Hoe kleine stad India zijn vreemde burgers in de steek laat

0
59

R*, 45, advocaat, Shimla, Himachal Pradesh

Ik ben getrouwd en heb een tienerdochter. Als je me vraagt ​​waarom ik op Grindr zit, zou ik geen definitief antwoord hebben. Maar verlangen is iets vreemds. Het vormt bepaalde aspecten van je leven. Shimla is een kleine stad, het heeft niet de vrijgevigheid van een stad. Hoewel ik me altijd aangetrokken voelde tot mannen, heb ik altijd geweten dat ik over dat deel van mijn leven geen levensbeslissingen zou kunnen nemen. Mijn familie, mensen om me heen zouden dit deel van mijn leven niet accepteren. Er is nu weinig veranderd. Dus ik leefde het leven dat van mij verwacht werd. Ik heb geen spijt. Ik hou van mijn vrouw en dochter. Ik ben loyaal aan hen. Ik heb net geleerd mijn leven te scheiden. Als u als juridisch professional mijn mening vraagt ​​over het debat over de gelijkheid van het huwelijk, heb ik maar één ding te zeggen: als er eenmaal een wettelijke sanctie op iets is, leert de samenleving het te accepteren. Als huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht worden gelegaliseerd, zouden mensen misschien leren dergelijke verbintenissen meer te respecteren. Als advocaat zie ik genoeg huwelijken uiteenvallen in de rechtszaal om één cruciaal feit te beseffen: liefde is het sterkste cement. Hoewel ik het geluk heb liefde in mijn huwelijk te hebben gevonden, weet ik dat er veel gebroken huwelijken zijn die waarschijnlijk niet hadden hoeven bestaan, als homoseksuele verbintenissen in India zouden worden geaccepteerd.

N*, 28, IT-professional, Nagpur, Maharashtra

Opgroeien in de sloppenwijken van Nagpur als homoseksuele man, kwam met zijn eigen stel ruiters. Aanraken en strelen en experimenteren met vrienden was prima, maar ik kon nooit worden gezien als een baila (een verwijfde man). Ik was me er terdege van bewust dat ik als een verwijfd persoon werd gezien. Ik wist hoe flamboyante queer mensen werden gezien in onze gemeenschap, hoe mensen hen bespotten. Ik wist dat ik nooit geaccepteerd zou worden. Er was zo'n verwijfde man in onze sloppenwijk, die door iedereen zou worden gepest en beschimpt. Ik verstijfde elke keer als ik hem zag. Ik zou me bij anderen voegen om hem te roepen. Ik schaam me daar nu zo voor. Maar toen was ik te bang. Te bang om ontdekt te worden. Ik verliet Nagpur na het voltooien van mijn engineering. Ik verhuisde naar Mumbai en realiseerde me dat je je waarheid kunt leven. Het is geen schande. Maar toen ik tijdens de pandemie naar huis verhuisde, was het pijnlijk om terug naar de kast te gaan. Mijn ouders willen dat ik nu ga trouwen, maar ik weet niet hoe ik bij hen uit de kast moet komen. Ik kwam uit de kast bij mijn beste vriend, die ook mijn buurman was, maar hij begon me daarna te mijden. Ik voelde me gevangen.

Die jongen uit onze buurt die we nog steeds 'baila' noemen, hij is getrouwd en heeft nu een kind. Ik vraag me af of hij zich net zo gevangen voelt.

K*, mediaprofessional, 27, Valsad, Gujarat

Ik herinner me de eerste keer dat ik me schaamde om homo te zijn. Het was tijdens een familie-uitje in een pretpark in mijn woonplaats Valsad. Ik was nogal brutaal als kind en ik had de neiging om brutaler te zijn op dagen dat ik gelukkig zou zijn. Die dag liep ik met een veer op mijn treden. Opeens zag ik mijn vader van me weglopen. Mijn moeder kwam naar me toe en berispte me omdat ik als een vrouw liep. Ze zei dat mijn vader zich voor me schaamde. Die dag besloot ik dat ik mijn ouders niet nog meer te schande zou maken. Die dag wist ik dat ik nooit mezelf kan zijn bij hen in de buurt. Ik besloot dat ik mijn ouders nooit te schande zou maken en begon deze voorstelling van een zeer mannelijke man te zijn. Ik verdiepte mijn stem en was voortdurend waakzaam voor mijn lichaamstaal. Ik begon ook met vrouwen te daten. Totdat ik een man ontmoette en verliefd werd. Ik wist dat ik deze leugen niet meer zou kunnen leven. Maar ik had niet het ondersteuningssysteem. De meeste kleine steden in India hebben geen ondersteuningssystemen voor queer mensen. Daarom denk ik dat legale acceptatie zo belangrijk is.

S*, student, 20, Burdwan West Bengal

Lees ook

Het leven en de liefdes van Mirza Ghalib, de laatste grote dichter uit het Mughal-tijdperk

Waarom slaat de mangoest altijd de slang?

Families in Food: Geboren in 1895, hoe Mumbai's iconische Bhagat Tarachand kreeg …De onsterfelijke avonturen van Boban en Molly

Het was geen gemakkelijke taak om als lesbische vrouw uit de kast te komen in een stad als Burdwan. Het is een stad met één paard. Er zijn nauwelijks een paar fatsoenlijke scholen. Hier houden we vast aan de traditie alsof ons leven ervan afhangt. Ik realiseerde me al vrij vroeg in mijn leven dat het hier als lesbische vrouw niet gemakkelijk zal zijn. Toen ik in mijn 8e klas zat, kwam een ​​laatstejaars, die ook een van de meest gevierde leerlingen van onze school was, op sociale media uit de kast als biseksueel. Onze klassenleraar belegde een speciale vergadering om ons voor haar te waarschuwen. Hij zei specifiek dat ze eigenzinnig is geworden en dat we ervoor moeten zorgen dat we niet eindigen zoals zij. Zelfs toen wist ik dat hij iets niet goed deed, maar ik had noch de woordenschat, noch de kracht om hem eruit te roepen. Ik vind het een integraal onderdeel dat we deze houding van de samenleving veranderen. Hier heerst toevallige queerfobie en we hebben institutionele veranderingen nodig om ervoor te zorgen dat het de levens van toekomstige queermensen in ons land niet vergiftigt.

* Namen zijn op verzoek achtergehouden