Genvägsmenyn för startskärmen för startskärmen visas och du kan lägga till den på startskärmen därifrån.

Du kommer förmodligen att vilja byta namn på genvägen och ändra appikonen, om du är så benägen. Men nu har du snabb tillgång till något som normalt skulle kräva flera steg för att komma till!

Som du har märkt finns det många aktiviteter att gräva igenom. De flesta av dem är inte särskilt användbara, men du kanske bara hittar några praktiska tidsbesparande genvägar. Det här är en av de coolaste sakerna med Android. Oavsett om du har en Google Pixel eller en Samsung Galaxy finns det många roliga gömda saker att leka med.

RELATERAT: 10 saker du kan göra i Androids utvecklaralternativ

LÄS NÄSTA

  • › 10 Kodi-funktioner du bör använda
  • › Vad du bör (och inte bör) koppla ur eller stänga av när du åker på semester
  • › Hur du testar och byter ut ditt CMOS-batteri
  • › 6 sätt som vår teknik är bättre än Star Trek
  • › Uppdatera iTunes på Windows nu för att åtgärda ett säkerhetsfel
  • › 5 sätt att se om din telefon avlyssnas