9 jaar Modi-regering: Amit Shah, JP Nadda om Odisha te bereiken, bijeenkomsten toe te spreken

0
46

Als onderdeel van haar mega-outreach-oefening om de resultaten van de negen jaar van de regering van Narendra Modi onder de aandacht te brengen, heeft de Odisha-eenheid van BJP vier mega-bijeenkomsten gepland die worden toegesproken door de top van de partij.

Volgens bronnen zal de minister van Binnenlandse Zaken van de Unie, Amit Shah, een bijeenkomst toespreken op 17 juni, terwijl de nationale president van de BJP, JP Nadda, een bijeenkomst zal bijwonen op 22 juni.

“We hebben tot nu toe data ontvangen voor een bezoek van de minister van Binnenlandse Zaken van de Unie en de nationale president van onze partij. De staatseenheid is gevraagd om de locaties voor beide programma's af te ronden,” zei BJP's Odisha-eenheidsvoorzitter Manmohan Samal.

Samal zei dat verschillende andere ministers van de Unie Odisha in de loop van de maand zullen bezoeken, zoals de saffraanpartij zei. zal ongeveer een crore huishoudens in de staat bereiken als onderdeel van het 'Maha Jansampark Abhiyan'.

Hoewel het doel is om een ​​outreach-oefening te houden, probeert de staatseenheid van de partij van de gelegenheid gebruik te maken om het kader opschudden in de aanloop naar de Algemene Vergadering en de algemene verkiezingen.

“Onze partijmedewerkers zullen meer dan 36.600 stands bezoeken waar we programma's zullen organiseren om bewustzijn te creëren over de bijdragen van de regering van Narendra Modi aan de natie, speciaal voor de ontwikkeling van Odisha. We zullen een vergelijkend beeld geven van ons succes en wanbestuur van de zittende BJD-regering in Odisha,” zei Samal.

De saffraanpartij is naar voren gekomen als de belangrijkste oppositiepartij in Odisha bij de algemene en assemblee-verkiezingen van 2019 in de staat door het congres naar de derde positie te duwen.

Advertentie

In de peilingen van de assemblee van 2019 had de BJP zowel haar stempercentage en het aantal zetels in de staatsvergadering. De partij die eindigde met slechts 10 van de in totaal 147 zetels in de staatsvergadering en slechts 18,02 procent van de stemmen kreeg in 2014, behaalde 32,49 procent van de stemmen en 23 zetels.

Het stemaandeel van regerende BJD was in 2014 en 2019 respectievelijk 43,41 procent en 44,71 procent. De saffraanpartij had ook haar Lok Sabha-zetels in Odisha verhoogd van slechts één in 2014 naar acht in 2019.

De komende bezoeken aan Odisha zullen de eerste zijn van de top na BJD-president en eerste minister Naveen Patnaik , die premier Narendra Modi op 11 mei in New Delhi ontmoette, verklaarde dat zijn partij geen deel zal uitmaken van het derde front dat het opneemt tegen BJP voorafgaand aan de Lok Sabha-peilingen van 2024. Patnaik zei verder dat het alleen zou gaan in Odisha.

Advertentie

De partij van Patnaik heeft, ondanks dat ze geen bondgenoot is van de door de BJP geleide NDA-regering in het centrum, altijd steun verleend aan de regering van Narendra Modi bij het aannemen van cruciale wetgeving, tijdens de presidentsverkiezingen en bij belangrijke kwesties als demonetisering en intrekking van artikel 370.< /p>

De eerste minister van Odisha onderhoudt ook hartelijke relaties met de centrale leiding van de BJP, vooral met de premier. Noch Patnaik, noch enig lid van zijn partij bekritiseert rechtstreeks de premier of andere topministers van de Unie of het beleid van de regering van de Unie.

Het centrale leiderschap van de BJP heeft Odisha ook niet scherp gehouden in vergelijking met andere nabijgelegen staten zoals West-Bengalen, Jharkhand, Bihar en Chhattisgarh op het gebied van politieke activiteiten.

Een senior BJP-leider zei dat de BJD altijd is geslaagd in haar inspanningen door te proberen een signaal af te geven dat ze een goede verstandhouding heeft met de centrale leiding. “Het heeft ons kader op de grond in de war gebracht. Veel van onze districtsleiders zijn er niet eens zeker van of de partij serieus zou vechten voor de Algemene Vergadering en de algemene verkiezingen van 2024”, zei de BJP-leider die om anonimiteit vroeg.

Lees ook

Odisha train tragedie Live Updates: Restauratiewerkzaamheden aan de gang als dood tol…

Odisha treintragedie: school wordt mortuarium, doden identificeren is een grote uitdaging. ..

SC blijft HC's order zoeken antwoord op de 'manglik'-status van het slachtoffer van verkrachting

2 Indiase worstelaars, 1 topscheidsrechter, 1 staatscoach: 4 getuigen die bevestigen

Te midden van speculaties zullen alle ogen gericht zijn op de verklaringen van Shah en Nadda tegenover de BJD-regering in Odisha tijdens hun aanstaande bijeenkomsten.