CM MK Stalin vädjar till Odishas motsvarighet efter Coromandel Express-olyckan

0
63

Efter en olycka med Coromandel Express på fredagskvällen hade Tamil Nadu:s chefsminister, M K Stalin, ett telefonsamtal med sin Odisha-motsvarighet, Naveen Patnaik. Tåget var på väg till Chennai från Howrah.

Som svar kommer en delegation under ledning av Tamil Nadu's transportminister, S S Sivasankar, att avgå från Chennai på lördag morgon till olycksplatsen i Odisha.

Sivasankar sa att chefsminister Stalin vädjade till Odisha’s Patnaik om hjälp och för information om passagerare som potentiellt fanns på tåget under olyckan. Sen på fredagen skulle Tamil Nadu-regeringen fortfarande ta emot listan över passagerare från staten som reste på tåget.

Enligt Sivasankar är högre regeringstjänstemän från Tamil Nadu i ständig kommunikation med sina Odishas motsvarigheter för att organisera nödvändig assistans och utbyta mer information om olyckan. “Vi väntar på mer information,” lade han till.

Regeringen har offentliggjort numren till hjälplinjen för alla förfrågningar eller information om passagerare som befann sig ombord på Coromandel Express.

En ansvarig tjänsteman på MGR Chennai Central Station sa att en särskild hjälplinjedisk har satts upp kl. stationen. “Vi har ännu inte fått specifika förfrågningar, vi väntar fortfarande på passagerarinformation”, sa han.

Läs även

Odisha tågtragedi Liveuppdateringar: Slutlig dödssiffra på 275, 187 kroppar…

NDRF larmades av en av sina egna på Coromandel

Efter CJI's ingripande, stannar SC Allahabad HC order och söker svar på r…

Odisha tågtragedi: Skolan blir bårhus, identifiera döda en stor utmaning…

Efter olyckan, Southern Railway meddelade inställda två tåg inklusive (tåg nr.12863) Howrah & # 8211; Sir M.Viswesraya Bengaluru Terminal Super Fast Express (via Katpadi/Jolarpettai) som lämnar Howrah kl. 22.55 den 2 juni 2023, och (tåg nr 12839) Howrah – Dr MGR Chennai Central Mail lämnar Howrah kl. 23.55 den 2 juni 2023.

© The Indian Express (P) Ltd