Hur man förbättrar AirPods eller AirPods Pro batteritid: 7 tips

0
45
Justin Duino/How-To Geek

AirPods är bekväma och kompakta, men Apples trådlösa hörsnäckor får inte alltid bästa prestanda när det gäller batteritid. Här är våra favorittips för att förbättra din lyssningstid.

Förvara AirPods i fodralet när det är möjligt

Det kanske låter självklart men försök att lägga tillbaka dina AirPods i fodralet när du inte använder dem. Även om du bara tar ut dem ur öronen i fem minuter, kan du få ytterligare en timmes lyssningstid om du lämnar dem i fodralet den här gången. Så länge fodralet är laddat laddas dina AirPods när du lägger undan dem.

Förutsatt att automatisk öronavkänning är aktiverad bör AirPods tekniskt sett använda mindre ström när du tar ut dem ur öronen. Detta är inte alltid fallet, som vi snart kommer att göra.

Rengör dina AirPods-sensorer och fodral

Dina AirPods har sensorer på sig som är utformade för att upptäcka när de används. När du tar AirPods ur öronen ska de kopplas ur och gå in i standbyläge. Detta kommer att spara ström när de är ute ur fodralet och inte i dina öron.

Tim Brookes/How-To Geek

Tyvärr är dessa sensorer benägna att bli smutsiga. Rengör dina AirPods ordentligt med en mjuk trasa, bomullstussar och isopropylalkohol. Var uppmärksam på sensorerna och ljudkanalen. Det är också en bra idé att rengöra fodralet ordentligt, speciellt i de djupaste fördjupningarna där AirPods laddningskontakter sitter.

Lyssna med Bara en AirPod

Att använda en enda AirPod drar mindre ström än att använda båda samtidigt och kan också vara ett bekvämt sätt att lyssna på något utan att tappa koll på omvärlden. Det betyder också att du kan “använda en och ladda en” så att din andra AirPod är bra att använda om den du använder för närvarande tar slut.

“Single AirPod-läge” är perfekt för vissa användningsområden, inklusive att lyssna på podcaster eller ta telefonsamtal. Det är inte så bra för att lyssna på musik, och det är helt värdelöst för att konsumera rumsligt ljud som Dolby Atmos.

Kris Wouk/How-To Geek

Det är också praktiskt om du går att använda dina AirPods och ta reda på att både öronsnäckor och fodral är döda. Du kan koppla in allt för en snabb laddning och sedan använda en enda AirPod medan den andra laddas. Växla runt och upprepa vid behov för att hålla igång musiken, poddsändningarna och chattarna.

Vi rekommenderar att du cyklar dina AirPods om du gör detta ofta eftersom du kan försämra batteritiden för den ena knoppen mer än den andra.

Brusreducering och transparens använder mer kraft

AirPods Pro har två avancerade lägen som använder sig av mikrofoner på utsidan av hörsnäckorna. Du kan växla mellan Active Noise Cancellation (ANC) och Transparency-läge genom att klämma och hålla in en enda AirPod Pro tills du hör den välbekanta ljudsignalen.

Som namnet antyder försöker brusreducering ta bort bakgrundsljud och det fungerar ganska bra. Transparensläget är utformat för att förstärka världen omkring dig så att du inte behöver ta din AirPods Pro ur örat för att prata med någon. Det är också användbart för att träna när du behöver höra världen omkring dig.

Du bör använda dessa funktioner, men om du vill maximera din laddning (säg att du är borta från ditt laddningsfodral eller inte har någon laddare tillgänglig), kan du stänga av dem helt. För att göra detta på en iPhone eller iPad, gå till Kontrollcenter och tryck sedan länge på volymreglaget och tryck på “Noise Control” när den visas.

Längst ned på skärmen väljer du “Av” i mitten av de två alternativen. På en Mac kan du göra detta från Kontrollcenter i det övre högra hörnet på skärmen. Klicka på “Ljud” och välj din AirPods Pro och klicka på dem. Välj “Av” från listan med alternativ för att inaktivera bruskontroll.

Hitta min maj Lägg till i bakgrundsavlopp

Det finns en del anekdotiska bevis på nätet som tyder på att Apples Hitta min-tjänst kan orsaka överdriven batteriladdning hos AirPods. Vissa användare har rapporterat framgång med att inaktivera funktionen, så om du har ett allvarligt problem med att ladda batterierna (särskilt när dina AirPods sitter i fodralet och inte gör någonting), kan du överväga att testa detta.

Med det sagt vill vi varna för att göra detta utan att förstå konsekvenserna. Med Find My kan du spåra platsen för dina AirPods med hjälp av Find My-appen för iPhone, iPad och Mac eller online på iCloud.com. Om du tappar bort dina AirPods kan du använda den här funktionen för att se var du senast hade dem.

Om dina AirPods tappas bort kan du till och med spela upp ett ljud som kan hjälpa dig att hitta dem. Nyare andra generationens AirPods Pro-modeller har en högtalare på höljet som också kan hjälpa till på den här avdelningen.

Om du vill gå vidare och se om inaktivering av Find My hjälper till att minska AirPods batteriförbrukning kan du göra det genom att ansluta dina AirPods till din iPhone eller iPad eller Mac och besöka Inställningar > Bluetooth, tryck eller klicka sedan på “i” bredvid dina AirPods.

På en Mac klickar du på “AirPods [Pro] Settings” också. Nu kan du inaktivera “Hitta mitt nätverk” växla för att ta bort dina AirPods från Hitta mitt nätverk.

Se till att optimerad laddning är aktiverad

Optimerad laddning är en funktion som bör vara aktiverad från första dagen du har dina AirPods. Funktionen förhindrar ditt fodral från att ladda dina AirPods till 100 % fram till den tidpunkt då du normalt skulle använda dem, eftersom lagring av litiumbaserade batterier med mer än 80 % laddning kan orsaka för tidigt åldrande av cellerna.

Detta fungerar bäst. när dina enheter lär av din rutin. Så om du normalt har en morgonpendling klockan 08.00 under vilken du lyssnar på en podcast i en timme, bör dina AirPods ligga kvar på 80 % eller mindre under större delen av natten. Apple har utökat funktionen till iPhones, iPads och MacBooks också.

Se till att optimerad laddning är aktiverad genom att ansluta dina AirPods till din iPhone eller iPad och gå till Inställningar > Blåtand. Tryck på “i” bredvid dina AirPods, se till att “Optimerad batteriladdning” är aktiverad. Det här alternativet visas inte på macOS.

Batteriproblem? Prova en fabriksåterställning

Om du har problem med felaktiga inställningar, onormal batteriladdning och annat oönskat beteende kan du försöka återställa dina AirPods till fabriksinställningarna. Hur du gör detta beror på vilken modell av AirPods du har, men för de flesta modeller innebär det att du placerar båda öronsnäckorna i fodralet och sedan trycker och håller knappen på baksidan intryckt i 15 sekunder tills du ser att LED-lampan blinkar gult och sedan vitt.

Tim Brookes/How- Till nörd

Du måste nu konfigurera alla inställningar igen, inklusive AirPods-genvägar, standardbeteenden och inställningar genom att trycka eller klicka på “i” bredvid dina AirPods i Bluetooth-inställningarna på en iPhone, iPad eller Mac.

Så kontrollerar du AirPods batteritid

Det enklaste sättet att kontrollera dina AirPods batteritid är att hålla dem nära din Mac och öppna fodralet. Om du har AirPods Max, ta ut dem ur det smarta fodralet nära din iPhone för att se deras nuvarande laddningsstatus.

Om detta inte fungerar kan du lägga till en batteriwidget på din iPhone eller iPads startskärm som visar status för alla dina enheter. Om det misslyckas, gå till Inställningar > Bluetooth och tryck på “i” bredvid dina AirPods och du bör se batteristatus listad där också.

Ska du inaktivera automatisk öronavkänning på AirPods?

Automatisk öronavkänning är designad för att göra ditt liv enklare, men den är beroende av användningen av en sensor som alltid är på för att upptäcka om dina AirPods har flyttats eller inte. Vi rekommenderar att du lämnar inställningen på eftersom den är utformad för att försätta dina AirPods i viloläge när du tar ut dem ur öronen.

Om dina AirPods verkar förbli anslutna när du tar ut dem ur öronen eller lägger dem i ditt fodral, kan du överväga att stänga av funktionen (under (System) Settings > Bluetooth-menyn med “i& #8221; bredvid dina AirPods). Du bör också se till att sensorn är ren.

Kan du byta ut AirPods-batterier?

Du kan inte officiellt byta ut dina AirPods-batterier, men Apple kan byta ut dem om de visar tecken på överdriven urladdning och du fortfarande är inom din garantiperiod. Lyckligtvis har en tredje part som heter Podswap tagit fram en metod för att ersätta cellerna inuti AirPods, så att du kan byta in dina egna mot en “Podswapped” kombinera med förnyat liv.

Kom ihåg att du alltid kan köpa nya individuella öronsnäckor och laddningsfodral från Apple om du skulle tappa eller skada dina egna. I vissa fall kan det vara bättre för dig att bara köpa ett par nya AirPods och ansvarsfullt återvinna dina gamla.

Inte de enda trådlösa hörlurarna i stan< /h2>

AirPods är fantastiska, men de är inte alla trådlösa hörsnäckor. Kolla in vår sammanfattning av trådlösa hörsnäckor för ett bredare utbud av alternativ, inklusive snäva budgetar och den bästa brusreducerande tekniken.

The Best Wireless Earbuds for iPhone and iPad of 2023 Bästa öronsnäckorna totalt sett Apple AirPods Pro (2:a generationen) Köp på Amazon Bästa budgethörlurar Skullcandy Sesh Evo Köp på Amazon Bästa hörlurar för resor Bose QuietComfort Earbuds II Köp på Amazon Bästa träningshörlurar Beats Fit Pro Köp på Amazon Bästa brusreducerande hörsnäckor Sony WF- 1000XM4 Köp på Amazon LÄS NÄSTA

  • › 10 Kodi-funktioner du bör använda
  • › 5 sätt att se om din telefon avlyssnas
  • › Vad du bör (och inte bör) koppla ur eller stänga av när du åker på semester
  • › Uppdatera iTunes på Windows nu för att åtgärda ett säkerhetsfel
  • › 6 sätt som vår teknik är bättre än Star Trek
  • › Hur man lägger till en genväg till i stort sett vad som helst på Android