38 medische hogescholen verliezen erkenning, 100 krijgen bericht om tekortkomingen te corrigeren

0
65

Maar liefst 38 medische hogescholen in het hele land hebben hun erkenning verloren, en nog eens honderd hebben een bericht ontvangen van de belangrijkste medische toezichthouder van het land om tekortkomingen te corrigeren.

De hogescholen zijn opgepakt voor problemen variërend van van personeel dat de aanwezigheid op het biometrische systeem niet meet en hogescholen die de nieuwe camera-, biometrische en gezondheidsbeheersysteemgebaseerde monitoring niet kunnen implementeren tot instellingen die kampen met een tekort aan personeel en artsen.

NEET RUG 2023 | Bombay HC staat aspirant toe die haar paper niet kon afmaken vanwege een gebroken pols.

Een ambtenaar van de National Medical Commission (NMC) zei dat de cijfers zullen blijven veranderen naarmate er de komende twee maanden meer hoorzittingen en beroepsprocedures worden behandeld.

Counseling voor de huidige MBBS-batch begint waarschijnlijk vanaf juli; NEET werd uitgevoerd in de eerste week van mei.

De ambtenaar zei: “Als een universiteit de tekortkomingen niet kan corrigeren, heeft dit alleen invloed op hun instroom voor het lopende jaar. Dit heeft geen gevolgen voor studenten die al zijn ingeschreven.”

De kwestie kwam aan het licht nadat een van de oudste medische overheidsinstellingen in Chennai – Stanley Medical College – en een paar andere uit de staat hun erkenning verloren. “Dit maakt deel uit van een lopende oefening. Colleges worden elk jaar routinematig geïnspecteerd om te zien of ze aan de normen voldoen”, zei een andere NMC-functionaris.

De functionaris zei dat tenzij de hogescholen ernstige tekortkomingen hebben — zoals ontbrekende infrastructuur of ernstig tekort aan docenten – ze zullen waarschijnlijk opnieuw worden erkend voor de huidige sessie.

Advertentie NEET UG 2023 | Weten over de top 5 medische hogescholen van India

De eerste geciteerde ambtenaar zei dat sommige hogescholen die niet langer erkend zijn, of kennisgevingen hebben verzonden, een biometrisch aanwezigheidssysteem hadden, maar dat het personeel na Covid-19 niet elke dag was begonnen met het markeren van de aanwezigheid (alle instellingen werd afgeraden om biometrische aanwezigheidssystemen te gebruiken tijdens de pandemie).

Uitgelegd

Wat gebeurt er met hogescholen?

Als hogescholen onder de loep worden genomen voorafgaand aan counseling voor MBBS-cursussen, zou dit dan een verlies van duizenden stoelen betekenen? Niet noodzakelijk. De hogescholen die hun erkenning hebben verloren, kunnen in beroep gaan tegen de beslissing na het corrigeren van de tekortkomingen – een keer bij de Nationale Medische Commissie en vervolgens twee keer bij het Ministerie van Volksgezondheid. Als ze snel handelen en dit doen voordat de begeleiding begint, kunnen ze studenten opnemen, zegt een Nationale Medische Commissie.

Het bracht echter ook meer ernstige problemen met zich mee. “Sommige van de oudere medische colleges hadden een tekort aan faculteitsleden en huisartsen. We kunnen enkele concessies doen voor nieuwe hogescholen, maar waarom zouden we degenen die al jaren bestaan ​​doen”, vroeg een derde NMC-functionaris.

Sommige overtredingen waren nog steeds schandalig. Bijvoorbeeld, een particuliere medische universiteit die de erkenning in Punjab – Chintpurni Medical College – heeft verloren, werd erkend door NMC zonder een eerdere fysieke inspectie door NMC, zei een hoge regeringsfunctionaris van Punjab. “Het was op aandringen van de deelstaatregering dat er een fysieke inspectie werd uitgevoerd”, zei de functionaris. “Degenen die kwamen inspecteren, ontdekten dat er geen studies gaande waren (en) dat er geen patiënten waren. Veel studenten worden verleid om zich in te schrijven voor dergelijke instituten en kunnen geen goed onderwijs krijgen.”

Lees ook

JEE Advanced 2023: laatste 5 jaar' BTech Computer Science cut-off voor admis…

Maharashtra Board SSC 10e resultaten 2023: FYJC registratieproces updates

JEE Advanced 2023 vandaag: controleer de richtlijnen voor de examendag, volg de dresscode

Maharashtra SSC 10e resultaat 2023: Websites om resultaten te controleren op Mahresult….Advertentie

Verschillende hogescholen uit Tamil Nadu, Gujarat, Assam, Punjab, Andhra Pradesh, Puducherry, en West-Bengalen hebben de erkenning verloren of hebben aanmaningen gekregen om tekortkomingen te corrigeren. Colleges die onder de NMC-scanner vallen, omvatten naar verluidt Gauhati Medical College, Assam Medical College, Fakhruddin Ali Ahmed Medical College, SCB Medical College, Stanley Medical College, Dharmapuri Medical College, Indira Gandhi Medical College and Research Institute, KAP Viswanatham Medical College en Chintpurni Medical College.

© The Indian Express (P) Ltd