Home Dutch Congres, BJP in woordenoorlog nadat Rahul Gandhi de Moslim Liga 'seculier' noemt

Congres, BJP in woordenoorlog nadat Rahul Gandhi de Moslim Liga 'seculier' noemt

0

Congresleider Rahul Gandhi riep donderdag de ‘Indian Union of Muslim League’ (IUML) een “seculiere” partij die een woordenoorlog tussen de BJP en de grote oude partij aanwakkert.

In een interactie met de journalisten van de National Press Club in Washington werd Gandhi gevraagd naar de 8217;s alliantie met de ‘Indian Union of Muslim League’ in Kerala, waarop hij antwoordde: “Muslim League is een volledig seculiere partij, er is niets niet-seculier aan hen…”

De opmerking kreeg veel kritiek van de BJP-leiders en haar aanhangers.

Vakbondsminister en BJP-leider Kiren Rijiju noemde de verklaring “extreem ongelukkig” en zei: “Jinnah’s Muslim League is een seculiere partij? De partij die verantwoordelijk is voor de opdeling van India langs religieuze lijnen is een seculiere partij. Het is buitengewoon jammer dat sommige mensen in India de persoon die de Moslimliga steunt nog steeds als seculier beschouwen!

UP-plaatsvervangend CM Brajesh Pathak noemde Gandhi ’zeer bedroevend”. “Inwoners van India zullen nooit de belediging van een natie op buitenlandse bodem accepteren” voegde hij eraan toe.

In navolging van de woorden van Rijiju zei Amit Malaviya, de woordvoerder van de BJP en het hoofd van de IT-cel, dat het de dwang van de congresleider was om acceptabel te blijven in Wayanad, waardoor hij de Moslimliga een “seculiere partij” noemde.< /p>

Congresleider Pawan Khera wees er echter op dat de Jinnah's Muslim League en de Indian Union Muslim League (IUML) twee verschillende partijen zijn. Khera citeerde de tweet van Malviya en schreef in het Hindi: “Ben je analfabeet? Kent u het verschil tussen Kerala Muslim League en Jinnah Muslim League? Je voorouders sloten zich aan bij de Jinnah's Muslim League. De andere was de Muslim League waarmee de BJP een alliantie had.

Net als Khera hebben een aantal aanhangers van het Congres ook nieuwsberichten van meer dan 10 jaar geleden geciteerd waarin stond dat de BJP IUML had ingewijd om de macht in Nagpur Municipal Corporation in 2012 te behouden.

p>Lees ook

Coromandel Express ongeval Live Updates: Dodental in Odisha treintrail…

SC blijft bij HC's bevel om antwoord te krijgen op de 'manglik'-status van het slachtoffer van verkrachting

Mogelijke signaleringsfout kan Odisha treintragedie hebben veroorzaakt

2 Indiase worstelaars, 1 topscheidsrechter, 1 staatscoach: 4 getuigen die bevestigen

Supriya Shrinate, voorzitter van de sociale media en digitale platforms van het Congres, die Malviya een “nepnieuwsventer” noemde, deelde de tweet van Malviya waarin hij hem vroeg om wat meer slaap te krijgen -arme dagen vooruit volgen Gandhi’s reis naar de VS.

“Hé nepnieuwsventer, Goed om te zien jij verbrandt de middernachtolie. Maar zet je schrap voor nog meer dagen met slaaptekort en volg de reis van Rahul Gandhi naar de VS. Je hebt een triest leven man!” schreef ze.

 

© IE Online Media Services Pvt Ltd