Herhaalt je Instagram verhalen? 5 oplossingen om te proberen

0
40

Instagram Stories zijn in 2016 geïntroduceerd. Sindsdien zijn ze een van de meest populaire aspecten van de Instagram-app. Instagram-gebruikers melden echter een frustrerende storing waarbij ze herhaaldelijk dezelfde verhalen krijgen.

In dit artikel leggen we uit wat de oorzaak van dit probleem is en bieden we vervolgens vijf bugfixes om dit probleem op te lossen.

Inhoudsopgave

  Waarom herhaalt Instagram Stories?

  Hoewel deze fout al vele jaren aan en uit wordt gemeld, lijkt deze weer te zijn opgedoken met Meta's update op 14 juni 2022 – dezelfde update waarin ze de nieuwe functie voor ouderlijk toezicht hebben uitgebracht. Als gevolg hiervan, wanneer gebruikers klaar zijn met het bekijken van een verhaalrol, in plaats van dat ze het volgende verhaal te zien krijgen, worden ze gedwongen hetzelfde verhaal opnieuw te bekijken.

  Helaas is er geen enkele duidelijke reden waarom Instagram-verhalen zich blijven herhalen. In plaats daarvan zijn er een paar redenen die kunnen verklaren waarom je Instagram-app verhalen herhaalt, waaronder:

  1. Je Instagram-app heeft een update nodig.
  2. De cache van je Instagram-app is beschadigd geraakt.
  3. Uw internetverbinding is traag of onbetrouwbaar.

  Hieronder leggen we uit hoe u deze problemen kunt oplossen.

  Fix 1: controleer uw internetverbinding

  De eerste stap om de Stories-bug op te lossen, is controleren of je verbonden bent met internet en of alles correct werkt. Probeer een pagina in uw webbrowser te laden. Als het lang duurt of nooit laadt, zorg er dan voor dat je verbonden bent met je mobiele data of wifi.

  Als je internet goed werkt, maar niets werkt binnen Instagram, zijn de servers mogelijk niet beschikbaar. Om dit te controleren, bezoekt u een website zoals DownDetector en zoekt u naar de serverstatus van Instagram. Als hun servers niet werken, moet u wachten tot ze weer actief zijn voordat uw app weer normaal werkt.

  Als je nog steeds problemen hebt met het verbinden met internet, bekijk dan onze gids over het oplossen van problemen met een slechte internetverbinding.

  Fix 2: Start uw telefoon opnieuw op

  Telkens wanneer u een storing op uw telefoon tegenkomt, is het de moeite waard om deze opnieuw op te starten om te zien of de fout verdwijnt. Dit kan niet alleen uw storing verhelpen, maar het kan ook andere problemen oplossen om de prestaties te verbeteren.

  Op Android start je je telefoon opnieuw op door twee keer vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden te slepen en het Power-pictogram te selecteren. Selecteer Opnieuw opstarten en wacht tot je telefoon opnieuw is opgestart.

  Houd op de iPhone de aan/uit-knop en een volumeknop tegelijkertijd ingedrukt totdat de optie Uitschakelen verschijnt. Sleep de schuifregelaar naar rechts en wacht 30 seconden totdat je telefoon is uitgeschakeld. Houd vervolgens de aan/uit-knop ingedrukt om uw telefoon weer in te schakelen.

  Fix 3: Update Instagram

  Zorg ervoor dat Instagram up-to-date is. Een verouderde app kan verschillende problemen veroorzaken bij het verbinden met de Instagram-servers. Om veiligheidsredenen is het ook een goed idee om uw app up-to-date te houden. Instagram-updates voegen vaak nieuwe functies toe en patchen beveiligingskwetsbaarheden die u open kunnen stellen voor hackers.

  Instagram bijwerken op Android of iPhone:

  1. Open de Google Play Store of Apple App Store en zoek naar Instagram.
  2. Als er een Update-knop naast de app op de detailpagina staat, tik je erop om de nieuwste versie te installeren.
  1. Wacht tot de nieuwe update is voltooid en open Instagram en kijk of het nog steeds verhalen herhaalt.

  Oplossing 4: Wis de cache van Instagram

  Vaak ondervinden apps problemen omdat hun cache beschadigd raakt. Dit kan eenvoudig worden verholpen door de cache te wissen en de app opnieuw te starten.

  Op Android:

  1. Open Instellingen.
  2. Apps selecteren > Instagram.
  1. Selecteer Opslag.
  1. Tik op Cache wissen en Gegevens wissen.

  Opmerking: iOS-apparaten kunnen de cache van hun app niet wissen. Ga in plaats daarvan naar Fix #4 om de Instagram-app te verwijderen en opnieuw te installeren.

  Fix 5: installeer Instagram opnieuw

  Veel gebruikers melden dat het opnieuw installeren van de Instagram-app de enige manier is om het probleem van herhalende verhalen op Instagram op te lossen.

  Om dit op Android te doen:

  1. Tik op het pictogram van de Instagram-app, houd het vast en druk op Verwijderen.

  1. Open de Google Play Store, zoek naar 'Instagram' en selecteer Installeren.

  Om dit op iPhone te doen:

  1. Tik en houd de Instagram-app vast en druk op App verwijderen.
  2. Ga naar de App Store, zoek naar “Instagram” en selecteer Installeren.

  Instagramverhalen eenvoudig corrigeren

  Het keer op keer zien van de verhalen van dezelfde persoon kan een deja vu zijn. Helaas kan het een tijdje duren voordat sociale-mediaplatforms zoals Instagram en TikTok hun bugs hebben opgelost – en soms verdwijnen ze nooit.

  Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om je herhalende Verhalen-bug op te lossen, en kun je weer zonder problemen de leuke en creatieve Verhaal-inhoud van je vrienden bekijken.