Een snelkoppeling toevoegen aan vrijwel alles op Android

0
41
Justin Duino/How-To Geek

Het is vervelend om constant door meerdere pagina's in een app te navigeren om bij die ene te komen ding dat je nodig hebt. Gelukkig maakt de aard van Android-apps het gemakkelijk om een ​​snelkoppeling te maken naar vrijwel alles in een app.

Een van de kerncomponenten van Android-apps zijn “activiteiten.” Wanneer u een app start vanuit het startscherm, gaat u naar een bepaald scherm, maar u gaat naar een ander scherm als u deze start vanuit een melding. Zonder activiteiten zou je de app altijd op hetzelfde hoofdscherm openen. Activiteiten maken het mogelijk om snelkoppelingen naar verschillende delen van de app te maken.

Dat is wat we kunnen gebruiken om snelkoppelingen naar een aantal verschillende plaatsen in apps te maken. Er zijn een aantal manieren waarop u dit kunt doen. We laten u een heel eenvoudige methode zien en een iets meer ingewikkelde, maar krachtigere methode.

Snelkoppelingen maken vanaf het beginscherm

Bijna elke Android-startschermstarter biedt de mogelijkheid om snelkoppelingen te starten door lang op een app-pictogram te drukken. YouTube heeft bijvoorbeeld een snelkoppeling naar de optie “Abonnementen” tabblad en Spotify heeft snelkoppelingen naar uw recente activiteit.

Een simpele lange druk om de snelkoppelingen weer te geven is al best handig, maar we kunnen het nog beter maken. U kunt de snelkoppeling daadwerkelijk aanraken en vasthouden en deze vervolgens naar het startscherm slepen.

Als je YouTube altijd wilt openen op het tabblad Abonnementen, kun je die snelkoppeling aanzetten je startscherm in plaats van de belangrijkste YouTube-app. Veel Android-apps ondersteunen dit soort snelkoppelingen, dus wees niet bang om lang te drukken en te zien wat u kunt vinden.

GERELATEERD: Snelkoppelingen op het startscherm zijn de beste Android-functie die u niet gebruikt

Maak snelkoppelingen met een app van derden

De hierboven geschetste methode werkt echt goed – en het is het beste voor de meeste snelkoppelingen die u waarschijnlijk wilt – maar u kunt ga nog dieper met een app van derden genaamd “Activity Launcher.” Deze app geeft in wezen alle activiteiten in een app weer en u kunt ze aan uw startscherm toevoegen.

Download eerst Activity Launcher en open de app. Je moet een seconde wachten voordat alle activiteiten voor je apps zijn geladen.

Hier is de lijst met alle apps en services die op uw apparaat zijn geïnstalleerd. Wanneer u er een selecteert, ziet u een lijst met alle bijbehorende activiteiten. Sommige activiteiten hebben een slotje, wat aangeeft dat het “privé-activiteiten” die niet kan worden gestart zonder root-toegang.

U zult merken dat de meeste activiteiten bestaan ​​uit reeksen woorden en tekst zonder pictogrammen – ze waren niet bedoeld om door de gemiddelde gebruiker te worden gezien. U kunt echter zoeken naar aanwijzingen van wat de activiteit zou kunnen doen, of er gewoon op tikken om te zien wat er gebeurt.

Ik zag bijvoorbeeld dat deze activiteit in de Bing-app 'VoiceActivity' vermeldt. 8221; Wanneer het wordt gestart, gaat het rechtstreeks naar spraakinvoer met Bing Chat AI.

Het is ook niet alleen voor apps. Er worden hier veel gebieden van Android zelf vermeld. De “Instellingen” app is bijzonder handig om naar te kijken. De activiteit com.android.settings.DisplaySettings gaat bijvoorbeeld rechtstreeks naar de weergave-instellingen.

Om deze snelkoppelingen gebruiksvriendelijker te maken, kunnen we ze nu aan het startscherm toevoegen. Zoek een activiteit en tik op het menupictogram met drie stippen en selecteer 'Snelkoppeling maken'.

Het snelmenu voor uw startschermstarter verschijnt en u kunt het vanaf daar toevoegen aan het startscherm.

U wilt waarschijnlijk de snelkoppeling hernoemen en het app-pictogram wijzigen, als u daartoe geneigd bent. Maar nu heb je snel toegang tot iets waarvoor je normaal meerdere stappen nodig hebt!

Zoals je hebt gemerkt, zijn er veel activiteiten om doorheen te graven. De meeste zijn niet erg handig, maar misschien vindt u enkele handige tijdbesparende snelkoppelingen. Dit is een van de coolste dingen van Android. Of je nu een Google Pixel of een Samsung Galaxy hebt, er zijn veel leuke verborgen dingen om mee te spelen.

GERELATEERD: 10 dingen die je kunt doen in Opties voor ontwikkelaars van Android

LEES VOLGENDE

  • › 10 Kodi-functies die u zou moeten gebruiken
  • › Wat u wel (en niet mag) loskoppelen of uitschakelen als u op vakantie gaat
  • › Hoe u uw CMOS-batterij kunt testen en vervangen
  • › 6 manieren waarop onze technologie beter is dan die van Star Trek’s
  • › Update iTunes nu op Windows om een ​​beveiligingsfout te verhelpen
  • › 5 manieren om te zien of uw telefoon wordt afgeluisterd