Amit Shah bespreekt de paraatheid om met overstromingen om te gaan

0
46

Minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah heeft vrijdag de algehele paraatheid voor overstromingsbeheer in het komende moessonseizoen beoordeeld en maatregelen voor het formuleren van een overkoepelend beleid om het eeuwige probleem van overstromingen in het land te verminderen.

Shah zei dat dat er worden inspanningen geleverd op het gebied van rampenbeheer om het verlies aan levens en middelen van bestaan ​​tijdens rampen te helpen minimaliseren.

Lees ook

Oorzaak van Odisha-treinongeval, verantwoordelijke geïdentificeerd: spoor …

Odisha treintragedie Live Updates: Spoorwegministerie zoekt CBI-onderzoek naar …

NDRF werd gewaarschuwd door een van zijn eigen op Coromandel

Bekijken: Brug in aanbouw over Ganga stort in Bihar

De sjah gaf opdracht voor de ontwikkeling van uitgebreide software door het Union Home Ministry en de National Disaster Management Authority ( NDMA) tegen maart 2024, waarin wetenschappelijke gegevens onmiddellijk beschikbaar zullen worden gesteld aan alle instanties voor vroegtijdige waarschuwing voor verspreiding onder de rampenbestrijdingsinstanties. Shah zei dat buitenlandse deskundige bureaus ook moeten worden betrokken bij het ontwikkelen van deze software.

© The Indian Express (P) Ltd