Goa-eenheid ontbonden, AAP plant totale opknapbeurt om 'outsider'-tag en plan voor 2024 tegen te gaan

0
41

In een poging haar kader in Goa te herstructureren en te versterken voorafgaand aan de Lok Sabha-verkiezingen in 2024, heeft de Aam Aadmi-partij (AAP) onlangs haar volledige organisatiestructuur in de staat ontbonden, waarbij de positie van de staatspresident.

De partij zei dat er binnenkort een nieuwe organisatiestructuur zou worden aangekondigd.

< p>De AAP had een blanco kaart getrokken bij de parlementsverkiezingen van 2017, haar uitstapje naar Goa. Het deed voor het eerst zijn intrede in de staat in 2020, toen het een zila panchayat-zetel won, Benaulim. Het deed het beter in de peilingen van de Assembly van 2022 en won twee zetels in Zuid-Goa: Velim en Benaulim. Terwijl AAP-kandidaat Venzy Viegas, een eerste wetgever, de voormalige eerste minister en politiek zwaargewicht Churchill Alemao versloeg in Benaulim, won Cruz Silva met een kleine marge van de congreslid Savio D' Silva in Velim.

Ook in Political Pulse | Verrassende keuze voor Punjab-minister, AAP-leider wordt beschuldigd van aanranding, gouverneur grijpt in

Het stemaandeel van de partij zag echter slechts een marginale stijging van 6,3 procent in 2017 tot 6,8 procent in 2022. Een belangrijke uitdaging voor de partij was het bestrijden van de perceptie een 'buitenstaander' van de staat te zijn.

In een gesprek met The Indian Express zei AAP Goa President Amit Palekar, en het CM-gezicht van de partij in 2022, dat de partij zich nu zou concentreren op het opbouwen van een basisaanwezigheid.< /p>

“Tot 2022 had de partij vrijwel geen kader in de staat. Mensen hadden zich als vrijwilliger bij de partij aangesloten. De focus is nu om dat kader op te bouwen. In het afgelopen jaar hebben we mensgerichte leiders geïdentificeerd, die zich bewust zijn van de realiteit op de grond en die de partij kunnen helpen haar bereik en visie uit te breiden. Velen hebben zich het afgelopen jaar bij de partij aangesloten. Deze verandering zal worden weerspiegeld in de nieuwe opzet, die een mix van oude en nieuwe leiders zal hebben”, aldus Palekar.

Hij voegde eraan toe dat “hoewel de partij aanzienlijke inspanningen heeft geleverd om haar aanwezigheid voelbaar te maken, vooral tijdens Covid, er een besef was dat we niet konden profiteren van vroege winsten en dat konden vertalen naar een aanwezigheid”.

Advertentie

“We wilde geen mensen op louter ceremoniële posten. Een nieuwe organisatie zal in staat worden gesteld om meer lokaal te denken en te beslissen', voegde hij eraan toe.

Palekar, een sociaal activist en advocaat, had gestreden vanuit het kiesdistrict St. Cruz in Noord-Goa en verloor de verkiezingen. Hij behoort tot Bhandari Samaj, een numeriek sterke gemeenschap onder Goa's OBC's.

Lees ook

'BJP wil niets zeggen en ook niet Brij Bhushan geef het op… Misschien is het idee…

Podiumfluisteringen van Rajasthan BJP: Enter Vasundhara Raje

Wat staat MVA te wachten? Een LS bypoll bevat enkele aanwijzingen

Te midden van groeiende kloof , geen BJP-aanwezigheid bij de sterfdag van Gopinath Munde ev…

Tijdens een recent bezoek aan Goa in april zei Sandeep Pathak, nationaal algemeen secretaris (Organisatie) AAP, dat de partij zou deelnemen aan de verkiezingen van 2024 in Goa – die twee Lok Sabha zetels – op zichzelf, zeggend dat de partij geen alliantie zou smeden.