Air New Zealand ønsker å veie deg før flyturen. Her er hvorfor

0
55

New Zealands nasjonale flyselskaper annonserte nylig at de vil veie mer enn 10 000 av sine internasjonale reisende i løpet av denne måneden. Men ikke bekymre deg, det er ikke for å belaste deg med vekten din, slik den nå nedlagte Samoa Air prøvde å gjøre for et tiår siden.

I en uttalelse med tittelen 'Air New Zealand skalerer en vektig problem,” sa flyselskapet at det vil be tusenvis av passasjerer som reiser på internasjonale ruter om å gå på en vekt for å oppdatere sine poster. Som en del av dette vil pendlere som reiser gjennom utvalgte flyvninger fra flyselskapet bli veid frivillig på Auckland International Airport mellom 29. mai og 2. juli.

Hvorfor veies passasjerer?

Så bisarr som det høres ut, er det en helt gyldig forklaring på dette trekket. Det er en del av en undersøkelse for å oppfylle et regulatorisk krav fra Civil Aviation Authority of New Zealand, med sikte på å sikre jevn og sikker flyreise.

Vekten til et lastet fly er en avgjørende komponent for å opprettholde balansen av flyet og sikre optimal ytelse. Det måles vanligvis ved å legge til vekten av det tomme flyet med vekten til passasjerene, bagasjen og drivstoffet. Air New Zealandundersøkelsen tar sikte på å oppdatere sin oversikt over de to første faktorene.

“Vi veier alt som går på flyet – fra lasten til måltidene ombord, til bagasjen i lasterommet. For kunder, mannskap og kabinbager bruker vi gjennomsnittsvekter, som vi får fra å gjøre denne undersøkelsen,” Alastair James, som fungerer som lastkontrollforbedringsspesialist hos flyselskapet, sa i uttalelsen.

James forsikret at veieprosessen vil være anonym og at de individuelle numrene ikke vil bli vist på flyplassen eller til og med flyselskapets ansatte. “Vi vet at det kan være skremmende å tråkke på vekten. Vi ønsker å forsikre våre kunder om at det ikke er noen synlig skjerm noe sted. Ingen kan se vekten din – ikke engang vi! Den er helt anonym,” sa han og la til at deltakelse vil være på frivillig basis.

Best of Explained

Klikk her for mer

I henhold til flyselskapene gjennomgikk passasjerer som bruker deres innenlandske flyselskaper en lignende øvelse i 2021 Vanligvis gjennomføres vektundersøkelser for kunder og mannskaper i New Zealand hvert femte år.

Betydningen av vekt

Annonse

Vekten til et fly er en avgjørende komponent som styrer valgene en pilot må ta mens han opererer flyvningen. Piloten må intrikat balansere vekten av passasjerer, bagasje og drivstoff for å sikre at flyet ikke blir overbelastet. I henhold til US Federal Aviation Administrations Weight and Balance Handbook, hvis et fly er overbelastet, vil det trenge en høyere start- og landingshastighet, noe som igjen krever en lengre startkjøring og landingsrulling. Det vil også redusere manøvrerbarheten til flyet og legge overtrykk på landingsutstyret, noe som resulterer i slitasje.

Den maksimale vekten et fly kan bære er også betydelig påvirket av lengden på rullebanen på avgangs- og ankomstflyplassene og om det er vått gress eller vann på rullebanen.

Mens vekten til et bestemt tomt fly er mer eller mindre fast, varierer vekten til drivstoffet og passasjerene betydelig.

Annonse

For eksempel varierer den antatte gjennomsnittsvekten til en voksen på grunnlag av land, kjønn og til og med sesong. En rapport i magasinet SMH Traveler antyder at i USA er vekten til en voksen mann (inkludert håndbagasje) satt til rundt 90 kg om sommeren og 93 kg om vinteren, og vekten til en voksen kvinnelig passasjer + håndbagasje er satt til rundt 81 kg om sommeren og 83 kg om vinteren, og et barn (mellom 2-12 år) er satt til rundt 37 kg om sommeren og 39 kg om vinteren. I Europa er disse satt til henholdsvis rundt 84 kg, 66 kg og 30 kg, uavhengig av årstid.

Tidligere hendelser

Feilvurdering av vekt og balansen i flyet har resultert i farlige episoder tidligere.

Les også | Frankrike forbyr kortdistanse innenlandsflyvninger: Kan bremser på utslipp av fly bidra til å bekjempe klimaendringer

I juli 2020 tok det britiske charterflyselskapet Tui Airways Limited av med en faktisk vekt som var nesten 1200 kg høyere enn beregnet på grunn av en programvarefeil som plass til 38 voksne passasjerer som barn. Flyet som fløy fra flyplassen i Birmingham til Mallorca i Spania tildelte en standard barnevekt på 35 kg til 38 voksne kvinnelige passasjerer, i stedet for den estimerte standardvekten på 69 kg hver.

Feilen ble tilskrevet feilkommunikasjon ettersom passasjerene hadde identifisert seg som “Frøken” i stedet for “Ms”, mens flyselskapets programvare var programmert til å identifisere “Frøken” som et barn og “Ms” som en voksen kvinne. Selv om flyturen hadde foregått uten hendelser, hadde Storbritannias Air Accidents Investigation Branch kalt det en “alvorlig hendelse.”

Les også

Hvordan skjedde Odisha-togulykken? Dette er det vi vet så langt

Hvorfor baby Ariha Shah ble tatt fra foreldrene sine i Tyskland

Forklart: Kavach, den indiske teknologien som kan hindre to tog fra å…

ExplainSpeaking: Hvorfor India ikke har noe annet valg enn å vokse raskere enn andre…

Et cubansk fly som tok av fra Havana-flyplassen i mai 2018 var ikke like heldig. Boeing 737-200-flyet styrtet kort tid etter start og drepte 112 passasjerer. En rapport fra myndighetenes granskingskommisjon tilskrev krasjet til en feilberegning av flyets vekt og balanse av besetningsmedlemmene, noe som resulterte i tap av kontroll og kollaps av flyet under start.