Cong, BJP ansvarig för daliternas fruktansvärda tillstånd, muslimer: Maya

0
36

BSP-chef Mayawati sa på fredagen att kongressledaren Rahul Gandhi s nyligen uttalade sig om det ‘eländiga tillståndet’ av daliter och muslimer i landet är en “bitter sanning” för vilka tidigare regeringar av kongressen, BJP och andra partier i centret var ansvariga.

I en serie tweets på hindi sa hon, “Uttalandet av (före detta kongresspresident) Rahul Gandhi under hans USA-turné angående det eländiga tillståndet för daliter och muslimer, och osäkerheten i deras liv och religion. , i Indien, är en bitter sanning som kongressens regeringar, BJP och andra partier i centret, var helt ansvariga för.” “Oavsett kongressens regering eller BJP i olika stater, inklusive UP, har orättvisor, grymheter och exploatering av de fattiga och fattiga (sektioner av samhället) av de som tillhör majoritetssektionen varit en vanlig sak. Det var först under BSP-regeringen i UP som rättsstatsprincipen etablerades och alla fick rättvisa,” sa hon.

“Tillsammans med detta är historien fylld av ‘svarta kapitel’ av otaliga kommunala upplopp och kastincidenter (utlösta) för politiska och valtekniska egenintressen…,” Mayawati twittrade.

Gandhi hade på torsdagen sagt att Bharatiya Janata Party (BJP) skulle “decimeras” i de kommande tre-fyra församlingsvalen av kongressen, och betonar att de har de grundläggande krav som behövs för att besegra det styrande partiet som inte har stöd från den stora majoriteten av den indiska befolkningen.

Han sa också att Muslim League-partiet var “ett helt sekulärt parti, det finns inget icke-sekulärt med Muslim League…”, som försvarar kongressens allians med Indian Union Muslim League (IUML) i Kerala.

Läs även

Odisha tågtragedi Liveuppdateringar: Restaureringsarbetet fortsätter in i…

SC kvarstår HC:s order och söker svar på våldtäktsoffrets “manglik” status

Odisha tågtragedi: Skolan blir bårhus och identifierar döda en stor utmaning…

2 Indienbrottare, 1 toppdomare, 1 statlig tränare: 4 vittnen som bekräftar

Gandhi är i USA för en turné i tre städer.